Solstad-debut i norsk seier mot Danmark – Elverum

Solstad-debut i norsk seier mot Danmark

VM-oppkjøring Danmark- Norge 34-36

Norge fikk tidlig kontroll på kampen mot danskene og kjørte tidvis over laget fra halvøya i 1.omgang. Jøndal og Bjørnsen på kontringer er en farlig kombo for den danske keeperen, og når både keeper og forsvar gjør jobben framprovoserer det feil hos danskene gang på gang.

Norge er faktisk oppe i så mye som 8 måls ledelse, men Danmark gjør som i forrige match og spiser opp forspranget til Norge igjen. Med drøye 5 minutter igjen står det 29-32, og minuttet senere er det 31-33. Norge klarer å holde unna og fløyta går etter 60 minutter på stillingen 34-36.

Etter drøyt 40 minutter kommer Thomas Solstad inn til sin landslagsdebut og blir satt inn i forsvaret til Håndballgutta. Med friske bein og sin velkjente fightervilje stopper han blant annet Mads Mensah Larsen gang på gang i midtforsvaret. Det ble dårlig med debutscoring for Solstad som kun spiller i forsvar, men han får sin debututvisning etter en duell med Gitsel etter 50 minutter. En god debut av Solstad, og vi håper å se enda mer av Elverumskapteinen i Egypt de kommende ukene!

Også Alexandre Blonz kommer inn etter omlag 45 minutter, men det blir med et kort innhopp og ingen scoring for den eller så sikre vingen i kveldens kamp.

Alt i alt en god siste gjennomkjøring for de norske gutta mot den regjerende verdensmesteren før avreise til VM i Egypt.

En god første halvdel av kampen, sikrer Norge forsprang nok til å holde unna mot danskene til slutt. Norge vinner 36-34! Sander Sagosen blir banens beste.

God tur til Egypt og gratulerer med kveldens seier!