Nilsen-Nygaard: – Jeg skulle gjerne avsluttet foran et fullsatt Terningen Arena! – Elverum

Nilsen-Nygaard: – Jeg skulle gjerne avsluttet foran et fullsatt Terningen Arena!

William Nilsen-Nygaard legger håndballskoene på hylla!

Etter en sesong i svart og hvitt på håndballens øverste nivå legger Elverums kantspiller William Nilsen-Nygaard håndballskoene på hylla. Nå vil den tidligere Halden-spilleren finne på noe annet.

Nilsen-Nygaard kom fra Halden og det bar rett inn i et heftig kampprogram med Elverum som både har tatt seg hele vegen til NM-gull, seriegull og ikke minst en 1/8-finale i EHF Champions League. Nilsen-Nygaard avslutter dermed på topp, med 2 titler med Elverum i bagasjen.

– Det er synd at William gir seg. Han er en strålende person både på og utenfor banen. Vi ønsker han lykke til med nye utfordringer.

Nils Kristian Myhre, leder i sportlig utvalg

Selv om den opprinnelige Bærumsgutten kanskje har stått i andre rekke bak landslagsspiller og profil Alexandre Blonz har det ikke manglet spilletid og prestasjoner fra vingen som nå søker andre utfordringer utenfor håndballbanen.

25 åringen kom til Elverum med sikte på å bli utenlandsproff, men nå er det altså over etter en meget spesiell sesong i Elverum.

16 scoringer har det blitt på Elverums Nr 21 i sesongens EHF Champions League, i tillegg til 23 seriemål og 11 mål i NM.

William Nilsen-Nygaard, du velger å legge håndballskoene på hylla etter en sesong i Elverum, hva ligger bak avgjørelsen?

-Det er flere grunner til det. Håndball på høyt nivå er jo en livsstil, det er ikke bare en jobb. Jeg synes det er veldig gøy, men jeg har funnet ut at det er mange andre ting jeg har lyst til å gjøre og som jeg synes er gøy. Akkurat nå kjente jeg at jeg har mer lyst til å gjøre andre ting, rett og slett. Det har vært et vanskelig valg, men det føles likevel riktig.

Du er bare 25 år, men har fått oppleve store kamper på det aller øverste nivået, noe mange andre bare kan drømme om. Hva er din beste opplevelse fra året i Elverum?

– Det er vanskelig å plukke ut noen, det har vært utrolig mange kule opplevelser. Det å få reise rundt omkring i Europa å få spille mot de aller beste i verden er en enorm opplevelse i seg selv, vanskelig å komme utenom det. Ellers synes jeg det var utrolig gøy med Cupfinale, selv om jeg gjerne skulle sett at den ble spilt foran et fullsatt Oslo Spektrum, med en stor fest etterpå.

Du avslutter på topp og kan legge skoene på hylla med the double i bagasjen, hvordan føles det?

-Det har vært et veldig spesielt år, ingen tvil om det. Det startet bra på høsten hvor ting gikk sånn noen lunde normalt for seg, kampene gikk som de skulle, til tross for at det kun var 200 tilskuere i Terningen, som selvfølgelig var litt kjipt. Vi har jo også fått lov til å dra utenfor Norges grenser å spilt Champions League, noe ingen andre har fått muligheten til, så jeg vil jo si at vi og jeg har vært priviligert og fått oppleve utroligmye denne sesongen. Det er selvfølgelig veldig fint å avslutte på topp, men det hadde vært ekstremt mye morsommere å kunne kunne gjøre det foran fullsatte arenaer. Det er vel det og trippelen som mangler for å toppe denne sesongen maksimalt må jeg si!

Du fikk aldri oppleve å ha en fullsatt Terningen Arena i ryggen gjennom sesongen som har gått. Hvordan har det vært å spille de store kampene for så få tilskuere?

-Vi har vendt oss til det overraskende fort synes jeg. Det trengs heldigvis ikke så mange i Terningen for å opprettholde en god stemning og bra trøkk. Elverumssupporterne er såpass dedikerte, så man får en god følelse og støtte selv med begrensninger i publikum, så jeg kunne bare sett for meg hvordan det ville vært med et par tusen i ryggen. Når man tenker på det så er det veldig kjipt, men der og da så er det som det er, men det trykket fra de som har vært på plass har vært helt upåklagelig.

Får vi noen gang se deg tilbake i manesjen igjen?

-Man skal aldri si aldri….det sitter nok langt inne, men vi får se. Det kan jo hende savnet etter håndballen kommer snikende etterhvert. Men at jeg noen gang kommer tilbake på dette nivået er nok høyst usannsynlig.

Hvordan vil du oppsummere din egen karriere på håndballbanen?

-Jeg har oppnådd mange av målene mine, men det er også noen som ikke er oppnådd. Jeg hadde et mål om å bli utenlandsproff, det nådde ikke helt dit. Men jeg har vært proff i Elverum og jeg har spilt i verdens tøffeste turnering. Jeg er veldig fornøyd, jeg lever godt med det jeg har oppnådd, og ikke minst legger jeg skoene på hylla med mange mange gode opplevelser. Jeg har blitt kjent med mange flotte mennesker, spilt i flere gode klubber og har absolutt ingenting å klage på.

Sist, men ikke minst, har du noen siste ting du vil si til alle som har fulgt deg gjennom karrieren?

-Takk, til alle som har støttet meg. Takk, til Elverum og supporterne, Jeg har blitt tatt veldig godt imot og jeg har trivdes veldig godt her. Utrolig synd at jeg ikke fikk avsluttet karrieren foran et fullsatt Terningen, det skulle jeg gjerne opplevd, men sånn ble det ikke.

-Jeg må selvfølgelig også si takk til de andre stedene jeg har vært. Jeg trivdes veldig godt i Halden og denne reisen har vært utrolig morsom. Neste år ser dere meg nok ikke på håndballbanen, men mindre jeg dukker opp i 3.divisjon med noen kompiser.

-Vi har tatt the double, og blir det sluttspill er jeg klar til å gå for trippelen!

William er en strålende fyr som vi alle på kort tid har blitt glad i. Ble veldig overrasket da beskjeden kom, fordi jeg ikke har kunnet lest noe av hans engasjement som antydet denne retningen. Som for meg sier mye om hvilken karakter William har. At William hadde andre interesser utenom om håndballen, og at håndballen ikke er alt, visste vi om. Og det anser jeg som veldig sunt, også helt i toppen. William skal få de største lykke ønsker – men først skal vi kjempe sammen om sluttspillet gullet.

Børge Lund, Elverumstrener