Elverum signerer svensk målmaskin! – Elverum

Elverum signerer svensk målmaskin!

Elverum Håndball kan i dag meddele at vi har signert en 2-årskontrakt med svenske Daniel Blomgren fra sommeren 2022!

Daniel Blomgren som i dag spiller i svenske Alingsås HK, kjøpes ut av kontrakten med den svenske klubben som for øyeblikket ligger på en 3.plass i Handbollsligaen.

Han kommer opprinnerlig fra Eskilstuna i Sverige og spilte i Önnereds HK fra 2014-2019, da han gikk til Alingsås hvor han nå er inne i sin 3. sesong.

Alingsås er også fortsatt med i EHF European Cup hvor de nå går inn i 8-delsfinale, som betyr at Blomgren i tillegg til å være blant de beste spillerne i den svenske ligaen, også har fått erfaring fra europeisk håndball.

24 åringen står med 21 mål så langt i EHF Europen Cup, mens han i fjor scoret 30 mål i EHF European League. I den svenske ligaen er han blitt fryktet av motstandernes målvakter i flere sesonger. Forrige sesong scoret svensken 84 på 19 kamper, mens han denne sesongen har scoret utrolige 95 mål på 15 kamper.

Det gjør han ikke bare til en målmaskin i den svenske ligaen, han er også den nest mest effektive spilleren i den svenske ligaen så langt denne sesongen, med en MEP på 58,64! Elverums kommende strekspiller Kassem Awad ligger forøvrig på 7.plass på samme statisitkk med en MEP på 50,36.

Med et snitt på 6,3 mål hver kamp, har Blomgren virkelig vist hva han er god for denne sesongen!

Venstrebacken som nå kommer til Elverum er så langt denne sesongen å finne på All-Star teamet i den svenske ligaen og er også på en 12.plass i ligaen på målgivende pasninger.

Spillerfakta:
Navn: Daniel Blomgren
Alder: 24
Nasjonalitet: Svensk
Posisjon: Venstre Bakspiller
Vekt: 99 kg
Høyde: 193 cm
Tildigere klubber: Önnereds HK, Alingsås HK

Daniel er en spiller som leverer veldig mange målpoeng. Han har vært dominant i den svenske ligaen, og er en spiller vi tror i tillegg vil utvikle seg videre hos oss. Vi har fulgt han tett de siste to månedene, og referansene vi har på han er veldig bra, sier Nils Kristian Myhre i Elverum Håndballs sportslige utvalg.

Se Blomgren i aksjon her:
https://fb.watch/aSMACuLnqp/

Daniel Blomgren om signeringen

Hvorfor Elverum?
Elverum har vært norges beste klubb de siste årene. Med både fine resultater i den norske ligaen og i EHF Champions League. Samtidig harmange spillere får muligheten og fått utvikle seg i Elverum, noe jeg tror jeg også kan gjøre.

Hvordan beskriver du deg selv?
Jeg synes at jeg er en allround-spiller, uten noen ferdigheter som er veldig mye bedre enn andre. jeg kan både skyte, gå i duellspill og ha godt samspill med medspillere.

Hva håper du å oppnå?
Jeg ønsker hele tiden å fortsette min utvikling og bli en bedre spiller. I tillegg til å spille tøffe og utviklingende kamper, og vinne titler med Elverum på vegen.
Som klubb vet jeg at Elverum spiller en rask og morsom håndball, og ikke minst vært best i Norge de siste årene. Om byen kjenner jeg til at det finnes et skogmuseum og at det kan bli veldig kaldt om vinteren!

Vi ønsker Daniel Blomgren hjertelig velkommen til Elverum!