Elverum henter tsjekkisk landslags-målvakt! – Elverum

Elverum henter tsjekkisk landslags-målvakt!

Elverum Håndball kan i dag meddele at vi har signert den Tsjekkiske landslagsmålvakten Simon Mizera på en 3-årskontrakt fra sommeren 2022.

Simon Mizera er kun 21 år gammel og er ansett som en av europas største keepertalenter, når skal han sammen med Emil Kheri Imsgard vokte buret for Elverum.

Mizera spiller til daglig i den tsjekkiske klubben HC Robe Zubri med flere sesonger i EHF European Cup.

I de siste ukene har den tsjekkiske ungutten også vært å se i EM, hvor han med det tsjekkiske flagget på brystet. Det ble begrenset med spilletid på Tsjekkias 3 kamper, men et tydelig signal må standarden Mizera har levert i Robe Zubri når 21-åringen får denne tilitten. Han har vært andrevalg bak en av Tsjekkias viktigste spillere, målvakten Tomas Mrkva.

I EHF European Cup har han i flere kamper levert en redningsprosent på mellom 30-40% og vært Robe Zubris klare førstevalg. De er nå ute av turneringen, etter at de tapte mot Talent tym Plzenskeho kraje i tredje runde.

HC Robe Zubri ligger per nå på en 3.plass i den tsjekkiske ligaen hvor de jakter Plzen og Karvina.

Spillerfakta:
Alder: 21 år
Nasjonalitet: Tsjekkia
Høyde: 190cm
Vekt: 90kg
Tidligere klubber: HC Robe Zubri

Her kan du se Mizera i aksjon fra den tsjekkiske-ligaen

https://fb.watch/aJwGgpsJc5/

Elverums keepertrener Mats Olsson om den nye signeringen:

-«Mizera er en ung målvakt (21 år) som allerede har tatt plass på det Tsjekkiske landslaget. Det er en atletisk type av en målvakt, en liten blandning av Martin Galia og Andreas Palicka, som kommer til å by på spektakulære redninger i Terningen. Han er veldig fokusert i målet og bruker gjerne «angrepsstilen» som sitt våpen i duellene med skytterne.», sir Olsson om Elverums nyeste signering.

Mizera og Tsjekkia er nå ute av EM for denne gang, men fortsetter jakten på seriegull i Tsjekkia, i sommer kommer han til Elverum og slutter seg til Elverum Håndball på en 3-årskontrakt!

Vi ønsker Simon Mizera velkommen til Elverum Håndball!