EM dag 9: Island filleristet Frankrike!!! – Elverum

EM dag 9: Island filleristet Frankrike!!!

Frankrike-Island 21-29

Island skal på papiret få slite mot Frankrike, spesielt når 8 spillere deriblant Smarasson og Palmarsson er ute med Covid-19, men det blir langt ifra som forventet fra start. For selv om lagene følger hverandre de førsre minuttene blir det raskt tydelig hvilket lag som vil mest.

Island regelrett herjer med Frankrike utover i omgangen Omar Ingi Magnusson tar ansvar og banker inn 8 i første omgang, mens Frankrike gjør feil på feil, og når de endelig er igjennom står Hallgrimsson der som en vegg! Til pause leder Island 17-10!

Det fortsetter akkurat på samme måte når lagene er tilbake fra garderoben, Island fortsetter å herje, mens Frakrike sliter speseilt med å få angrepet til å sitte i kveld. Island derimot er i enorm flyt, noen utvisninger på gutta fra Sagaøya er kanskje det som bidrar til at de ikke drar ifra ytterligere. etter 45 minutter leder Island 16-24!

Hallgrimsson viser verdensklasseform mot franskmennene 40% i redninger før lagene får inn i de siste 10 minuttene av kampen.

Orri Freyr Thorkelsson spiller store deler første halvdel for Island, men får få sjanser. Gjør en god jobb i forsvar!

Island nærmer seg å utligne målforskjellen å gå forbi Frankrike på tabellen etter kveldens kamp, men lykkes akkurat ikke og blir foreløpig liggende på en 3.plass, likt med Frankrike på poeng. Etter kveldens 29-21 seier!

Island mangler å møte Kroatia (mandag) og Montenegro (onsdag) i hovedrunden.