EM dag 10: Svensk kontroll og sensasjonell norsk seier! – Elverum

EM dag 10: Svensk kontroll og sensasjonell norsk seier!

Tyskland -Sverige 21-25

Sverige tar tidlig en liten føring mot tyskerne, og gjør det som må til for å holde Tyskland bak seg, men det er mer å gi i dette svenske laget enn hva de viser her. 10-12 leder Sverige til pause, og selv om Tyskland utligner flere ganger i første del av 2.omgang. Sverige girer deretter opp og ser seg ikke tilbake. Tar til slutt en solid seier mot Tyskland og tirsdagens kamp mot Norge blir dermed avgjørende for om laget tar seg til semifinale!

Elverumsspiller Eric Johansson scorer 2 mål for Sverige mot tyskerne!

Spania – Norge 23-27

Ikke siden 1997 har Norge slått Spania. Kveldens EM-kamp bærer klart preg av fra start at Norge har tenkt å gjøre noe med det. Spania roter en del i 1.omgang, mens Norge går hardt til verks, spiller med et bredt lag, bytter jevnt og utfordrer på alle posisjoner, samtidig som Bergerud stenger buret. Til pause står det 11-14 og Norge er i føringen mot det meritterte spanske landslaget!

Tilbake i 2.omgang, jager spanskene og tar seg innpå, men Bergerud fortsetter med viktige redninger, mens elverumsingen Erik Toft og Sander Øverjordet igjen tar over scenen, sammen med Reinkind og Barthold! Med et kvarter igjen leder Norge 22-19.

Norge bare fortsetter å sette trøkk mot spanjolene, med 5 minutter igjen leder Norge 26-21, Sæverås er inne å stenger buret han også, og hele det norske laget flyter på en sky av energi når lagene går inn i de siste minuttene av kampen.

Spania er en skygge av seg selv, og Norge er i tidenes flyt, og selv om kampen ikke betyr annet enn at Norge setter seg i posisjon til å vinne gruppa med seier mot Sverige på tirsdag, så viser det norske laget at de for alvor er med i kampen om edelt metall.

Norge vinner sensasjonelt og svært kontrollert 27-23!!!

Det er bare å gratulerer med en svært godt gjennomført kamp og endelig seier mot Spania for første gang siden 1997!!

Erik Toft med nok en imponerende kamp for Norge, setter 4 mål mot Spania, deriblant en ordentlig frekkis på direkte frikast som går rett i nettet.

Både Simen Holand Pettersen og Thomas Solstad spilte ikke i kveld.