Børge Lund: -Magefølelsen sa Elverum! – Elverum

Børge Lund: -Magefølelsen sa Elverum!

Elverum hovedtrener Børge Lund forlenger med Elverum etter to sesonger i svart og hvitt! Nå er Bodøværingen klar for 3 nye år med Elverum Håndball!

Det er en viktig forlenging for klubben og en gledelig nyhet for alle som er glad i Elverum Håndball!

Vi har tatt en prat med Børge, før avreisen til Arendal hvor klubbens 4. sluttspillfinale mot ØIF Arendal venter på lørdag!

Børge Lund, du er klar for 3 nye år med Elverum! Hva ligger bak valget om å forlenge kontrakten med Elverum?

– Det er egentlig samme svar som når jeg signerte med Elverum første gang: Gi meg en grunn til ikke å gjøre det!

– Det er helt klart mange grunner til det. Jeg synes fortsatt Elverum er et veldig bra sted å være for min egen utvikling. Jeg synes vi sammen har utviklet oss mye over de to sesongene som har gått. Det er to år som egentlig føles litt som 5 år, for det har skjedd så utrolig mye på den tiden jeg har vært her.

– Jeg synes det er veldig motiverende å være i en gruppe som er så utviklingsorientert og har lyst. Med det teamet vi har rundt laget og med en organisasjon som vill opp og fram, og den posisjonen klubben nå har fått i håndballen så synes jeg det er et perfekt sted å være!

– Så trives jo selvfølgelig også familien, og det er jo viktig oppi det hele selvfølgelig.

– Jeg mener det var et riktig grep å gi meg på landslaget, samtidig var det en vanskelig avgjørelse å ta for jeg trivdes veldig godt med det! Det ble rett og slett for mye. Så tenkte jeg at muligheten kanskje byr seg en annen gang, og når Berge meddelte at han ville gi seg som landslagssjef, så kjente jeg mye på magefølelsen, og måtte ta stilling til om det er det man vil. Den magefølelsen sa egentlig hele vegen: Elverum! og den følelsen har bare blirr sterkere og sterkere den siste halvdelen av sesongen.

– Jeg trives ekstremt godt med å være i den gruppe som vi er og med den kulturen vi har. Hadde jeg ikke gjort det så spiller det ingen rolle hvor man er, da funker det rett og slett ikke.

Du kom jo til Elverum midt under pandemien. Gjorde det noen forskjell for deg å komme hit uten publikum og med en organisasjonon som hadde nok av utfordringer å stri med?

– Hehe, jeg hadde ikke noe godt svar på om klubben fungerte som normalt på det tidspunktet, jeg synes det har glidd veldig bra gjennom hele pandemien. Den største utfordringen handlet nok mest om det integreringsmessige, for familien som kom midt i en pandemi og ikke kunne møte andre mennesker slik vi kanskje hadde ønsket. For min del var det ikke noe problem, jeg ble kjent med laget og klubben ganske raskt.

– Den største utfordringen vår som klubb var at jeg nok følte at vi ikke flyttet oss så mye håndballmessig etter den Cupfinalen mot Nærbø, når sesongen ble avsluttet og vi bare spilte internasjonalt. Da ble det vanskelig å konkurrere og løfte oss fremover. Så det er veldig godt å kjenne på det nå at vi har fulle tribuner og står i et sluttspill igjen!

Denne sesongen har det derimot vært full fart i serie, NM, EHF Champions League og nå sluttspill. Det blir mye kamper og mye å ta stilling til for din del også, hvordan håndterer du den nye hverdagen?

– Nå som vi er i sluttspillet så er hverdagen faktisk roligere enn den er midt i en sesong. Nå har vi et lag om gangen. Jeg synes vi så langt har gjort en veldig bra sesong, det er to kamper hvor vi ikke helt får det til, det er Drammen og Arendal, og dessverre er de jo begge her på hjemmebane, så det er kjipt for våre egne supportere. Vi er fortsatt i en god posisjon, vi leder fortsatt 2-1 og har to matchballer i Sluttspillet. Så kommer første mulighet på lørdag, hvor vi skal vise oss fra en annen side, også venter eventuelt en kamp til på tirsdag med et fullstappet Terningen og det kan bli knallbra!