Gladnyhet: Børge Lund er med videre! – Elverum

Gladnyhet: Børge Lund er med videre!

Rett før årets sluttspillfinale nærmer seg slutten signerer Elverums hovedtrener en ny 3 års-kontrakt med Elverum Håndball!

Børge Lund som kom til Elverum foran 2020/2021 sesongen har allerede vist at han var den rette arvtakeren etter Michael Apelgren som da gikk til Sävehof. Lund som på den tiden var assistenttrener på A-landslaget sammen med Christian Berge, og hovedtrener i Bodø, kom seg raskt inn i sin nye hverdag og resultatene lot ikke vente på seg.

Den tidligere Kiel-spilleren og landslagsprofilen og kapteinen kjenner håndballen godt, har et bredt nettverk og har ikke minst har han sammen med sportslig utvalg i klubben klart å hente gode erstattere for spillere som har gått videre ut i Europa.

Hamar 20201229. Elverums hovedtrener Børge Lund jubler under NM-finalen i håndball for menn mellom Elverum og Nærbø på Hamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Siden Lund kom til Elverum har han tatt samtlige titler her hjemme i Norge, og tuktet stjernelagene ute i Europa gjennom EHF Champions League. En dedikert type som vet å legge tid i forberedelsene og ta en kamp av gangen.

Bare denne sesongen står Lund og Elverum med 38 seiere på 40 kamper her hjemme i Norge, det har så langt gitt Seriegull og NM-gull. I tillegg til å levere her hjemme i Norge har han også bidratt til å ta klubben til sin første 1/8-finale i Champions League, der Europas 16 beste lag kjemper om det gjeveste trofeet av dem alle. Der ble det blant annet et sterkt uavgjort resultat i første kamp, og i gruppespillet rystet Børge Lund og de hvitkledde selveste Kiel i Håkons Hall og tapte hårfint 30-31 mot tyskerne.

Det var stor spenning i og rundt klubben når Michael Apelgren overtok etter Christian Berge, og mindre var ikke spenningen når Lund kom inn etter stor suksess med den nåværende Sävehof-treneren. Bodøværingen har i likhet med sine forgjengere tatt klubben med storm og bidratt til å ta klubben enda et steg lengre, og allerede lørdag kjemper han og Elverum om klubbens første trippel når de møter ØIF Arendal til 4.kamp i sluttspillfinalen! Elverum leder 2-1, i best av 5 serien!

Fakta
Navn: Børge Lund
Nasjonalitet: Norge (Bodø)
Født: 13.mars 1979 (43 år)

Klubber som spiller:
Bodø Håndballklubb , AaB Håndbold, HSG Nordhorn, THW Kiel, Rhein-Neckar Löven, Fuchse Berlin.

Klubber som trener:
Bodø Håndballklubb og Elverum

Andre roller:
Assistenttrener Norge 2016-2021

Landskamper:
Ungdom: 9 kamper – 33 mål
Junior: 34 kamper – 102 mål
Senior: 216 kamper – 390 mål

Utvalgte titler:
EHF Champions League vinner: THW Kiel i 2010
Seriemester med Elverum: 2020/2021 og 2021/2022
Cupmester med Elverum: 2020 og 2021

Børge Lund ble sammen med Raymond Hamar nylig kåret til årets trenerduo i Rema 1000-ligaen, nok en bekreftelse på at dynamikken i gruppa fungerer utrolig godt!

Nils Kristian Myhre i Elverum Håndballs sportslige utvalg er full av lovord om Lund, som nå har bestemt seg for å forlenge kontrakten med Elverum:

– Vi er selvsagt veldig glade for at Børge velger å forlenge kontrakten med Elverum. Vi føler at samarbeidet med Børge har utviklet seg veldig bra. Kontinuitet på trenersiden er viktig, og vi ønsker å fortsette å utvikle dette samarbeidet videre de tre neste årene, sier Myhre.

– Børge går foran, jobber hardt og er 100% profesjonell i den jobben han gjør, legger han til.

Vi er takknemlige for å ha Børge Lund med videre, og ønsker lykke til med sluttspillfinalen mot ØIF Arendal!