Elverum klare for sin 10.strake sluttspillfinale! – Elverum

Elverum klare for sin 10.strake sluttspillfinale!

Onsdag kaster Elverum igang sluttspillfinale nr. 10 på rad, når Kolstad er motstander i Trondheim! Det skal spilles best av 5 kamper mellom ligaens to beste lag, seriemester Kolstad og sølvvinner Elverum. De to lagene har ikke bare spilt jevnt i ligaen, men var også finalister i NM-finalen tidligere i år. Så langt har Kolstad tatt to av to titler, men fortsatt gjenstår den gjeveste av dem alle: Sluttspillpokalen!

For det er i sluttspillet den gjeve søknaden om EHF Champions League ligger, det er i sluttspillet temperaturen virkelig slår inn med tette kamper mot samme lag, og kanskje går det hele vegen til 5 kamper når de to lagene skal gjøre opp de kommende ukene.

Det har det ikke alltid gjort, for sluttspillet er endret flere ganger oppgjennom. Fra å være en slags Final4, til å spilles best av 3 og nå best av 5, for siste gang vel og merke. For fra neste sesong skal vi tilbake til best av 3.

Elverum spiller som sagt sin 10.strake sluttspillfinale, og vi skal ta en aldri så liten titt på hvordan det har gått i de tidligere finalene! De 9 siste har endt med seier for de svarte og hvite, kan det bli 10. strake pokaler?

Slik har det gått i de 9 siste sluttspillfinalene!

1. Sluttspillet 2011/2012 Elverum – Haslum

I 2011/2012 sesongen ble sluttspillfinalen spilt som sammenlagtfinale. Det ble spilt borte og hjemme for begge lag og vinneren sammenlagt stakk av med Sluttspillgullet.

Kamp 1 ble spilt i Terningen Arena hvor Elverum vant 34-28 og skaffet seg et godt utgangspunkt før bortekampen et par dager senere. Erik Toft og Steffen Stagavik herjet med 10 mål hver og gjorde det virkelig vanskelig for Haslum å stoppe lokomotoivet fra Østerdalen.

I kamp 2 var det Haslum som slo tilbake i Nadderudhallen med 32-27, men det var ikke nok til å ta pokalen fra Elverum som dermed vant 61-60 sammenlagt. Selv om Nicolay Hauge satte inn 7 mål, holdt det ikke for bærumslaget som måtte se André Lindboe gjøre det samme og bidra til å ta sluttspillgullet hjem til Elverum for første gang siden 2008.

Vinnerlaget fra 2011/2012

2. Sluttspillet 2012/2013 Elverum – ØIF Arendal

Også i 2012/2013 ble det spilt sammenlagtfinaler i sluttspillet!

Kamp 1 ble spilt i Sør Amfi og Elverum vant klart 31-25 på bortebane mot sørlendingene. Magnus Gullerud var on fire på linja og ga seg ikke før han hadde satt inn 8 mål mot de svarte og røde, og han fikk god hjelp av Andreas Rönnberg som ikke bare bidro med assister, men også selv satte 8 mål i kampen.

I kamp 2 var det tid for hjemmekamp for de svarte og hvite som slo til igjen med nok en seier 23-21 og sikret sluttspillgull med 54-46 sammenlagt! Til tross for at det ikke ble noen målrik kamp i Terningen Arena viste Elverum kollektiv styrke og ga ikke fra seg overtaket de tok med seg fra Sørlandet. Dermed hadde Elverum sikret seg sitt 2. sluttspillgull på rad!

Vinnerlaget 2012/2013

3. Sluttspillet 2013/2014 Elverum – Bækkelaget

Den siste sesongen hvor det ble spilt sammenlagtfinaler i sluttspillet var i 2013/2014

Kamp 1 ble spilt i Oppsal Arena og Elverum vant komfortabelt 30-23 på bortebane i første kamp! Erik Toft, Iso Sluijters, Nacor Medina Perez og Andreas Rönnberg bidro alle med 5 mål hver.

I kamp 2 sto slaget i Terningen Arena, og til tross for at oppgjøret endte 29-29 var det Elverum som vant sammenlagt 59-52 og tok sitt 3.strake sluttspillgull! Nacor Medina Perez var igjen i storform og ga seg ikke før han hadde satt 10 baller bak BSK-målvakten!

Vinnerlaget fra 2013/2014

4. Sluttspillet 2014/2015 Elverum – Bodø

Den første sesongen det ble spilt best av 3 kamper var i 2014/2015!

Denne sesongen var det nåværende Elverumstrener Børge Lund og Bodø som var Elverums motstandere i finalen etter at Elverum hadde slått ut Haslum i semifinalen.

Kamp 1 ble spilt i Terningen Arena hvor Elverum sikret seg 1-0 i kamper etter en solid 30-23 seier på hjemmebane. Erik Toft gjorde slik han pleier og ble toppscorer med 6 mål, det samme gjorde også Bodø-spiller Stig-Tore Moen Nilsen!

I kamp 2 ble oppgjøret tettere når lagene møttes i Bodø Spektrum, men nok engang kunne Michael Apelgren og hans menn løfte pokalen etter 29-26 seier og 2-0 i kamper. Luka Mitrovic banket inn intet mindre enn 9 baller i nord og bidro dermed sterkt til å sikre sluttspillgullet!

Vinnerlaget fra 2014/2015

5. Sluttspillet 2015/2016 Elverum – Haslum

Elverum møtte Haslum til finale i 2016, og det var Haslum som startet på hjemmebane i best av 3 serien.

Kamp 1 endte med seier for Elverum i Nadderud Arena, 23-28 ble resultatet og André Lindboe herjet med 9 mål mot rivalene fra Bærum.

I kamp 2 viste Elverum sine rivaler fra storbyen hvem som var sjefen og vant 26-21 i Terningen Arena. Dermed var nok et sluttspillgull sikret for de svarte og hvite, og denne gangen var det Steffen Stegavik som var Elverum toppscorer med 6 mål.

Vinnerlaget fra 2015/2016

6. Sluttspillet 2016/2017 Elverum – ØIF Arendal

Elverum og Haslum møttes i sluttspillfinalen 2016, men året etter var det ØIF Arendal som hadde tatt over plassen til Bærumslaget, på andre siden sto nok engang Elverum som skulle bryne seg på en ny motstander. Elverum var seriemestere og sto med hjemmebanefordel.

1.Finale: Elverum åpnet storstua Terningen Arena, og tok imot ØIF Arendal, som hadde blod på tann nå som de sto i slutspillfinale mot Elverum. Sørlendingene tok en sterk 24-21 seier i Terningen og dro hjem med 1-0 i kamper. August Baskår Pedersen ble kampens toppscorer med 8 mål, og nå var det ØIF Arendal som sto med hjemmebanefordelen.

2.Finale: På Sørlandet var Arendal plutselig blitt favoritter etter første kamp, og Elverum måtte vinne for å få et tredje oppgjør. Og slik ble det med nød og neppe, for Elverum var i ferd med å miste det. Sørlendingene ledet 14-10 til pause og hadde sluttspillgullet i sin hule hånd, men Elverum ville det annerledes. Sikret uavgjort og ekstraomganger, også der ble det jevnt. Elverum vant 30-29 til slutt og tok tilbake hjemmebanefordelen etter en vanvittig håndallkamp i Sør Amfi som var fullstappet. Tamas Ivancsik og Oleg Macharashvili ble kampens toppscorere med 8 mål hver.

3. Finale: Tilbake i Terningen Arena skulle avgjørelsen falle. Elverum viste at de nektet å gå på nok en smell på hjemmebane, og ledet 13-9 til pause. Arendal kom aldri tilbake slik de håpet og dermed var det Elverum som etter 60.minutter kunne strekke hendene i været som sluttspillmestere etter en 25-20 seier i Terningen. Tine Poklar ble kampens toppscorer med 7 mål.

Elverum vant 2-1 i best av 3 og ble Sluttspillmestere, til tross for den mye omtalte Røde-kort-saken med Elverum som midtpunkt satte fyr på sluttspillet dette året!

Vinnerlaget fra 2016/2017

7. Sluttspillet 2017/2018 Elverum – ØIF Arendal

Elverum tok imot ØIF Arendal til 1.finale i Terningen Arena kampen endte 25-20. Kevin Gulliksen og Sondre Paulsen ble kampens toppscorere med 6 mål hver. Elverum hadde hjemmebanefordelen og tok vare på den foran kamp 2 i Arendal.

2.Finalekamp ble spilt i Sør Arena foran 2146 tilskuere, Arendal ledet til pause og holdt unna for Elverum også når sluttsignalet gikk. De utlignet dermed til 1-1 i kamper etter 33-29 seier. Kampens toppscorere var Andre Lindboe, Sondre Paulsen og Kevin Gulliksen, alle med 8 mål.

Den avgjørende 3.finalen gikk av stabelen i Terningen Arena foran 2271 tilskuere. Elverum gikk hardt til verkst og statuerte tidlig at også dette sluttspillet tilhørte de svarte og hvite. Elverum vant komfortabelt 35-24 og ble Sluttspillmestere. Kampens toppscorer med 8 mål, Andre Lindboe…

Elverum vant sluttspillet igjen, 2-1 i kamper i best av 3!

Vinnerlaget fra 2017/2018

8.Sluttspillet 2018/2019 Elverum – ØIF Arendal

Etter at Arendal snøt Elverum for seriegullet var det duket for en ny duell mellom lagene i sluttspillfinalen samme sesong. Elverum kom sterkt tilbake i sluttspillet som til da hadde vært Elverums spesialitet. Nå var derimot ingenting gitt før Elverum og ØIF Arendal skulle møtes til finale, denne gangen best av 5.

Første kamp gikk på bortebane i Sør Amfi, og Elverum viste at de var klare for kamp, i det de tok hjemmebanefordelen hjem til Terningen etter 30-26 seier på sørlandet.
I andre kamp i Terningen Arena satte Elverum skapet på plass og knuste ØIF Arendal 30-22.

Nå måtte ØIF Arendal vinne på hjemmebane i tredje kamp for å ha noen som helst sjanse til å kjempe videre om sluttspillgullet, men nok engang viste Elverum seg fram som det store sluttspilllaget. Elverum vant kontrollert nok engang og med 31-28 seier i Terningen hadde Elverum sikret 3-0 i kamper og jubelen kunne slippes løs. Elverum hadde revansjert seriefinalen og parkert ØIF Arendal i sluttspillet!

Det var forøvrig i denne finaleserien den omtalte timeout-spionasjen utspant seg!

Vinnerlaget 2018/2019

Avlyste sluttspill

Grunnet Covid-19 ble sluttspillet i 2019/2020 og 2020/2021 avlyst! Elverum måtte dermed vente til 2021/2022 for å vå en ny mulighet til å nå sluttspillfinalen!

9. Sluttspillet 2021/2022 Elverum – ØIF Arendal

Under en måned etter Cupfinalen skulle lagene igjen kjempe seg imellom i jakten på sesongens siste trofe. Da sto det om sluttspill-tittelen og Elverum startet hjemme med en 32-28 seier i første kamp i Terinngen Arena.

I kamp 2 sto slaget i Sør Amfi og Elverum sikret nok en seier med 35-29 og trengte kun en seier til for å sikre seg trippelen for sesongen.

I kamp 3 slo ØIF Arendal tilbake i Terningen Arena og vant 30-25, og åpnet opp sluttspillfinalen før det neste oppgjøret i Sør Amfi.

I kamp 4 viste Elverum kraft og vilje til å vinne og med Taiga’n på plass på tribunen i Sør Amfi kunne Elverum løfte sesongens tredje trofe, etter en 34-28 seier på bortebane og 3-1 i kamper mot rivalen fra Sørlandet.

10. Sluttspillet 2022/2023 Elverum – Kolstad

Sluttspillfinalen i 2022/2023 spilles mellom Elverum og Kolstad!
Det er Kolstad som seriemester som har hjemmebanefordel og kampene spilles slik:

Kolstad – Elverum: 24.05.23
Elverum- Kolstad: 28.05.23
Kolstad – Elverum: 31.05.23

Eventuelt:
Elverum – Kolstad: 07.06.23
Kolstad – Elverum: 10.06.23