Hvordan lader vi opp til ny sesong? – Elverum

Hvordan lader vi opp til ny sesong?

Etter å ha trent over 200 barn den siste uken på håndballskolen «Umbro Supersommer», har herrelaget vårt nå tatt seg en velfortjent ferie. Innimellom all avslapning og hygge er de allikevel nødt til å sette av tid til egentrening, for det er ikke lenge til oppkjøringen til ny sesong starter for fullt.

20. juli starter sesongoppkjøringen. Guttene starter med fysiske tester på Real Trening på morgenen, før de kjører på i kjent stil med «Premieretrening» i Elverumshallen. Treningen starter kl. 16:00, og alle er invitert. Det vil bli mulighet til å se både godt kjente og nye spillere, og etter treningen legges det til rette for at man kan slå av en prat og få autografer. Om ikke ryktet er helt feil så vil det også bli muligheter for en kaffekopp under treningen.

Videre fortsetter sesongoppkjøringen med treningsleir i Trysil. Turen til Trysil i sesongoppkjøringen er kjent for å være av det harde slaget og det er vel mye som tyder på at årets treningsleir ikke avviker fra dette. Guttene må dermed brette opp ermene og gjøre seg klare for blod, svette og tårer. Fjorårets sesongoppkjøring i Trysil kan du lese mer om her og her.

Når treningsleiren i Trysil er over venter det treningskamper mot henholdsvis Drammen og Fjellhammer. Med utskiftningene før årets sesong blir det spennende å se hvordan gutta håndterer disse kampene rett etter oppstart.

Helgen 11. – 13. august reiser guttene til Gøteborg for å spille ytterligere to treningskamper. Der møter vi franske Nîmes og svenske Sävehof på motsatt banehalvdel. Sävehof tapte med små marginer svensk sluttspill forrige sesong, og Nîmes endte på 5. plass i den øverste ligaen i fransk håndball. Det er med andre ord to svært gode lag vi møter denne helgen.

Etter en ny uke med trening venter ny turnering. Denne gangen i Frankrike. Vi er så heldige at vi for 3. gang er blitt invitert til å delta i Eurotournoi i Strasbourg 19. – 20. august. I det gode selskap har vi med oss HBC Nantes, Pick Szeged og Chambéry Savoie Mont Blanc Handball. Lørdag 19. august kl. 17:00 spiller vi mot Nantes. Søndag spilles det finale og bronsefinale for henholdsvis vinnende og tapende lag. Dette blir en helg med håndball på høyt nivå, som er viktig å ta med seg inn i Europa League.

Med andre ord – sesongoppkjøringen byr på mange godbiter og vi kan nesten ikke vente!