Tøffe dager i Trysil – del 2 – Elverum

Tøffe dager i Trysil – del 2

Tunge og hendelsesrike dager i og rundt Trysilfjellet er over for spillere, trenere og støtteapparat i Elverum Håndball. Her får du vite hvordan noen av profilene opplevde den tradisjonelle treningsleiren i Trysil.

Etter mandagens og tirsdagens program, som du kan lese om her, ventet kanskje leirens høydepunkt på onsdag. 06:45 møtte gutta opp på Spenst Trysil for en styrkeøkt med fysisk trener Thorsteinn Sigurjonsson. Men dette var bare forretten – hovedretten kom et par timer senere, nemlig «The Hill from Hell». Spillerne har gjennom leiren vært delt inn i lag, og lagene skulle komme seg gjennom en tøff løype opp, ned og rundt Trysilfjellet. De som orienterer godt ville fått en tur på rundt 12 kilometer. Lagene gikk et godt stykke lenger enn dette… Vinnerlaget kom i mål tre timer og 45 minutter etter at de startet utenfor Radisson Blu Resort. Premien var en stor pose godteri, og (litt) kortere morgenløp dagen etter. På vinnerlaget var Tobias Grøndahl, Niclas Fingren, Simon Mizera, Benjamin Berg og Kasper Thorsen Lien.

I løpet av «The Hill from Hell» var gutta gjennom disse oppgavene:
– Gå fra start til post 1 to ganger, og bruk like lang tid begge gangene (andre gang fikk de utdelt en europall som skulle være med helt til mål)
– Skriv lagnavnet med en GPS-tracker
– Presisjonskast
– Selfie på toppen av Trysilfjellet
– Spis så mye gele som mulig på ett minutt – ved kun å bruke et redskap laget hadde valg seg før start (uten å vite hva redskapet skulle brukes til)
– Fem øvelser der man må tenke utenfor boksen

I tillegg til den brutale øvelsen i fjellet, var spillerne også gjennom en ny håndballøkt, morgenløp torsdag morgen, samt en avsluttende styrkeøkt. Alle kvelder hadde laget møter, der de gikk gjennom verdier, kultur og målsetninger sammen med mental trener Karina Andersen Aas.

Raymond Hamar oppsummerer treningsleiren slik:
– Det har som vanlig vært en innholdsrik treningsleir i flotte Trysil. Leiren er ekstra viktig for oss for å bygge samhold i gruppen raskt når vi bytter så mange spillere i laget. Gutta har jobbet hardt og er allerede i ferd med å bli et fungerende lag utenfor banen. Innenfor 20×40 vil vi bruke mye tid fremover for å få samhandlingen til å sitte.

Flere av spillerne har vært med til Trysil før. Endre Langaas, Kasper Thorsen Lien og Tobias Grøndahl ser på de siste fire dagene slik:

Endre Langaas
– Det har som alltid vært noen tøffe dager på Trysil hvor vi har fått utfordret oss både fysisk og mentalt. Dagene her er veldig bra for oss som lag. Vi trener mye og hardt for en ny sesong. Men det er viktig for å bygge lagfølelse og bli kjent med de nye spillerne. Dagene består av 3 økter. Løp, sykling, Hill from Hell, styrketrening og håndball har stått på programmet. På kveldene har vi møter hvor vi setter mål for sesongen og jobber med våre verdier. Alle spillerne er ganske møre nå. Men alle er enige om at det har vært en fantastisk opphold hos Radisson Blu Trysil. Takk for oss!

Tobias Grøndahl – Skulle gjerne brukt ord jeg ikke får bruke for å kunne sette skikkelig ord på hvordan det har vært. Men jeg synes det totalt sett har vært en fin tur hvor vi har blitt veldig godt kjent med alle de nye. Det har selvfølgelig vært utrolig tungt, men det er sånn det skal være.

Kasper Thorsen Lien – Var selvfølgelig tungt som forventet. Man skal kjenne på en del belastning og ha det litt tungt. Samtidig synes jeg det er veldig bra og effektivt å ha en slik treningsleir tidlig i oppkjøringa. Det er en fin måte å bli raskt kjent med nye spillere og jobbe med teambuilding. Man får også fordelt roller og diskutert våre verdier, som man ønsker å formidle så tidlig som mulig. Alt i alt en vellykket treningsleir!

Elverum Håndball takker for et flott opphold i Trysil. Neste på programmet er treningskamp borte mot Fjellhammer på lørdag. Kampstart er klokken 15:00