«Tidenes råeste kampoppsett» – Elverum

«Tidenes råeste kampoppsett»

Det europeiske håndballforbundet har nå offentliggjort kampoppsettet i EHF Champions League 22/23. Elverums spillere, støtteapparat, administrasjon, frivillige og supportere kan glede seg til enorme kamper på rekke og rad.

Daglig leder Mads Fredriksen gleder seg til en heftig sesong ute i Europa:
Det er jo en helt vill gruppe, og vi skal få kjenne på nivået gjennom hele sesongen. Det blir fantastisk for Elverum – og vi er gale nok til å tro på mirakler også kommende sesong. Det er mulig jeg er historieløs, men dette mener jeg er tidenes råeste kampoppsett for en norsk håndballklubb.

Her får du se hele oppsettet. Merk deg at kampdag og tidspunkt ikke er bestemt, selv om det står onsdag på alle kamper. Dette viser kun hvem som møtes i de ulike rundene. Kampene fordeles på onsdager og torsdager etter at TV-produsentene har hatt møter med EHF. Nederst i saken ser du datoene for hver runde.

Starter og slutter mot «Zebraene»
I runde 1 skal Elverums håndballhelter til nord-Tyskland, der kanskje verdens mest tradisjonsrike håndballklubb, THW Kiel er motstander. På laget finner vi faktisk to (!) tidligere Elverum-spillere – Petter Øverby og Eric Johansson. Elverum-boss Børge Lund har tidligere spilt for laget som kalles «Zebraene», og gleder seg nok til å møte sine gamle venner igjen. I fjor møttes lagene også i EHF Champions League. Det endte med 4 forventede poeng for tyskerne, men Elverum var kun en Landin-redning unna poeng da lagene møttes i Håkons Hall i februar. Elverum tar imot THW Kiel i siste runde av gruppespillet i verdens gjeveste turnering.

Eric Johansson mot sine nye lagkamerater. EHF Champions League. Elverum – Kiel i Håkons Hall, Lillehammer.

Mikkel Hansen og co i første hjemmekamp
Elverum sin første hjemmekamp spilles i runde 2, og motstander blir det danske storlaget Aalborg. Her spiller tidligere Elverum-helt Lukas Sandell. Han har med seg store stjerner til kampen mot Elverum, deriblant Aron Palmarsson, Felix Claar, Sebastian Barthold – og ikke minst Mikkel Hansen. Elverum-boss Børge Lund har også spilt for Aalborg, så det blir gjensyn med flere venner for Bodø-mannen. Bortekampen mot de røde fra Aalborg spilles i runde 13.

Endre Langaas. EHF Champions League. Aalborg – Elverum

Fransk vestkyst i runde 3
Nantes, som ligger noen kilometer fra vestkysten av Frankrike, er Elverum sin motstander i runde 3. Lagene møttes sist i en offisiell kamp i EHF-cupen 30. november 2013. Der gikk franskmennene seirende ut med ett knepent mål foran et fantastisk publikum i Terningen Arena. På Nantes finner vi blant annet spillere som Jorge Maqueda og Valero Rivera. Hjemmekampen mot HBC Nantes spilles i runde 12.

Leonel Ojala. Elverum – Nantes. EHF Cup – 30.11.13

Verdens beste lag til Norge i runde 4
Vinnerne av EHF Champions League de to siste sesongene står på motsatt banehalvdel i runde 4. Barcelona trenger ingen lang introduksjon. Klubben har kanskje den mest kjente klubblogoen i verden, og kommer med verdensstjerner på rad og rekke – blant annet Perez de Vargas, Hampus Wanne og Dika Mem. Denne kampen blir populær i hele håndball-Norge, så det kan være smart å sikre seg sesongkort når salget starter i august. For de som planlegger en tur til vakre Barcelona, så kan vi informere om at bortekampen i Katalonia er satt til runde 11.

Emil Imsgard. EHF Champions League 20/21. Barca – Elverum.

Møter gode venner i runde 5
Taiga’n hadde én stor drøm før gruppene ble trukket tidligere i sommer. Og det var at Elverum skulle komme i gruppe med Pick Szeged fra Ungarn. Gjennom de siste årene har våre supportere fått mange gode venner i Pick Szeged sin supporterklubb, og begge klubber har gjort det lille ekstra for at supporterne skal få det så bra som mulig når de er på besøk. Taiga’n sin drøm blir virkelig. Det blir dermed et nytt gjensyn med tidligere Elverum-profil Alexandre Blonz. Bortekampen i Ungarn spilles i runde 5, mens hjemmekampen spilles i runde 10.

Bjørnar Myhren overrekker 60-årsgave til Pick Szeged. EHF Champions League. Pick Szeged – Elverum.

Drama i runde 6
Det er ikke til å stikke under en stol at Elverums gruppe er ekstremt tøff. Det føler nok også de slovenske mesterne fra Celje. Elverum og Celje er begge spådd en vanskelig sesong mot de store lagene i denne gruppen. Noe som gjør kampen mellom disse to lagene ekstra spesiell. Her blir det drama i 2×30 minutter. Returkampen i Slovenia er lagt til runde 9.

Thomas Solstad. VELUX EHF Champions League 19/20. Celje – Elverum

Dobbeltkamp mot de polske mesterne
Lomza Industria Kielce er motstander i runde 7 og 8 for Elverums helter. Det polske storlaget har bygget seg opp til å bli en av de aller beste klubbene i verden, og tapte finalen i EHF Champions League mot Barcelona på straffekonkurranse i juni. Også her finner vi verdensstjerner på alle posisjoner, deriblant Artsem Karalek, Alex Dujshebaev og Andreas Wolff. Elverum starter dobbeltoppgjøret borte, og har dermed hjemmekamp i runde 8.

Dominik Mathe. EHF Champions League 20/21. Elverum – Lomza Vive Kielce

Rundedatoer:

Runde 1 – 14/15. september
Runde 2 – 21/22. september
Runde 3 – 28/29. september
Runde 4 – 5/6. oktober
Runde 5 – 26/27. oktober
Runde 6 – 2/3. november
Runde 7 – 23/24. november
Runde 8 – 30. november/1. desember
Runde 9 – 7/8. desember
Runde 10 – 14/15. desember
Runde 11 – 8/9. februar
Runde 12 – 15/16. februar
Runde 13 – 22/23. februar
Runde 14 – 1/2. mars