EM dag 4: Matchvinner Mathé og islandsk seier! – Elverum

EM dag 4: Matchvinner Mathé og islandsk seier!

Portugal – Ungarn 30-31

Det ble et skikkelig nervepirrende oppgjør for vertsnasjonen Ungarn i møte med Portugal. Det var Portugal som først tok føringen i kampen og ledet 3-0 før Dominik Mathé satte inn Ungarns første mål. Portugal hadde føringen til halvspilt omgang før lagene la seg rimelig tett på hverandre pg byttet på ledelsen frem mot pause, hvor Portugal ledet 15-14.

2. omgang startet på samme vis, men etterhvert fikk Ungarn tak på kampen og med 3 når Mathé satte inne 25-28 med omalg 10 minutter igjen. Portugal kom tilbake og jaget poeng, satte inn 30-30 etter timeout drøyt 20 sekunder før slutt, og etter at Ungarn hadde tatt timout med 12 sekunder igjen, skulle kveldens resultat legges i hendene på Elverumsspiller Dominik Mathé som får ballen på midten, går opp og banker inn sitt 8 mål for kvelden og sikrer seieren for Ungarn på hjemmebane!

En knall oppvisning fra ungareren, til stor jubel fra fansen og selvfølgelig kampens beste spiller og toppscorer!

Se avslutningen av det dramatiske oppgjøret her:

Island – Nederland 29-28

Det blir nok et dramatisk oppgjør denne søndagskvelden. 1. omgang var preget av to jevne lag, og det er først i sluttminuttene at Island får et lite grep om kampen og kan gå til pause med en 15-13 ledelse. Blant storspillerne er tidligere Elverumsspiller Sigvaldi Gudjonsson, som melder seg på scoringslista flere ganger på elegant vis.

Island har kontroll langt ut i 2.omgang, men med drøye 10 minutter igjen, begynner Nederland å komme farlig nære, og utligner flere ganger med omlag 8 minutter igjen og henger seg på islendingene, utvisninger og straffer kommer ofte, og island leder med eett med 2 minutter igjen på klokka, når Nederland redder og rett etterpå får Island utvisning. Nederland spiller for uavgjort, men blir blåst for angrepsfeil med 30 sekunder igjen og dermed kan Island juble over nok en seier før tirsdagens møte med Ungarn og Dominik Mathé.

Orri Freyr Thorkelsson blir sittende på benken denne kampen. Sigvaldi Gudjonsson scorer 8 mål og blir kampens beste spiller!

I det nederlanske laget finner vi også en gammel Elverumsskjenning, nemlig Iso Sluijters som stort sett spilte forsvar for karene i oransje. Han hadde 1, 1/2 sesong i Elverum før han gikk til tyske TV Emsdetten før 2014/2015 sesongen.