Håndballbyen Elverum, nest best i Champions League! – Elverum

Håndballbyen Elverum, nest best i Champions League!

Utfordrer storlagene på tribunen så det holder!

«The small town, with the big handballheart», sa EHF i en tidligere Champions League sesong, når de skulle beskrive Elverum i det gjeve selskapet.

Siden den gang har hjertet for Elverumbare vokst og vokst. Utover region og kommunegrenser, nå vil hele Innlandet og Norge ha en del av håndballbyen og de tar del i Champions League-festen så det virkelig monner.

For etter et halvspilt gruppespill i Champions League denne høsten, kan Elverum vise til enorm interresse!

Det har kokt i sosiale medier og i nyhetsspaltene, selv om Elverum kun har klart å dra med seg 1 poeng så langt, har vi den lille byen ved Glomma engasjert langt utover landegrensene.

Som når vi fylte Håkons Hall mot PSG, og når når gutta hentet inn igjen Zagreb på hjemmebane. Det er slike øyeblikk vi lever og ånder for, og det er med en fantastisk bagasje i sekken vi nå tar fatt på andre halvdel av sesongens EHF Champions League-gruppespill.

Sjekk denne tilskuertabellen i Gruppe A!

Etter halvspilt Champions League-gruppespill ser publikums statistikken slik ut i Gruppe A, i snitt tilskuere på hjemmekampene:

Tilskuersnitt EHF CL:

Elverum = 5551
Zagreb = 4780
Aalborg = 4542
Flensburg = 4178
Celje = 3463
Szeged = 3200
Barcelona = 2739
Paris Saint-Germain = 2267

Elverum ruver alene på toppen, med et snitt på 5551 tilskuere. Det er rett og slett mektig imponerende i verdens gjeveste liga av «lille» Elverum. Storlag som PSG og Barcelona kan knapt måle seg mot interessen for å støtte sitt lag. Det er publikum som har løftet Elverum til nye høyder sesong etter sesong. Allerede søndag i hjemmekampen mot Szeged kan et heltent publikum i en fullsatt Terningen Arena, sammen sørge for at poengene blir igjen i Elverum.

Elverum er kanskje små i den store sammenhengen i Champions League selskapet. En liten by midt i de dype Østerdalsskoger klarer likevel å utfordre rutinerte verdenstjerner og økonomisk sterke klubber. Det er rett og slett fordi Elverum har kombinasjonen som skal til. Elverum har litt av alt, og det er det som bygger identiteten.

For det er den fulle hallen i kombinasjon med ståpåvilje, forberedelser, samhold, engasjement og et godt lag som tar klubben til nye høyder hver helg. Søndag er ingenting umulig- kampen skal tross alt spilles i Terningen Arena!

Men det stopper ikke med å gjøre det imponerende bra i Gruppa A for Elverum. For sjekk denne lista over alle Champions League-lagene denne sesongen. Elverum er nest best i hele Europa!

Elverum er blant de beste i Europa!

GruppeLagTilskuernitt
BTHW Kiel7913
AElverum5551
BHC Vardar5175
BVeszprem4967
AZagreb4780
AAalborg4542
AFlensburg4178
BPGE Vive Kielce 4133
BMontpellier3975
DGOG3597
ACelje3463
DKristianstad3236
ASzeged3200
DOrlen Wisla Plock2935
BHC Meshkov Brest2800
BMotor Zaporozhye2790
ABarcelona2739
CHB Eurofarm Rabotnik2533
AParis Saint Germain2267
DDinamo Bucuresti2081
CBidasoa Irun1828
BFC Porto1570
CSporting CP1517
CTatran Presov1487
DChekhovskie Medvedi1440
CSävehof1132
DKadetten Schaffhausen975
CCocks930

Elverum utfordrer de aller største! Kun slått av storlaget THW Kiel med sine neste 8000 tilskuere i snitt, følger Elverum som nr.2 i EHF Champions League. Det er et helt fantastisk utgangspunkt og viser EHF at Elverum en en klubb å satse på i videre Champions League-sesonger også når systemet legges om og nåløyet blir enda trangere. Klarer Elverum holde et snitt på toppnivå framover vil også resulatene komme er det stor sansynlighet for!

Elverum med sine drøyt 21.000 innbyggere, parkerer storlag med et nedslagsfelt på størrelse med hele Norge. For å sette ting i persektiv, her er en liten oversikt over størrelsen på byene til klubbene vi sammenligner Elverum med i Champions League:

Norge: 5.328.212 innbyggere
Innlandet: 370.000 innbyggere
Elverum: 21.123 innbyggere
THW Kiel – Kiel, Tyskland: 246.306 innbyggere
Vardar– Skopje, Makedonia: 544.086 innbyggere
Telekom Veszprem – Veszprem,Ungarn: 341.425 innbyggere
RK Zagreb – Zagreb, Kroatia: 803.900 innbyggere
Aalborg – Ålborg, Danmark: 211.684 innbyggere
Pick Szeged- Szeged, Ungarn: 161.921 innbyggere
Barca- Barcelona, Spania: 1.615.908 innbyggere
PSG- Paris, Frankrike: 12.142.802 innbyggere
Dinamo: Bucuresti – Bucuresti, Romania 2.354.510 innbyggere

Dette sier alt om hvordan Elverum har posisjonert seg, tross et ungangspunkt som knapt kan sammenlignes med mange av motsanderne.

Så her er det bare å steppe opp, og skaffe seg plass i Terningen på søndag mot MOL-Pick Szeged. Elverum trenger en fullsatt hall i ryggen mot et Szeged som sikret mot toppen. Vi kan jo minne om at et visst Montpellier har fått smake på en fullsatt Terningen Arena, og det gikk ikke spesielt godt i franskmennenes favør.

#SammenforElverum