– Vi er klare for sirkus – Elverum

– Vi er klare for sirkus

Elverum Håndball har som resten av Norge (og verden) vært inne i noen spesielle måneder. Det har vært krevende, men også lærerikt. Vi har hatt tunge dager, og fantastiske dager. Og vi har gjort klubben klar for det som kan bli en meget innholdsrik sesong.

– Dette blir sirkus
Det korte sitatet kommer fra Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg. Vi satt på kontoret for noen dager siden og snakket om oppmerksomheten signeringen av Luc Abalo skapte. Og Nils har nok helt rett, dette blir sirkus. Det er vi klare for, men vi må sørge for å være gode sirkusdirektører. Vårt sirkus inneholder nemlig alt kommende sesong: akrobater, klovner, elefanter, løver, dansende hester, sterke menn, popcorn, spenning, latter, sorg og drama. Vi har også ulike størrelser på våre sirkustelt. Våre artister er like ulike som de er fantastiske. Vi har store artister, små artister, rare artister, gamle artister, unge artister – og de kommer fra ulike steder i verden!

Og for å være helt tydelig: Artistene våre er ikke bare de som spiller ball ute på 20×40 meter. Artistene finnes på tribunen, på kontoret, i dugnadsgjengen og i bybildet! Dette er nemlig #sammenforelverum-sirkuset!

Siden håndballsesongen ble avbrutt i mars og frem til i dag, har vi prøvd å finne måter å fortsatt være aktuelle og interessante. Det har ikke alltid vært like enkelt. Vi har merket at vi må lage meget godt innhold for å få like mye «blest» som vi får i et sluttspill. Men noe har vi da fått til. 146.000 kroner har blitt samlet inn til Elverumsidretten. Vi har signert partnere. Spillerstallen har blitt forsterket nesten uke for uke, og vi har sendt en «overgangsbombe» inn i håndball-Europa.

En rar vår som har gitt flere drømmer
Vi har også gjort kjipe, men nødvendige tiltak. Store deler av klubben har vært permittert som følge av tapte inntekter. Håndballskolen i juni er avlyst med hensyn til smittevernet. Og det ble ingen gullfeiring på Lokket sammen med våre herlige supportere i år, dessverre. I skrivende stund er alle tilbake i full jobb, og vi håper samfunnet sakte men sikkert kan nærme seg «normalen» igjen. Vi drømmer om å kunne spille for fulle tribuner fra september. Og vi drømmer om en trippel!

Det er ganske rart å drømme om å få spille for publikum, men slik er det akkurat nå. Men det er ikke det eneste vi drømmer om!

I løpet av juni får vi svar på vår søknad om å få en av 16 plasser i neste sesongs EHF Champions League. I søknaden la vi vekt på kvaliteten på alle ledd i klubben. Vi har levert mer enn forventet på arrangement, og vi er blant de beste i Europa når det gjelder «hospitality». Vår utfordring er at både norsk klubbhåndballs og våre sportslige prestasjoner aldri har vært helt i Europatoppen. Og for den nøytrale håndball-supporter er vi kanskje ikke «sexy» nok.

«Vi er klare for sirkus» sier Mads Fredriksen

Det håper vi har endret seg litt det siste året. I 2019/2020-sesongen av Champions League kom vi på femteplass på tilskuertabellen. Vi blir sakte, men sikkert større på sosiale medier. Og vi har signert en av verdens største stjerner. Dette gjør at vi tør å drømme om en plass i verdens gjeveste klubbturnering neste sesong.

Blir sirkus uansett
Om det ikke skulle være plass til oss blant de 16 som får spille Champions League neste sesong, så er ikke det krise. Vi er uansett sikret en plass i gruppespillet av EHF Europe League, en turnering som kommer til å bli veldig heftig. Spissingen av Champions League gjør nemlig at Europe League også kommer til å bli en fantastisk turnering. Storlag fra Tyskland, Frankrike og Danmark vil sette et merkbart preg på turneringen. Og det vil bli mye sirkus fra vår side uansett hvilken turnering vi skal spille. Og hvem vet – kanskje kan vi sjokke litt mer?

Jeg gleder meg til ny sesong, og til at hallene fylles uke etter uke.

Vi går mot en veldig spennende sesong, med en spillerstall som norsk klubbhåndball aldri har sett maken til. Så får vi #sammenforelverum krysse fingrene for at EHF finner en plass til oss sammen med de store lagene også neste sesong!

Takk for en fantastisk sesong (som hadde en kjip slutt)! Vi ses i Terningen Arena etter sommeren!

Med sportslig hilsen
Mads Fredriksen, Daglig leder
Elverum Håndball