Nils Kristian Myhre: – Dette er en enorm anerkjennelse(!) – Elverum

Nils Kristian Myhre: – Dette er en enorm anerkjennelse(!)

Det koker rundt Elverum igjen etter at CL-plassen ble sikret. Vi har tatt en prat med Nils Kristian Myhre og Kalle Bjørkman etter den spesielle fredagen i klubbens historie!

Myhre storfornøyd- Dette gjør oss attraktive!

Nils Kristian Myhre har en finger med i spillet i det meste, også når det kommer til å signere de største talentene i Europa. Denne våren har har vært med å sikre signaturen fra blant andre Dominik Mathé og Luc Abalo, og med begge beina inne i EHF Champions League kommer flere muligheter mener Myhre:

Det er en enorm anerkjennelse for den jobben som har vært gjort de siste årene, i og rundt klubben. Det er et stort nytt steg i Elverums håndballhistorie, og nå gjelder det å forvalte den muligheten man har fått på best mulig måte.

Hva slags posisjon setter det klubben i å være regnet blant de 16 beste i Europa?

Det er ingen tvil om at det gjør klubben mer attraktiv, det blir en større trakt som vi kan hente spillere i. Det er flere som ser til Elverum nå enn det var før. Det gir oss noen muligheter, men det skal harmonere med en del andre ting. Det er økonomi oppi det dette, og mange ting som skal klaffe.

Du har jo lagt bak deg en årrekke innenfor klubben nå. Merker du at Elverum har blitt mer attraktive for europeisk håndball generellt, også utenom når det gjelder å hente spillere?

Det er klart det er flere som legger merke til oss, og som snakker bra om oss, enten det er supvervisorer i EHF som er på kampene våre, som gir oss stadig bedre tilbakemeldinger rundt profesjonalitet knyttet til arrangement. Vi har en dugnadsgjeng som vi også må huske på at leverer på et mye høyere nivå enn for 6 år siden. De har fått en fantastisk erfaring og kompetanse de også. Vi snakker mye mer med klubbledere i det store Europa nå, det gjorde vi aldri før. Når PSG og andre sender melding og er glade for at vi blir med i EHF Champions League, så er det noe vi ikke har opplevd før.

Elverum har fått mye skryt for å tenke stort, er det en følelse at det er andre klubber i Europa som ser til Elverum nå?

Det er helt klart flere som er nysjerrige på hvordan vi får det til, men det er først og fremst klubber i skandinavia, slik er det naturlig at det er. Jeg tror nok ikke vi får se noen av de andre topp 16-klubbene komme på studietur til Elverum.

Gitt de lagene som nå er trukket ut, ser du noen store overraskelser eller var det i tråd med hva du trodde?

Jeg var litt overrasket over at ikke Dinamo Bucuresti kom med, de gjorde det veldig bra i CL i fjor og var klare for 8-delsfinalen. Litt overrasket også over at Motor Zaporozhye kom med, men utover det er det meste som forventet.

Hva betyr dette for Elverum og for norsk håndball slik du ser det?

Jeg tror dette er utrolig viktig for norsk håndball, og for Elverum såklart. I det lange perspektivet så er det viktig at alle norske klubber som er med i europacup gjør det best muli, og prioriterer det og vinner så mange kamper som mulig. Det er flere som må være med å dra lasset for å befeste posisjonen og sikre Norge et lag blant de 16. Så det er viktig nå at alle de 4 lagene som skal ut i Europa, prioriterer å få gode resultater. Da kan Norge på sikt skape seg en fast plass bant de 16, helt klart, avslutter Myhre.

Bjørkman i ekstase

Elverums markedsansvarlige Kalle Bjørkman ble sett løpende gjennom Terningen i full utfoldelse når det ble klart at CL-var sikret. Etter hard jobbing kom det betaling og vi har hørt med Kalle hva han tror har tatt klubben til bords i det gjeveste selskapet!

Slik reagerte markedssjefen i Elverum på Champions League-nyheten!

Det manglet ikke på entusiasme da markedssjefen i Elverum fikk beskjed om at klubben kom gjennom nåløyet i nye Champions League! 😂🙏🏼

Posted by TV 2 Håndball on Friday, 19 June 2020

Hva var det første som gikk gjennom hodet ditt når du løp gjennom Terningen på fredag?

Jeg vet faktisk ikke, det var rett og slett bare en euforsik glede. Jeg var så lettet og glad for at vi faktisk kom inn i EHF Champions League, selv om vi hadde noen følelser og noen rykter om at det var innenfor rekkevidde. Hele den siste sesongens arbeid på sport og alt annet som er lagt til grunn, er det som har satt oss i denne posisjonen. Dagen derpå så føler man på en stolthet og en framtidstro, vi har har så utrolig mange viktige folk i og rundt klubben som virkelig skal ta sin del av kaka her.

Det var liten tvil om at sjansene var minimale sett med flestes øyne etter at EHF snevret inn fra 28 til 16 lag. Hvordan har Elverum likevel rigget seg for å trumfe det hele og sikre seg en plass?

Vi har helt klart lagt mye vekt på de kriteriene vi mener skal bedømmes, og som skal være målbare. Om vi alle er enige om at det ikke kun er sportslig man bedømmer etter, selv om jeg mener vi absolutt er gode nok også sportslig, så har vi jo levert noen av Champions Leagues feteste arrangementer, og heftigste håndballopplevelser de siste sesongene. Ikke bare på Lillehammer, men også i Terningen. Vi har bygget stein for stein på alle måter i klubben. Vi er en større organisasjon, vi er flere ansatte, flere frivillige. Vi henter profiler som Dominik Mathé, Luc Abalo, Hedberg, Pujol og Blonz. Vi tar naturlig de skrittene som er forventet av oss, men det er likevel utrolig at lille Elverum klarer å være den klubben. Det er ikke en, men mange ting og en kontinuerlig forbedring gjennom mange år som har tatt oss hit. Som gjør at du og jeg og alle andre i klubben syntes var umulig for 3 og 5 år siden, likevel blir mulig. Vi jobber hver dag, hver uke veldig hardt rett og slett.

Hva er neste skritt? Hvordan skal Elverum vokse enda mer i denne turneringa og som klubb nå fremover, nå som man på mange måter har nådd toppen?

Vi har et veldig konkret svar på det. I et 3-5 års perspektiv, må vi virkelig sammen med Elverum Kommune, utbyggere og private aktørerer se om det kan være mulig å få til en utbygging av Terningen Arena. Vi må ha en større arena om 3-4 år, og det må ikke misforstås. Vi må vri og vende på alt vi kan for å få det til, for ellers kan det være vanskelig å se hvorfor vi skal være med i Europacupene, om vi plutelig ikke kan være med fordi vi ikke har kapasitet nok. Det er ingen holdbar løsning at vi skal spille alle våre kamper i CL i framtiden på Lillehammer eller Oslo. Vi må alltid huske at Elverum er vår hjemmebane, men da må vi også få hjelp til å muliggjøre de senarioene.

Hvor avgjørende har det vært for Elverums CL-framtid å komme med i denne runden?

Vanskelig å svare på, men det var helt klart viktig. Det blir mer penger i spill, man blir mer attraktiv, man setter seg i posisjon til å hente nye spillere. Alt som gjør oss attraktive gjør at vi får drahjelp på en helt annen måte. Lite kommer gratis, men dette gjør det litt lettere for oss, selv om det ikke er noen sovepute på noen måte. Vi hadde overlevd om vi ikke kom med nå også, men vi stiller helt klart i en annen posisjon nå.

Sett ut fra et markedsperspektiv, hvor viktig er det nå å kunne lokke til seg større nasjonale sponsorer? Overlever man dette selskapet over tid om man ikke får med seg noen virkelig store økonomiske muskler?

Over tid må vi slå igjennom i det nasjonale markedet, det er helt åpenbart. Vi må selges oss inn på en enda bedre måte å få flere til å forstå hvor stort dette er og hvor mye verdi som skapes i en slik posisjon. Vi må kapre en 2-4 større nasjonale aktører for å henge med over tid. Om vi virkelig mener alvor med å være en av Europas ledende klubber så må vi skape flere bein å stå på.

Så dersom det er noen der ute, som har lurt på å inngå et samarbeid med Elverum Håndball så er det bare å ringe?

Da er tiden virkelig inne nå ja. Om det er noen vi har oversett og som mener vi har de samme verdier som dem, så skal de absolutt ta kontakt nå!

Hvordan opplever du at interressen fra europeiske lag nå er?

Den vokser for hvert år, mange profiler i Europa er veldig respektfulle ovenfor oss, for det i gjør og det vi har blitt. Jeg opplever at vår merkevare er sterk og vi blir ikke sett ned på. Vi er en del av gamet og det blir veldig respektert. Når spillere som Mathé og Abalo kommer fra helt andre deler av Europa og velger å flytte til oss, så er det et veldig godt bevis på det.

Elverum er økonomisk sett en underdog i dette selskapet, så hvordan klarer klubben likevel å hevde seg i toppen av europeisk håndball?

-Jeg tror det handler om at vi gjør andre ting mye bedre enn de andre. Vi er kanskje bedre i analysearbeidet inn mot kampene, vi er kanskje mer nøye på å ta vare på folk, være lojale, være folklige. Vi har en publikum som er lojale, som bryr seg om klubben og det betyr veldig mye. Sportslig sett er det å finne vårt marked der vi skal søke spillere, og hente spillere tidlig før det blir for dyrt. Det handler om å pushe økonomi for hvert år, det må vi skal vi holde den styringsfarten vi har. Sist men ikke minst har vi et støtteapparat som er et av verdens beste, med fysio, fysiske trenere, mentale trenere, leger og alt. Der er vi veldig gode og det er der vi må være for å likevel henge med i dette selskapet!