«Apelgren tarn helt ut!» – Elverum

«Apelgren tarn helt ut!»

Etter 6 år i svart og hvitt går turen videre for Michael Apelgren, men vi kan ikke gi slipp på mannen som tok oss til Europa-toppen, uten å mimre og le litt av det vi har fått oppleve sammen med han!

Elverumstrener Michael Apelgren bruker store deler av døgnets 24 timer til håndball. I følge han selv handler mye om detaljer for å sikre seieren, men når så mye tid går til håndball. Hva skjer da når han en skjelden gang kan feire en tittel eller en god sesong?

Michael Apelgren har måttet tåle mye Jan Teigen og Åge Aleksandersen oppgjennom åra, men han går tydeligvis ikke av veien for å leve opp til litt D.D.E også. «Vi ska fæst, heilt t sola står opp» synger trønderbandet, og akkurat det gjør Elverums-treneren gjerne.

Ryktene skal hvertfall ha det til at Michael Apelgren så godt som alltid er den siste som forlater festen! Men for en omgjengelig svenske med mye press på seg hele året, er det kanskje ikke så rart at han tar den helt ut når han har muligheten.

Skal vi tro ryktene har det visst vært flere tilfeller der lyset må skrus på i lokalene før Apelgren skjønner at det er på tide å gå hjem, og selv da har han god tid.

Men selv om festen blir lang, er vi ikke i tvil om den er velfortjent. For er det en som kan gå rett hjem å analyserer et spanskt storlag etterpå så er det Michael Apelgren, i hvertfall dagen derpå!

Men hva er det med denne smilende svensken som gjør at han evner å være helt om dagen og helt om natten? Vi spurte han vi, om det stemmer at han er sist hjem?:

Hehe, ja det er vel det….det er kult ha fest er det ikke?
Det er nok mange ledere som synes det er problematisk, å være ute til sent på kvelden med de man jobber med året rundt. Jeg se det som et stort pluss, om man liker det og vi har det gøy sammen med gjengen. Da tror jeg jobben vår blir morsomere som blir styrket som lag, slik at vi også jobber hardere for hverandre. Jeg tror det har en stor verdi å ha det gøy sammen, når vi skal ut i krigen sammen.

Det er ingen tvil om at supporterne elsker at både du og gutta er med på festen. Er det med på å bygge Elverums identitet at man faktisk kan feire sammen på den måten?

Det er litt vanskelig for meg å svare på som har stått midt i det, men det at vi har hatt det artig sammen på vegen tror jeg har vært en viktig greie, for at alle vi som er innblandet skal fortsette å legge så mange timer i det vi leverer hele året. Jeg tror det har samlet oss som klubb, også har vi jo også hatt mange fine ting å feire også.

Føler du noen forskjell på Norge og andre land du har spilt i når det kommer til det å omgås supporterne og folk flest?

Det var nok litt annerledes fra jeg var vant med, det skal sies. Men det er nok også noe av den kulturen vi har bidratt til å endre på gjennom årene. Hvorfor skulle vi ikke være folkelige å omgås også utenfor banen? Vi trener hardt og gjør vår jobb, mens Taiga’n og de andre er der for oss både før under og etter kamp, og de dagene vi skal være avslappet og feire litt er det helt naturlig at vi gjør det sammen. Det var litt snakk i gangene når jeg kom, på at det kanskje ikke var helt ok å være ute på byn sammen, men vår oppgave er jo å ha det artig til sammen med de vi bryr oss om. Om vi er oppe til sendt (eller tidlig) med folk vi omgås med så synes jeg det bare er en styrke for oss alle.

Jeg tror alt handler om hvordan man oppfører seg. Dersom vi som ledere og spillere gjør en hel del dumme saker så blir det noe annet, men skandaler har vi vel forsåvidt unngått og da er det bare gøy å ta en fest sammen. Så om det eneste ryktet som henger igjen er at jeg går sist hjem så lever jeg veldig godt med det. Vi trener å spiller hele tiden, så de få gangene muligheten byr seg så synes jeg vi skal ta den, smiler Apelgren.

Trenere og spillere er også mennesker, selv om det kan være mye moral ute å går her i Norge. Så slapp av litt og ha det gøy!

Michael Apelgren