Schønningsen: -Alt er mulig i en fullsatt Terningen Arena! – Elverum

Schønningsen: -Alt er mulig i en fullsatt Terningen Arena!

Simen Schønningsen forsterker Elverum og vi har tatt en prat med vår seneste signering

Først, fortell litt om deg selv og din bakgrunn:

Er født og oppvokst i Fetsund. Spilte junior håndball i Fet IL, før jeg gikk til Fjellhammer som 14 åring.

Spilte også mye fotball når jeg var mindre for LSK.
Gikk på wang toppidrett i Oslo, mens nå tar jeg noen fag på BI ved siden av håndballen.
Også har jeg en kjæreste som også spiller håndball, i den danske klubben viborg. (Moa Høgdahl)

Etter utenlandsopphold med spill i HBW Balingen Weilstetten og Ribe Esbjerg vender du hjem til Norge og Elverum Håndball. Hva får deg å flytte til Elverum?

Det var ikke helt planen å flytte hjem til Norge enda. Men pga Covid-19, så ble det noen komplikasjoner rundt den opprinnelige planen.
Men når muligheten nå dukket opp for at jeg kunne spille i Elverum, så var jeg ikke i tvil.
Kombinasjonen av trener, CL og spillertroppen gjorde det til ett valg jeg føler passer meg veldig bra. Klubben har jo også en fantastisk fan base, som jeg gleder meg til å ha i ryggen kontra å spille i mot.
Det er også nærme familien min hjemme i Oslo. Så kombinasjonen av alle disse tingene gjorde det til at det å flytte hjem for en periode virker som det beste valget.

Du har en fortid i Haslum og skal nå spille i sort og hvitt. Hvilket forhold har du hatt til Elverum som motstander?

Elverum har jo alltid vært erkerivalen. Så det er klart det er litt spesielt å skulle stå på den andre siden av parketten i Terningen.

Elverum har alltid vært klubben som man har hatt mest lyst til å vinne mot, fordi det som regel har betydd økte sjanser for å vinne titler.
Samtidig så har Elverum og titler nærmest vært synonymer de siste sesongene, og det er noe man har blitt imponert over.
Noe annet man merker som motstander av Elverum er at klubben virker veldig sammensveiset, veien fra fansen til spillerne er veldig kort. Det er unikt i norsk håndball.

Vi er veldig glade over å få deg til klubben og med din signatur ser vi nå et lag som har veldig mye kvalitet på hver posisjon. Hva ønsker du å bidra med for at framgangene skal fortsette for Elverum?

Jeg ønsker å bidra med høy kvalitet på banen og på treninger!

Med spill i EHF Champions League med kun storklubber på andre siden, venter en veldig spennende sesong. Hvilke klubber ønsker du at vi trekker på onsdag og hva tenker du om mulighetene for at vi kan klare å komme oss videre til sluttspill i verdens tøffeste turnering?
Det hadde vært veldig gøy å trekke Kiel.
Samtidig så vil man jo alltid vinne kamper og gå videre, så litt tur i trekninga kan jo også være fint.
Jeg tror vi absolutt kan gå videre fra gruppespillet. Elverum har vist tidligere at alt er mulig i en fullsatt Terningen Arena!

Til sist, igjen velkommen til Elverum og har du noe du ønsker å si til alle klubbens supportere før de lader opp til premieretrening den 20.juli?

Helt til slutt vil jeg bare si at jeg gleder meg veldig til oppstarten og møte hele Elverum. Jeg er helt sikker på at vi skal komme godt overens og skape noen fantastiske minner sammen!