Vi signerer Simen Schønningsen(!) – Elverum

Vi signerer Simen Schønningsen(!)

Nytt tilskudd klart for troppen!

Elverum Håndball kan i dag meddele at vi har landet en kontrakt med Simen Nikolay Schønningsen som inntil nylig har vært i å se i danske Ribe-Esbjerg HH.

For de mange som har fulgt Elverum og norsk ligaen de siste 10 årene er dette et velkjent ansikt, Schønningsen har nemlig en fortid på Haslum og har vel både meldt på og blitt påmeldt av Taiga’n oppgjennom sesongene her hjemme. Nå skal han altså få Norges beste supportere i ryggen!

Det skal ha vært flere klubber interresert i Schønningsens tjeneste, men valget falt altså på Elverum og det er vi veldig glade for.

Schønningsen er høyreback og har også en fortid i HBW Balingen Weilstetten i Tyskland før turen da gikk til Danmark. 24.åringen har også frekventert det norsk rekruttlandslaget jevnlig og er under lupen for en mulig plass i Christian Berges tropp dersom han leverer som forventet.

Den siste sesongen har Fet-gutten 34 spillermål i den danske ligaen og skal ha gjort sine saker bra i laget som avsluttet på en 7.plass i ligaen.

Elverum har nå fått bekreftet at det blir Champions League neste sesong, det var med på å sikre enighet med Schønningsen. Følgene av CL er også at det blir et heftig kampprogram der en god dekning er nødvendig for å sikre resultater.

Simens kontrakt går i første omgang til 2021.

Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg sier følgende om signeringen:

-Med det kampprogrammet vi skal inn i denne høsten, trenger vi en meget robust tropp. Simen har spilt godt, han har erfaring fra den danske ligaen og har et høyt nivå å bidra med. En solid spiller vi kommer til å få god bruk for.

-Muligheten dukket opp etter dialog med noen agenter, vi så en mulighet og Simen var veldig motivert, noe som gjorde oss veldig sikre på at dette var det rette å gjøre. Det er en dialog som har vært der i 2-3 år, og en spiller vi har fulgt en stund. Nå passet det for begge parter og da var det bare å klinke til, sier Nils Kristian Myhre til EHH-WEB.

Vi ønsker Simen velkommen til Elverum Håndball!