Børge Lund: – Vi står foran en meget morsom oppgave! – Elverum

Børge Lund: – Vi står foran en meget morsom oppgave!

Børge Lund lar seg ikke skremme over trekningen til EHF Champions League!

Elverums CL gruppe er klar, og her kommer lag som PSG, Vardar, Kielce, Meshkov Brest, Porto Sofarma, Flensburg og Pick-Szeged til å bli sesongens motstandere. Vi har tatt en prat med Elverumstrener Børge Lund om trekningen til EHF Champions League, han er ikke skremt og bretter opp ermene for oppgaven som venter!

Hva tenker du om gruppa vi skal spille i neste sesong?

-Uansett hvordan man hadde vridd og vrengt på det så hadde det blitt en krevende gruppe, men det er en morsom oppgave vi står foran det er helt klart. Nå har jeg ikke fått satt meg ned å sett på hva disse lagene faktisk representerer neste sesong med tanke på sommerens overganger og lignende, men det ser i utgangspunktet forholdsvis tøft ut. Vardar, Kielce og de lagene her er normalt veldig sterke, men de har også hatt sine utfordringer så det blir spennende å se hvordan kabalen ser ut for disse lagene også, det er ikke bare Elverum som skifter spillere.

-Jeg gikk ikke rundt å sjekka transfernytt for 15 andre lag i EHF Champions League før trekningen for å være ærlig, så vi får se hvilke muligheter som finnes når vi får analysert denne gruppa litt nærmere. Det er en spennende oppgave vi står ovenfor det kan man vel uansett si.

-I topp 3 her så er det vel i Gruppe B at de mest attraktive kjente lagene ligger for de fleste håndballinterreserte, med Barca, Veszprem og Kiel, men det betyr ikke at det er dårligere lag vi står foran. Jeg synes Porto, Szeged, Brest og Flensburg ikke er så alt for langt unna vårt nivå, og det samme gjelder nedre halvdel av gruppe B. Jeg tror faktisk ikke det hadde vært noen enklere veg videre gjennom den andre gruppa.

I Elverums gruppe finner viblant annet Vardar som ganske så nylig gikk hele vegen og vant CL for et års tid tilbake, og et PSG som spiller Final4 denne sesongen. Hvordan skal dere jobbe nå i innkjøringa for å være klare for de oppgavene som venter?

-Oppkjøringa hadde nok blitt ganske lik uanhengig av gruppa vi kom i. Vi har allerede kommet godt i gang med å legge en plan for det vi skal igjennom, og vi har fått stablet på plass en robust spillergruppe som nå skal tilpasse seg hverandre. Men så skal vi jo nå begynne å se på hva som venter i de andre lagene, så kan det være at vi trenger å endre noe på taktikk og plan i forhold til det vi står foran.

Elverum skal måle krefter mot PSG også denne sesongen i EHF Champions League

– Jeg synes lag som Szeged viser den absolutt peneste håndballen, og med en god spillergruppe og en god taktisk trener. Det er severdig håndball må jeg virkelig si, også har vi ikke minst Flenburg som er kanonsterke både i Bundesliga og CL, så det er klart vi må forberede oss på mye fysikk på andre siden av banen.

Er det litt surt at det ikke ble noe Kiel i gruppa denne gangen?

-Hehe, nei overhode ikke. Det hadde såklart vært utrolig morsomt for min del, og for mange andre. Det hadde skapt mye blest, med Sander Sagosen med flere, og med min forhistorie i Kiel. Men dette handler til syvende og sist om muligheten til å gå videre, og da får vi heller se om vi spiller oss i posisjon til å møte dem i et sluttspill. Det hadde vært noe!

-Selv om vi er underdogs i denne gruppa, så får vi gjøre en så god jobb vi kan også får vi se hva vi kan ende opp med i bagasjen når det skal telles opp til slutt!

Forrige uke hentet dere Simen Schønningens, hvordan kommer han inn i den allerede godt fylte troppen dere nå står med?

Simen er en annen type en Mathé, blant annet. Han har god fart i spillet, og vil gå inn å bidra til tempo. Han er smart i spillet sitt og han kan bidra til å gjøre oss enda mer uforutsigbare for motstanderen. Vi har nå en veldig bred og anvenlig tropp med forskjellige ferdigheter. Nå blir oppgaven å sy det hele sammen til et lag som kan hente poeng i alle kamper!