Elverum signerer Edwin Aspenbäck! – Elverum

Elverum signerer Edwin Aspenbäck!

Elverum Håndball har kommet til enighet med det svenske håndballtalentet Edwin Aspenbäck.

Fredag kan klubben meddele at vi har signert et av sveriges store framtidstalentet i Edwin Aspenbäck. Det er nå inngått en langsiktig 4.årskontrakt med 20 åringen, som nå kommer fra IFK Skövde i Sverige.

20-åringen er opprinnelig fra Hjo noen mil fra Skövde, og startet sin karriere i HK Guldkroken, før han i 2012/2013 sesongen gikk til IFK Skövde. Her har han vokst år etter år, og etter et kjedelig skademareritt de siste årene fikk han derimot sin A-lagsdebut på Sveriges høyeste nivå.

Edwin er høyreback, veier ca 96 kg og ruver 1,96 m over bakken på strømpelesten, han er født i 2000 og har nå altså signert en 4.årskontrakt med Elverum Håndball, vel vitende om at det blir mye spill for andrelaget den første tiden, foranseg i A-lagstroppen har han for øyeblikket spillere som Dominik Mathé og Simen Schønningsen.

Alt blir derimot ikke helt nytt for Aspenbäck i Håndballbyen, hans nåværende lagkamerat Christopher «Totte» Hedberg trer også inn i Elverumstroppen denne sommeren, og han har forhåpentligvis fått høre mye godt om Elverum fra Richard Hanisch, den tidligere Elverumsspilleren som nå spiller i IFK Skövde. I Skövde finner vi også den tidligere Haslum-målvakten Håvard Åsheim.

Nå skal altså Edwin ut på nye eventyr og tiltrer Elverumstroppen når han etterhvert har vært igjennom sin påtvungede karantene i sommer.

Vi tok en liten prat med 20 åringen som er veldig glad for å komme til Elverum:

«Det er en stor glede, og veldig kult for meg. Endelig er det klart, etter mye frem og tilbake. Jeg synes dette blir veldig spennende og gleder meg til å komme til Elverum med en framtidsplan foran meg. Så får vi se hva det kan lede til på sikt. Jeg håper å kunne være en viktig bidragyter for laget og nå gleder jeg meg til å ta fatt på en trygg og målrettet framtid i Elverum. «

«I mine øyne er Elverum en klubb som har vokst mye de siste årene, jeg vet at jeg har gode spillere foran meg i køen og derfor var det også viktig å ha et lengre perspektiv. Min målsetning er å komme inn i gruppa, se og lære og på sikt kanskje ta den plassen. Derfor er det kult at Elverum vil skrive en 4.årskontrakt og satse på meg i et lengre perspektiv. «

Hva gjorde at du valgte Elverum i denne omgang?

«Her var hele apparatet på plass, en profesjonell klubb, selv om også Sköde er det, så er dette enda et steg opp. Det er viktig for meg å få den hjelpen man behøver, og den føler jeg finnes i Elverum. Jeg vil bli så bra som jeg kan bli, og det ligger det godt tilrette for i Elverum. Det er også et tett kampprogram, med Champions League og alt det som følger med, i tillegg har jeg hørt mye godt om fansen!»

Hva er drømmen på lengre sikt?

«Jeg håper å kunne bli så god at jeg kan være ett førstevalg i Elverum med tiden, så tar jeg gjerne noen skritt videre til klubber som Nantes når tiden er inne. Nå er først og fremst målet og gjøre en god jobb for Elverum og bygge meg opp i troppen der! Første delmål må vel da bli å jobbe seg inn på A-laget, jeg er fullstendig klar over at jeg må tåle annenlagshåndball fra start, jeg har mye å lære og har mange gode folk å lære av i Elverum. «

Vi ønsker Edwin velkommen til Elverum!

Elverum Håndball