Første test i kveld, Elverum møter Fjellhammer – Elverum

Første test i kveld, Elverum møter Fjellhammer

Sesongens første treningskamp står for tur, og det er nyopprykkede Fjellhammer som står på motsatt banehalvdel i Terningen Arena i på fredag klokken 19:00.

De helgrønne fra Lørenskog har byttet ut store deler av stallen etter at opprykket til Eliteserien ble sikret etter at de gikk rett opp fra 2.divisjon. Laget som trenes av tidligere Elverumspiller Kristian Bliznac har en rekke spillere som har hatt tilknytning til Elverum på en eller annen måte.

Erik Halberg og Espen Klaveness som begge er født og oppvokst i Elverum var med på å sikre opprykket, men begge spillerne har valgt å trappe ned sine håndballkarrierer før denne sesongen. I tillegg sto Morten Nergaard kampene på slutten av sesongen, og var en av de viktigste spillerne som var med på å sikre opprykk for Fjellhammer.

Foran denne sesongen har de hentet en rekke spillere som har hatt tilknytning til Elverum eller håndball regionen Innlandet. Alexander Mitrovic er på lån fra nettopp Elverum. De tidligere Storhamarspillerne Isak Leine, Stian Christiansen og Sondre |Gjerdalen har alle vært med å spille Lerøyserie i den svarte og hvite Elverumdrakta. Nevnte Leine spilte så seint som i fjorårets sesong under ledelse av Håkon Nerdrum og A-lagets assistenttrener, Raymond Hamar. I tillegg har du Marius Kleiven som er hentet inn fra Lillestrøm. Kleiven som er fra Gausdal, blir en av nøkkelspillerne i Fjellhammers kamp om å holde plassen i divisjonen.

Det er også verdt å legge merke seg i at de grønnkledde har gjort en meget god signering i Eirik Hybertsen fra Runar. Fetsundgutten gjorde hele 105 mål fra venstrekanten for et lag som endte på kvalik i fjorårets sesong. I tillegg har de Miro Koljonen på den andre kanten. Den finske landslagsspilleren blir spennende å følge i årets sesong. I en utfordrer posisjon på høyreback har de stortalentet Benjamin Berg. Den unge høyrebacken er allerede på radaren til de fleste toppklubbene i Norge, men det er usikkert om han spiller kampen mot Elverum pga landslagsaktivitet med LM02.

Kampen har avkast 19:00 på fredag, og det er en gyllen mulighet til å se blant annet Simen Schønningsen (mot gamle lagkamerater) og resten av de nye spillerne for første gang i aksjon under ledelse av Børge Lund.