Publikums første møte med «Nye Elverum» – Elverum

Publikums første møte med «Nye Elverum»

Mandag 20. juli markerte starten på sesongen 20/21 for «Nye Elverum». Hele ti nye spillere – og ny hovedtrener ble presentert foran 200 tilskuere i Terningen Arena.

Et «utsolgt» Terningen fikk se en humørfylt og variert treningsøkt. Koronasituasjonen og publikumsrestriksjonene gjorde premieren litt mindre sosial enn normalt, men det virket som publikum likevel koste seg. Det hjalp nok på humøret at Børge Lund la opp til en økt der det var rom for latter og spøk – samt middels gode prestasjoner i fotball.

Publikum fikk også se litt av hva som bor i den nye stallen. De nye spillerne fikk presentert vist frem noen av merkevarene sine, med blant annet knallharde skudd fra Aspenbäck, Mathé og Fingren, finesse og overblikk fra Schønningsen og Pujol, spenst fra Hedberg og Nilsen-Nygaard, samt kraft fra Hübert Larsen. Kvernes og Tau var også tilstede, men sto over treningen grunnet litt småskader. Luc Abalo slutter seg til troppen i midten av september, og var derfor ikke tilstede.

Børge Lund virket som en fornøyd mann, og tok seg tid til å prate til publikum i ti minutter.

«Det er helt unikt i norsk håndball at det er utsolgt midt i sommerferien. Og hadde det ikke vært for Korona, hadde det sikkert vært dobbelt så mange her» skrøt Børge og takket publikum for den fantastiske støtten laget får.

Lund fortalte også litt om hvordan oppkjøringen skal være, og hva som vil være fokuset.

«I starten handler det om å ta vare på spillerne, og gi de en god totalbelastning. Mange av disse spillerne har ikke tatt i en ball siden mars, og derfor må vi ha stort fokus på skadeforebyggende trening. Samtidig skal vi spille oss sammen, og øke trykket på duellspillet utover i oppkjøringen.»

Publikum vil nok ikke se mange endringer på spillet til Elverum. Den største forskjellen er nok at angrepsspillet vil bli litt mer direkte.

Børge Lund, hovedtrener Elverum

Lund fikk også noen «Ja/Nei»-spørsmål før han gikk tilbake til treningen.

Vinner Elverum NM-gull?

«Ja»

Vinner Elverum seriegull?

«I Elverum skal man alltid gå for gull. Så, ja – seriegull er målet.»

Vinner Elverum sluttspillet?

«Ja»

Vinner Elverum Champions League?

«Jeg har veldig lyst til det også, jeg» smilte sjefen til latter og applaus fra 200 tilskuere.

Børge Lund er klar for sin første sesong som Elverum-boss.

Alle foto: Magnus Stenseth