Det blir ikke lett: – Men det har det heller aldri vært å komme hit! – Elverum

Det blir ikke lett: – Men det har det heller aldri vært å komme hit!

Vi må sette oss ned å innse hvor stort dette er! Uansett motstandere er Elverum "smågutter" i Champions League. Dermed kan vi slå nedenfra og opp, og gjøre bare det håndballbyen kan. Det umulige!

Optimister, pessimister, realister, drømmere, alle er de en del av håndballfamilien, og alle har de bidratt på sitt vis til å løfte Elverum til nye høyder i Europa.

De aller fleste av oss vil antagelig kalle seg optimist, vi strømmer til hallen for å kjempe sammen med gutta for nye poeng, og har alltid trua på at det går til slutt. Samtidig har vi pessimistene med oss, de som oftest ikke har store troen, de som pusher oss på at det ikke blir enkelt, de som gjør oss våkne på at detaljer teller i hver en kamp.

Vi har realistene, som tar hver kamp med utgangspunkt i gammel moro og statistikk, og som tydeliggjør at sjansene er små. Det er de som heller bensin på bålet til den siste delen av oss, drømmerne. Drømmerne er de som tørr å tro på at i enden av sesongen kan vi stå i Final4 i EHF Chanpions League. Som tenker som Pippi, «det har vi ikke gjort før, så det får vi sikkert til».

Sammen har vi bygget et maskineri av en håndballklubb som dundrer gjennom Europa, og gir oss alle rett på et aller annet tidspunkt. Vi får alle vår del av kaka i løpet av en sesong, og sammen skaper vi resultater.

Når Champions League-gruppen skulle trekkes denne uka, var vi alle på banen igjen. Vi ønsket, vi drømte, vi tok det vi fikk og vi skal gjøre det beste ut av det.

Skal vi definere Champions League kun på sport, er det ingen tvil om at her er det mye som skal klaffe for å hente poeng, men vi har heldigvis en X-faktor både på og utenfor banen som har tatt oss hit og som skal sette oss i stand til å eie våre kamper. Uansett hvem vi skulle møte ville det blitt tungt, fantastisk og historisk.

Elverum er med i EHF Champions League, med et nytt konsept lagt til grunn, med enda smalere rammer og med de råeste lagene i verden. Så kan vi selvfølgelig være litt furte for at vi ikke fikk Kiel, men vi fikk altså 7 av de andre beste lagene i verden.

Vi har et Vardar som kanskje ikke er utrolig kjent for den vanlige norske håndballsupporter, men de har altså vunnet Champions League 2 ganger de siste 5 årene. De er altså med fersk historie lagt til grunn et av verdens beste håndballlag, og de skal altså til Norge for å møte Elverum i Champions League.

Jada, det har skjedd store ting i Elverum før. Noen tiår tilbake var faktisk landslaget til Sovjetunionen i Elverum og spilte kamp mot Elverum. De lokale gutta tapte så det sang, men de skapte kanskje grobunn for nye tanker? Litt tilfeldigheter den gang, det er ikke tilfeldigheter som gjør at vi nå møter verdenslag uke etter uke gjennom sesong etter sesong.

I Elverum har vi turt å drømme. Ole Paus måtte nok brukt andre gloser i sin Elverumssang dersom den var skrevet i dag:- «….man tror ikke på hva som helst i Elverum…» skrev han. Vi tror hvertfall ganske bra om vårt eget stjernegalleri i svart og hvitt, og alle i og rundt klubben….

Den kommende sesongen skal vi igjen opp mot de beste i verden. Vi får et gjensyn med Paris Saint Germain, Karabatic og Co. Vi får igjen møte Sigvaldi Gudjonsson i Kielce, ikke noen smågutter det heller forresten, de vant EHF Champions League i 2016, og har som vi alle vet kapret en av verdens beste høyrekanter i Gudjonsson.

FC Porto Sofarma er kanskje for den jevne håndballsupporter det mest ukjente laget i denne gruppa i tillegg til Meskhov Brest. Porto er det den mestvinnende klubben i Portugal med hele 39 nasjonale titler, de har fortsatt tilgode å kapre medalje i en stor Europeisk turnering, men laget består av mange portugisere og vi husker vel alle hvordan Portugal kapret alles hjerter under EM i vinter. Meskhov Brest fra Hviterussland har seiret i en årrekke i hjemlandet, men også utmerket seg i CL hvor de de 4 siste årene har tatt seg videre fra gruppespillet.

Til slutt har vi altså MOL-Pick Szeged som vi kjenner godt fra i fjor, et lag som er virkelig gode i håndball, og som Børge Lund mener spiller noe av den vakreste håndballen i Champions League. I tillegg venter da også selveste Flensburg Handewitt nok en gang, med store norske stjerner og et lag som Elverum slet voldsomt med forrige sesong, revansje?

Det er mye realitet i en slik gruppe, men det er også plenty av muligheter til å drømme. Jeg er overbesvist om at vi tar poeng i kommende sesongs Champions League. Men om de poengene kommer mot Vardar, Flensburg eller Meskhov Brest er umulig å forutsi, og det er det som er så fantastisk med denne idretten.

Forrige sesong snakket mange om at Aalborg skulle være greit å hente poeng mot, mens å slå PSG eller Barcelona var helt umulig. Vi tok ikke poeng mot noen av dem, men vi var nesten nærmere sensasjon mot våre franske venner enn mot de norske gutta i Aalborg.

Vi har bygget en klubb fra asfalten til storkamper i Håkons Hall. Vi har gått fra å ligge nede med brukket rygg og elendig økonomi, til å hente spillere som Luc Abalo og Dominik Mathé. Vi har slått Montpellier i Terningen Arena, vi tok oss rett inn i EHF Champions League 2020/2021.

Denne sesongen blir garantert ikke lett, men det har jammen ikke vært en enkel veg hit vi er i dag heller!

Drømmer og hardt arbeid er en god kombinasjon, det er en kombinasjon som gjør at vi kan glede oss til nok en EHF Champions League-sesong, og drømme om Final4! Sammen skaper vi en lidenskap, slik at vi sammen kan dele opplevelser

#sammenforelverum

Magnus Stenseth, EHH-Web