Dette er Elverumsspillerne som skal i aksjon i VM! – Elverum

Dette er Elverumsspillerne som skal i aksjon i VM!

Hvem er de utvalgte?

VM-oppkjøringen er over og onsdag skal de første lagene i aksjon i VM i Egypt, når vertsnasjonen møter Chile i åpningskampen. Deretter går det slag i slag de kommende ukene, før vi til slutt skal kåre en ny verdensmester i den andre enden. Forsvarer Danmark tittelen fra 2019? Kan de norske Håndballgutta trekke det lengste strået? Skal Frankrike gjøre kanoncomeback etter fadesen i EM? Eller kommer det en helt annen overraskelse når kampen om VM-trofeet nå står i Egypt?

Det blir spennende å se, og ikke minst å følge kampene som kommer som perler på en snor!

Det er flere nåværende og tidligere Elverumsspillere som skal i aksjon i årets VM i Egypt. Vi kan nevne følgende:

Elverumskaptein Thomas Solstad skal i aksjon for de norske Håndballgutta, med seg på laget får han klubbkollegaene Alexandre Blonz og Simen Holand Pettersen. Det her er en gjeng med vinnervilje, skuddreportoar x-faktor Christian Berge når har plukket med seg til Egypt, og vi gleder oss til å se hva de kan få til, sammen med resten av håndballgutta.

Hamar 20201229. Elverums Thomas Solstad under NM-finalen i håndball for menn mellom Elverum og Nærbø på Hamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Luc Abalo er en verdensstjerne og er selvfølgelig med i den franske troppen. Sammen med et Frankrike som jager en revansje etter fadesen i EM, skal Luc «Skywalker» Abalo hoppe høyt og skyte skarpt i jakten på edelt metal. Frankrike spiller forøvrig i gruppa til Norge i det innledende gruppespillet, og møter Luc møtet sine Elverumskolleger allerede torsdag kveld.

Dominik Mathé er ikke gamle karen, men han har gjort seg veldig bemerket i internasjonal håndball, blant annet gjennom Champions League med Elverum, men også for det ungarske landslaget som han representerer i Egypt.

I tillegg er målvakt Nicolas Robinson med i troppen som representerer USA, men amerikanerne har blitt nødt til å trekke laget som følge av Covid-19 utbrudd i troppen. Dermed går Sveits inn i deres sted.

Det er ikke bare nåværende Elverumsspillere som skal i aksjon i VM. Vi finner også flere tidligere Elverumsspillere i spillerlistene for årets mesterskap. Der finner vi: Kevin Gulliksen(NOR), Petter Øverby (NOR), Sigvaldi Gudjonsson(ISL), Lukas Sandell (SWE)

Det er selvfølgelig også på sin plass å nevne at Elverumstrener Børge Lund er på plass som assistenttrener for Norge, og på lag med den tidligere Elverumstreneren, landslagstrener Christian Berge.

Hamar 20201229. Elverums hovedtrener Børge Lund jubler under NM-finalen i håndball for menn mellom Elverum og Nærbø på Hamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Da vet vi litt mer om hva vi har i vente i Egypt!