Elverumsgutta har nærmest full pott i VM! – Elverum
Foto: IHF

Elverumsgutta har nærmest full pott i VM!

Halvannen uke har gått av verdensmesterskapet i Egypt, og så langt har det gått rimelig bra for Elverumsspillerne som er ute på landslagsoppdrag.

Nå nærmer det seg kvartfinalen, og vi skal ta en titt på guttas veg gjennom VM så langt, og hva vi kan forvente oss av den siste runden i gruppespillet som spilles henholdsvis søndag og mandag kveld.

Dominik Mathé – Ungarn

Mathé har tidvis herjet med motstanderne i VM, han gar spilt 4 av Ungarns 5 kamper og scoret i alt 26 mål så langt i mesterskapet.

Ungarn slo Kapp Verde 34-27 i sin første VM kamp, dernest fulgte de opp med 44-18 mot Uruguay og 29-28 mot Tyskland. Mathé scoret 8 mål i de to sistnevnte.

I hovedrunden har Ungarn så langt slått Brasil 29-23, og Polen 30-26. Dermed står Ungarn ubeseiret så langt i mesterskapet og leder gruppe 1 før møtet med Spania på mandag.

Du ser Dominik Mathé og Ungarn i aksjon mot Spania mandag kl 18:00 på TV3.
Begge lag er sikret kvartfinale, men hvem som vinner gruppa er ikke avklart. Ungarn vinner med uavgjort og seier. Plasseringen til Ungarn vil kunne bety at Mathé og co kan møte Norge i en eventuell kvartfinale dersom håndballgutta tar seg videre. Vi kommer tilbake til hva som skal til for dem.

Luc Abalo – Frankrike

Abalo er en erfaren spiller i dette mesterskapet, og det synes. Selv om han kanskje ikke står øverst på toppscorerlista, er det en spiller som virkelig bidrar til å skape rom og muligheter for sine medspillere.

Abalo står med 9 mål etter Frankrikes 5 kamper i VM, de er hittil ubeseiret og møter Portugal i siste av gruppespillet i kveld. Først slo de Norge 28-24, dernest Østerrike 35-28 før Sveits ble slått 25-24 i innledende runde. I hovedrunden har de slått Algerie 29-26 og Island 28-26.

Frankrike -Portugal ser du i kveld kl 20:30 på TV3.
Den kampen vil være svært avgjørende for hvorvidt Norge kan ta seg til en kvartfinale. Forhåpentligvis fortsetter Abalo og Co seiersrekken og tar seieren hjem også mot Portugal.

Alexandre Blonz -Norge

FOTO: NTB

Blonz har begynt å bli varm i landslagstrøya og leverer til gangs når han får sjansen. Han har ingen problem med å overta det Jøndal slipper. Så langt i VM står Blonz med 14 mål for Norge, og han ble toppscorer mot Algerie på fredag med sine 7 scoringer.

Thomas Solstad – Norge

Foto: NTB

Solstad fikk sin landslagsdebut i VM-oppkjøringen og gjorde sin mestrerskapsdebut i VM mot Østerrike, hvor han ikke bare debuterte men også fikk sin første scoring for Norge i mesterskap. En skikkelig fighter slik vi også kjenner kapteinen fra Elverum, og en som virkelig viser seg fram i de minuttene Christian Berge gir han. Også mot Algerie fikk Solstad kjøre på og det ble 2 mål og en rekke gode involveringer i forsvar. Dermed står Soltad med 3 scoringer i årets VM.

Håndballgutta må ta poeng – Frankrike likeså..

Den store spenningen ligger nå i kveldens kamper. Norge står i en situasjon der de er avhengige av hjelp fra Frankrike for å ta seg videre til en kvartfinale.

Vi skal forsøke å beskrive hva som må til:

Norge – Island = Uavgjort
Dersom Norge spiller uavgjort mot Island holder det at Frankrike tar poeng mot Portugal.

Hvorfor?
Dersom Norge spiller uavgjort, ender Norge på 7 poeng. Det vil si at om Frankrike vinner mot Portugal så vil Norge ende på 2.plass, da Portugal ender på 6.poeng, og Frankrike vinner gruppa med 10 poeng.
Dersom Frankrike spiller uavgjort mot Portugal vil både Portugal og Norge stå med 7 poeng, men siden Norge slo Portugal vil Norge gå videre på innbyrdes. Frankrike vil vinne gruppa med 9 poeng.

Norge – Island= Norsk seier

Dersom Norge vinner sin kamp mot Island, blir dette enda mer interresant.

Hvorfor?
Da vil nemlig Norge gå opp på 8 poeng, og ligge likt med Frankrike før derest kamp mot Portugal. Da er Norge avhengige av at Frankrike tar poeng mot Portugal.
Dersom Frankrike vinner vil Frankrike stå igjen med 10 poeng, Norge med 8 og Portugal med 6, dermed er Norge videre på en 2.plass.
Dersom Frankrike spiller uavgjort mot Portugal vil Frankrike stå med 9 poeng, Norge med 8 og Portugal med 7. Dermed er Norge videre med 2.plass.
Skulle derimot Frankrike tape mot Portugal vil Norge, Frankrike og Portugal alle ende opp på 8 poeng, da ryker Norge på innbyrdes oppgjør.

Men….

Det er fortsatt en liten mulighet. Norge kan fortsatt gå videre dersom Portugal vinner. Men det avhengig av en del marginer:
Dersom Portugal slår Frankrike med mer enn 7 mål vil Frankrike ryke ut, og Norge og Portugal går videre til kvartfinale.

Men…..

Det er likevel et premiss vi må ha med. Dersom Portugal vinner med 7 mål, og Frankrike scorer mer enn 25 mål i kampen, ryker likevel Norge….

Men….

Vinner Portugal med 8 mål eller mer er Norge likevel videre!

Det er like greit å satse på at Luc Abalo og Frankrike vil hjelpe Blonz, Solstad og Børge Lund bidere i mesterskapet!

Norge – Island ser du på TV3 kl 18:00 i kveld!

Viasat forklarer det enkelt