Slik ser Elverums Champions League-gruppe ut nå – Elverum

Slik ser Elverums Champions League-gruppe ut nå

En laaang pause ser ut til å være nær en ende for Elverumsgutta. Torsdag skal de svarte og hvite etter planen være på plass i Polen hvor neste oppgjør i EHF Champions League skal spilles mot Sigvaldi Gudjonsson og Kielce.

Drøyt 1,5 måned har gått siden Elverum sist spilte kamp sammen, da endte det med pokalløfting og NM-gull i Boligpartner Arena, nå fortsetter jakten på CL-poengene for gutta fra Glommas bredder.

CL-gruppe i ubalanse

Men hvordan står det egentlig til i Champions League-gruppa nå? Etter flere utsatte kamper for Elverum er det fortsatt mye å spille om, men også andre lag har blitt hardt truffet av Covid-19 og tiltakene rundt.

PGE Kielce – 10 kamper = 15 poeng

Kielce er blant lagene som utmerker seg i Elverums gruppa. På 10 kamper har de hentet inn 15 poeng, noe som gir et snitt på 1,5 poeng per kamp.

Lagets toppscorer er Alex Dujshebaev med 57 mål.

SG Flensburg Handewitt – 9 kamper = 15 poeng

Flensburg er det andre laget som virkelig kjemper om gruppeseier denne sesongen. Med 1,66 poeng i snitt leder de an, og står likt med Kielce på poeng, med en kamp mindre spilt.

Lagets toppscorer er Gøran Johannesen med 50 mål.

Meshkov Brest – 11 kamper = 11 poeng

Meshkov Brest er blant lagene som har sluppet billigst unna Covid-19 restriksjoner og har gjennomført 11 av sine 14 kamper. På de kampene har hviterusserne hentet i snitt 1 poeng per kamp.

Lagets toppscorer er Marko Panic med 52 mål.

Paris Saint-Germain – 7 kamper = 8 poeng

Franskmennene har kun gjennomført 7 av sine 14 kamper i sesongens Champions League, i snitt har PSG hentet inn 1,14 poeng i hver kamp.

Lagets toppscorer er Mikkel Hansen med 56 mål.

SC Szeged – 9 kamper = 8 poeng

Ungarske Szeged ligger likt med PSG på poeng, men har 2 kamper mer spilt så langt i gruppespillet. Med et snitt på 0,89 poeng legger Szeged seg foreløpig på en 5. plass med 5 kamper igjen å spille.

Lagets toppscorer er Bogdan Radivojevic med 34 mål.

FC Porto -11 kamper = 8 poeng

Også portugisiske FC Porto har tilbakelagt mange kamper i sesongens CL, og står med 11 gjennomførte kamper i likhet med med Meshkov Brest. I motsetning til Brest har Porto kun 0,72 poeng i snitt på sine kamper, og legger seg foreløpig på en 6.plass med 3 kamper igjen.

Lagets toppscorer er Victor Alvarez med 41 mål.

Elverum Håndball – 8 kamper = 4 poeng

Elverum har fått merke koronarestriksjonene denne sesongen og har igjen 6 kamper å spille av gruppespillet. På sine 8 kamper står Elverum med 4 poeng noe som betyr 0,5 poeng per kamp.

Lagets toppscorer er Dominik Mathé med 32 mål.

HC Vardar – 7 kamper = 3 poeng

Den tidligere CL-vinneren fra Skopje i Makedonia ligger nederst på tabellen, men har kun 7 kamper spilt. Så langt har Vardar et poengsnitt på 0,43 poeng per kamp.

Lagets toppscorer er Timur Dibirov med 36 mål.

Kontrollert kaos i balanse?

Det er foreløpig uvisst hvilke kamper som kan gjennomføres, og hvem som havner hvor på sesongens gruppetabell.

Hva gjelder poenghenting så langt i sesongen, hører det også med at ikke alle lagene har møtt hverandre. Det betyr blant annet at det reelle styrkeforholdet ikke nødvendigvis vises i tabellen, og det betyr også at det kan dukke opp både fordeler og ulemper med når man møter hvilke lag. Skader og mye annet kan påvirke, akkurat som i en vanlig sesong, utfordringen er kanskje at det nå skal gjennomføres mange kamper på forholdsvis kort tid. Dersom et av lagene skulle pådra seg skade på et par sentrale spillere, kan ting fort snu med et så tett kampprogram.

Elverum har blant annet til gode å møte tabelljumbo Vardar denne sesongen, men mye tyder på at bortekamp i Makedonia står på planen kommende søndag.

Heller ikke PSG har foreløpig møtt Vardar denne sesongen.

Tar vi tabellen slik den normalt leses ser den slik ut:

Om vi derimot lager tabellen basert på poengsnitt i sesongens CL, ser det slik ut:

  1. SG Flensburg = 1,66 poeng
  2. Kielce = 1,5 poeng
  3. PSG = 1,14 poeng
  4. Meshkov Brest = 1 poeng
  5. Szeged = 0,89 poeng
  6. Porto =0,72 poeng
  7. Elverum =0,5 poeng
  8. Vardar = 0,43 poeng

Går Elverum videre?

JA! EHF har nylig besluttet at samtlige lag i gruppespillet går videre til 8-delsfinale i sesongens Champions League. Det betyr at Elverum og alle andre uansett er videre, men selv om ikke alt er klarlagt enda, tyder mye på at det fortsatt lønner seg med en god plassering for å ha en sjanse mot den kommende motstanderen fra den andre gruppa.

Hvorvidt Elverum eller andre lag klarer å gjennomføre de planlagte kampene av årets gruppespill er fortsatt usikkert, men det jobbes nå knallhardt i kulissene for å finne løsninger for å gjennomføre på godt sportslig vis.

Hva det betyr for Elverum og hvorvidt det blir kamper hjemme i Terningen med det første er høyst usikkert, men vi oppdaterer deg så raskt vi kjenner løypa videre!

https://ehh.no/2021/02/16/dette-er-status-na/

Første utfordringer nå er Kielce klokka 18:45 kommende torsdag, og den kampen ser alle håndballsultne nordmenn på Viaplay!