Alexandre Blonz klar for Pick Szeged(!) – Elverum

Alexandre Blonz klar for Pick Szeged(!)

Elverums venstreving Alexandre Blonz har blitt enig med den ungarske storklubben Pick Szeged om en overgang fra neste sesong. Det er i dag klart etter at Blonz meddelte sine lagkamerater om at en overgang var i boks.

Det har vært en del usikkerhet på hvorvidt Blonz ble å se i svart og hvitt også neste sesong, men nå er det altså klart at venstrevingen er solgt til Champions League-klubben Pick Szeged på en 2 årskontrakt.

Foto: Magnus Stenseth

Blonz har storspilt for både klubb og landslag etter at han kom til Elverum før 2019/2020 sesongen. Selv om han borte mot Porto tidligere denne sesongen pådro seg en kneskade, har han bidratt med et sterkt comeback etter skaden og levert slik vi kjenner den høyflyvende publikumsfavoritten.

Det har selvfølgelig blitt lagt merke til utenfor Norges grenser, og nå er det avgjort at den tittelkjempende ungarske klubben Pick Szeged er neste holdeplass for 21.åringen, som allerede har blitt et hett navn i håndballeuropa.

FOTO: Beate Oma Dahle

Blonz har satt inn 50 mål i årets EHF Champions League, og puttet 57 forrige sesong. Hans evne til å vri seg igjennom og være rask til beins har vært sterkt bidragsytende til Elverum resultater, for ikke å snakke om hans evne til å sende målvaktene i pølsebua på straffkast.

Nå skal altså Blonz ut på nye eventyr etter 2 sesonger i Elverum, dermed må Nils Kristian Myhre og gjengen i sportslig utvalg ut på jakt etter en ny venstrekant, hvor det allerede er klart at William Nilsen-Nygaard legger opp og er erstattet med Sindre Heldal.

Foto: Beate Oma Dahle

Blonz ble for alvor kjent når Christian Berge dro han opp fra hatten til VM i 2019, der ble han blant annet banens beste i 41-20 seieren mot Chile. Bare noen uker før var han klar for Elverum.

Siden han kom til Elverum har han tatt 4 titler, 2 NM-gull og 2 seriegull, i tillegg til å spille på det øverste nivået i EHF Champions League i sine to sesongen i svart og hvitt.

Det er synd å forlate Elverum uten at jeg får spilt flere offisielle kamper. En ting savner jeg fra de 2 årene jeg har vært her; sluttspill(gull).., poengterer Blonz.

Det er ikke vanskelig å forstå, for slik Elverumsgutta har spilt de siste sesongene, er det synd at det ikke har blitt noen anledning til å jakte det gjeve sluttspilltrofeet.

Jeg har savnet fulle tribuner og jeg håper jeg opplever en full Terningen Arena igjen på et tidspunkt!, sier Blonz

Ellers vil jeg takke alle i hele klubben, inkludert supportere for å gjøre Elverum til en fantastisk håndballby, avslutter venstrevingen til ehh.no

Den norske sesongen er over og dermed blir det ikke den avskjeden vi alle ville ønsket, men det er all grunn til å ønske Alexandre Blonz lykke til videre i Ungarn. Dette viser nok engang at Elverum har gjort seg bemerket i europeisk håndball og nok et talent har nå fått et springbrett ut i drømmen om å være utenlandsproff.

Takk for nå Blonz! Vi sees igjen!

Ellers vil jeg takke alle i hele klubben, inkludert supportere for å gjøre Elverum til en fantastisk håndballby!

Alexandre Blonz
Alexandre Blonz i aksjon under NM-Finalen mot Haslum i 2019. Foto: Magnus Stenseth