Bergen Håndball kommer på besøk onsdag kveld – Elverum

Bergen Håndball kommer på besøk onsdag kveld

Bergen Håndball, sier du? Ja, nå har nemlig Fyllingen byttet navn, logo, farger – samt en del spillere. Man kan dermed trygt si at bergenserne kommer i helt ny drakt på onsdag.

Dette sier klubben selv om fremtidsplanene sine:
«Bergen Håndball har ambisjoner om å bygge en større arena i kjernen av Bergen. Denne arenaen skal løfte arrangementet og samtidig sørge for at vi får enda flere på kamp. Frem til denne arenaen blir klar ønsker vi derfor å benytte oss av ulike kamparenaer i Bergen og omegn for å løfte interessen.»

Klubben, som trenes av Elverum-kjenning Fredrik Ruud, har også et mål om å være en klubb for lokale talenter – et flaggskip på Vestlandet. I årets stall er hele 13 av 19 spillere fra egen region (vest).

De siste sesongene har vist en liten negativ trend for bergenserne. De siste fem sesongene har laget gått fra 5. plass på tabellen, og semifinale i sluttspill – til 9. plass i fjorårets seriespill. Dette er kanskje også noe av grunnen til den nye satsingen i vest.

Fakta:

Bergen Håndball er et resultat av at tidligere FyllingenBergen før sesongen 21/22 gikk ut av Fyllingen IL alliansen. Klubben ønsker å være en nøytral toppklubb som kan bidra på lik linje til alle håndballmiljøene i Bergen og omegn.

Bergen Håndball vil i år spille i mørkeblå drakter, og har som nevnt gjort noen utskiftninger i stallen. Inn i laget har Leif Erik Brenne (Falk), Sondre Skare (TIF Viking), Tobias Holm (Bjørnar), Jens Doberg Plougstrup (Mor/Thy) og Sebastian Mossestad (Viking) kommet. De erstatter Inge Aas Eriksen (til Malmö), Trygve Fresvik Jensen (lagt opp), Didrik Linderud (lagt opp), Igor Karlov (til Qatar) og Andreas Ungesson (lagt opp).

Så langt i sesongen står Bergen med 3 poeng etter fem kamper. Det startet trått, men på søndag tok blåtrøyene sin første seier, hjemme mot Bækkelaget. Unggutten Birk Hermann Inselseth har hatt en meget god start på sesongen, og har scoret hele 30 mål på sine fem kamper. Det gir et snitt på seks mål per kamp. Samme snitt har linjespiller Fredrik Clemetsen på sine fire kamper.

Grøndahl og Imsgard om Bergen-kampen:
To Elverumspillere som gleder seg masse til onsdagens kamp er Tobias Grøndahl og Emil Imsgard. Duoen har levert gode kamper i den hvite trøya frem til nå, på både norsk og utenlandsk jord.

Imsgard er klar på at det blir et tøft oppgjør mot laget fra Bergen.
– Bergen har nettopp tatt sin første seier, og spillet deres ser lovende ut. Det er mange spennende og unge spillere der, så vi må være klare fra start. Ankomsten deres er sterk, sier Imsgard.
Vil en spennende, ung og lovende tropp være godt nok for poeng mot Elverum?
– Nei, det mener jeg at det ikke skal være. Vi går for seier.

Grøndahl har en god følelse før onsdagens kamp.
– Ja, det har sett bra ut så langt. Vi har jo kun tapt for Kiel hittil, så det skal vi være fornøyde med, smiler playmakeren.
Hva er målsetningene fremover nå?
– Det er jo å fortsette der vi er nå, både for egen og lagets del. Det handler om å ta en kamp av gangen, og å bygge selvtillit frem mot de aller største kampene i sesongen.

Duoen er utrolig glade for at det nå kan åpnes opp for fulle haller igjen.
– Det er helt utrolig deilig, det gir oss så mye energi og hjelper oss i alle faser av spillet. Det er enkelt og greit bare en sann glede, gliser Imsgard, som sammen med Grøndahl liker å lage litt «show».
– På onsdag blir det nytt show i «Elverum-stil», men vi trenger at publikum er med for at det skal bli et heftig show, sier Grøndahl.
Blir det «Solstad-show» på onsdag, Emil?
– Nei, det kan jeg ikke garantere. Men at det blir Imsgard-show kan jeg garantere, ler den blide målvakten.

Kampen har avkast 18:00 onsdag 6. oktober, og du kjøper din billett i EH-appen eller her.

Husk: Etter herrekampen skal damelaget også i aksjon. De møter Gjøvik i Terningen Arena klokken 20:15. Vi oppfordrer alle til å ta kveldsmaten i FanZone etter herrekampen, før man går inn i hallen igjen for å støtte damelaget!