Elverum – ØIF Arendal: Drama-garanti! – Elverum

Elverum – ØIF Arendal: Drama-garanti!

Lørdag smeller rivalene sammen igjen, i Cupfinalen!

Vi har tatt en aldri så liten titt på noen av høydepunktene oppgjennom årenes løp!

ØIF Arendal – Elverum (NM Semifinale 5.november 2014)

En av de første store slagene mellom Elverum og ØIF Arendal sto i Sør Amfi i 2014. Da møttes lagene til semifinale i Cupen. Elverum hadde året før tapt Cupfinalen mot Fyllingen i Oslo Spektrum, nå jaktet Elverum en revansje i Cupfinalen, men måtte først forbi ØIF Arendal som sto som motstander i Semifinalen. Lagene holdt følge lenge og til pause ledet Arendal 15-14. André Lindboe ga Elverum ledelsen på stillingen 17-18 med et kvarter igjen av kampen, men selv om Luka Mitrovic fulgte opp med ny ledelse etter utligning av Magnus Jøndal, kom ØIF Arendal voldsomt på slutten og en Jøndal i storform satte 3 mål mot slutten som sikret ØIF Arendal plass i Cupfinalen etter en 26-23 seier mot Elverum. Arendal møtte Bodø i cupfinalen og vant hårfint 23-22 mot laget fra nord.

Elverum – ØIF Arendal (Sluttspillet 2016-2017)

Elverum hadde hjemmebanefordel når de møtte ØIF Arendal til sluttspillfinale i 2017, men Arendal hadde ingen planer om å gi ved dørene når lagene skulle gjøre opp om gullet i best av 3 kamper. Sammen med gullet fulgte den gjeve Champions League-plassen som Elverum så langt hadde hatt, men nå skulle det vise seg at den hang i en tynn tråd.

Kamp 1:

Lagene møttes i Terningen Arena i første kamp og Elverum fikk det ikke til å stemme mot sørlendingene, selv med Terningen i ryggen, måtte Elverum innse at det ble tap i første oppgjør 21-24 og hjemmebanefordelen var plutselig hos Arendal.

Kamp 2:

Neste oppgjør gikk i Sør Amfi og det så lenge ut til at Elverum måtte se langt etter Champions League- drømmen i kommende sesong. Elverum lå under med 4 mål til pause, og på tribunen var Sværmen nærmest i gang med seiersdansen, men dette oppgjøret skulle by på høy dramatikk. Allerede 4 minutter ut i 2.omgang utlignet André Lindboe til 14-14. En helt ny giv var å se i Elverumlaget, og nå jaget lagene hverandre helt til klokka slo. Da sto det uavgjort på talva, og lagene måtte ut i ekstraomganger. Lagene fortsatte å jage hverandre og med sekunder igjen ledet Elverum 30-29, ØIF Arendal hadde en stor sjanse til å utligne i siste sekund, men August Pedersen løp inn i Pujol og mens ØIF benken nærmest jublet for straffe, ble skuffelsen stor når dommerne viste tegn for brøyt. Dermed tok Elverum tilbake hjemmebanefordelen og at skulle gjøres opp i siste og tredje kamp i Terningen Arena.

Kamp 3:

Pujol var innblandet i sluttsekundene i forrige oppgjør, og ble også tungen på vektskålen i siste finale-kamp i Terningen Arena. ØIF hadde nærmest hatt sluttspillgullet i lomma, men nå var det Elverum som ledet an mot nytt edelt metall. Et helt nytt Elverum var på plass på banen, en litt dårlig start til tross. Elverum ledet 13-9 til pause, og derfra og ut hadde de svarte og hvite full kontroll. Dermed kunne Elverum løfte pokalen etter 25-20 seier og 2-1 i kamper.

Elverum – ØIF Arendal (Seriefinale 17.03.2019)

I 2019 sto en ny høydramatisk kamp på plakaten. Elverum og ØIF Arendal skulle gjøre opp om seriegullet i Eliteserien etter en jevn sesong. Seier til Elverum ville gi Elverum seriegull, seier til ØIF Arendal ville gi seriegull til sørlandet og ved uavgjort ville ØIF Arendal ta seriegullet på innbyrdes oppgjør ettersom de vant 25-24 i forrige seriekamp mellom lagene.

Elverum ledet an med 5-0, og gjestene satte sitt første mål for kvelden etter 9 minutter, det meste så ut til å gå Elverums veg. Men ØIF Arendal jaget, og på slutten av 1.omgang ble det høydramtisk når Josip Vidovic havnet under Tine Poklar og Erik Heia Pedersen, det endte med sykebil og et ankellbrudd for Vidovic. Med en av sine beste spillere ute skulle man tro det så mørkt ut for Arendal, men tilbake i 2.omgang var ØIFs lyst på seriegull nok til å hente inn Elverum og utlinge på stillingen 20-20, og ikke lenge etterpå en ledelse 23-22 til sørlendingene. Når Martin Lindell scoret med ett og et halvt minutt igjen av kampen måtte Elverum ha 2 mål for å sikre gullet, men det holdt ikke at TIne Poklar utlignet med 23 sekunder igjen. Det endte 24-24 og Arendal kunne dra fornøyde hjem med seriegullet.

Elverum- ØIF Arendal (Sluttspill 2018-2019)

Etter at Arendal snøt Elverum for seriegullet var det duket for en ny duell mellom lagene i sluttspillfinalen samme sesong. Elverum kom sterkt tilbake i sluttspillet som til da hadde vært Elverums spesialitet. Nå var derimot ingenting gitt før Elverum og ØIF Arendal skulle møtes til finale, denne gangen best av 5.

Første kamp gikk på bortebane i Sør Amfi, og Elverum viste at de var klare for kamp, i det de tok hjemmebanefordelen hjem til Terningen etter 30-26 seier på sørlandet. I neste kamp i Terningen Arena satte Elverum skapet på plass og knuste ØIF Arendal 30-22.

Nå måtte ØIF Arendal vinne på hjemmebane i tredje kamp for å ha noen som helst sjanse til å kjempe videre om sluttspillgullet, men nok engang viste Elverum seg fram som det store sluttspilllaget. Elverum vant kontrollert nok engang og med 31-28 seier i Terningen hadde Elverum sikret 3-0 i kamper og jubelen kunne slippes løs. Elverum hadde revansjert seriefinalen og parkert ØIF Arendal i sluttspillet!

Elverum – ØIF Arendal (Seriefinale 22.12.2020)

Etter en spesiell sesong der det var uvvist om kampene ville gå som planlagt, lå mye tilrette for det som skulle bli en seriefinale etter bare halvspilt serie i 2020. Elverum tok imot ØIF Arendal rett oppunder jul og det var klart for storoppgjør i Terningen Arena. Dessverre for tomme tribuner, men det stoppet ikke Elverum fra å gi ØIF Arendal et brutalt møte med deres hjemmebane. For her var det ingen tvil! Seriegullet skulle til Elverum og de svarte og hvite hadde ingen planer om å gjøre det spennende for de tusenvis av tvs-seerne som fulgte oppgjøret. Elverum feide all tvil til side og knuste ØIF Arendal 37-22 og seriegullet var et faktum!

Resultater Elverum – ØIF Arendal (2015-)

26/03/2022Kl. 16:00ØIF Arendal – Elverum25 – 30REMA 1000-ligaen Menn 2021-22122283
3/10/2021Kl. 20:30Elverum – ØIF Arendal34 – 32REMA 1000-ligaen Menn 2021-22122283
19/05/2019Kl. 20:15ØIF Arendal – Elverum28 – 31Sluttspill Eliteserien Menn 2018-1994107
15/05/2019Kl. 19:15Elverum – ØIF Arendal30 – 22Sluttspill Eliteserien Menn 2018-1994107
17/03/2019Kl. 18:00Elverum – ØIF Arendal24 – 24Eliteserien Menn 2018-1974502
30/01/2019Kl. 20:15ØIF Arendal – Elverum25 – 24Eliteserien Menn 2018-1974502
22/05/2018Kl. 19:15Elverum – ØIF Arendal35 – 24Sluttspill Eliteserien 2017-1873170
18/05/2018Kl. 18:15ØIF Arendal – Elverum33 – 29Sluttspill Eliteserien 2017-1873170
14/03/2018Kl. 20:30ØIF Arendal – Elverum27 – 37Eliteserien Menn 2017-1861758
29/11/2017Kl. 20:30Elverum – ØIF Arendal30 – 31Eliteserien Menn 2017-1861758
21/05/2017Kl. 18:00Elverum – ØIF Arendal25 – 20Grundigligaen sluttspill 2016-1760594
18/05/2017Kl. 18:45ØIF Arendal – Elverum29 – 30Grundigligaen sluttspill 2016-1760594
17/12/2016Kl. 18:15ØIF Arendal – Elverum20 – 26GRUNDIGligaen 2016-1748248
14/09/2016Kl. 20:00Elverum – ØIF Arendal28 – 26GRUNDIGligaen 2016-1748248
19/12/2015Kl. 18:00Elverum – ØIF Arendal21 – 22Grundigligaen 2015-1641669
20/09/2015Kl. 18:00ØIF Arendal – Elverum31 – 30Grundigligaen 2015-1641669