Et nytt kapittel i eventyret starter nå! – Elverum

Et nytt kapittel i eventyret starter nå!

Hva tror du de hardføre gutta på asfalten hadde sagt om de ble fortalt at en dag skal etterkommerne deres med logoen på brystet representere Norge i den gjeveste ligaen i Europa?

Jeg tror de hadde flirt litt lurt i munnviken, og lurt på om du hadde det bra. Europa, liksom? De gutta hadde ikke en gang en hall å spille i på den tida.

Men ga de opp av den grunn?

Langt ifra! De samla hele byen til kamp! 4380 tilskuere løste billett på asfalten, 16.september 1962. Joda, gutta tapte NM Finalen mot Grønland 18-11, men tenkt for en opplevelse da!

Nå fyller vi Håkons Hall, liksom!

I over 75 år har klubbemblemet samlet byen vår! I opp og nedturer, i egne haller, i bortehaller, foran tv-skjermen og i bymiljøet.

Onsdag kveld står vi der igjen, ikke bare som et lag for Elverumsinger, men for hele regionen, ja vi tørr påstå for hele nasjonen, uten å bli for høye på pæra.

Men sånn er det faktisk, Elverum Håndball er og skal forhåpentligvis forbi Norges representant i Champions League!

Dit har vi ikke kommet på ei fjøl, og det krever mot, ståpåvilje og engasjement for å være med i det gode selskap.

Vi trenger ikke gå tilbake til asfalten for å beskrive hvor sensasjonelt det er at Elverum nå går inn i sin 8.strake Champions League-sesong.

Om vi hadde spurt Kjell Kulvedrøsten den dagen opprykket var et faktum i 2005, om han hadde trodd at Elverum skulle ta en trippel drøyt 15 år senere?

Han hadde nok også smilt litt lurt der han først og fremst var opptatt av å samle sponsormidler til den kommende sesongen tilbake i Eliteserien, men jeg tror ikke Kjell hadde avskrevet tanken. For det er slike som Kjell og alle de andre som har vært i og rundt klubben i «alle» år, som har turt å tro på at det er mulig!

Kjell Kulvedrøsten Foto: Østlendingen

Så trenger du selvfølgelig en og annen talefør svenske som kan løpe bedrift til bedrift å selge skinnet før bjørnen er skutt.

Du trenger supportere som synger seg hese og gir alt uansett hvor hard motstanderen er eller hvor elendig vi håndterer dagens motstander.

Du trenger limet, de hundrevis av frivillige som nøster alt sammen, som skaper rammen og som sikrer den beste atmosfæren for at du, jeg og gutta skal kose oss i godt og vel 60 minutter, ja gjerne både 2 og 3 timer!

Ikke minst trenger du karer som blør for drakta, som snakker med fansen og som vet hvilke verdier de skal forvalte etter 75 år med blod, svette og tårer!

Resultatet er at onsdag kveld går vi nok engang ut på banen i Tyskland for å møte ett av verdens beste lag, THW Kiel i Champions League.

Eventyret fortsetter! For selv om gutta på asfalten neppe hadde trodd det noen gang skulle skje, så er de gutta en av grunnene til at vi står her i dag!

Velkommen til Machineseeker EHF Champions League 2022/2023!