Før Elverum-Kiel: Håndballprat med Sagosen, Reinkind og Øverby – Elverum

Før Elverum-Kiel: Håndballprat med Sagosen, Reinkind og Øverby

Final8 er historie, og allerede på onsdag skal Elverum ut i en ny knallhard kamp. Denne gangen er det sesongens siste kamp i Machineseeker EHF Champions League. Motstander er legendariske THW Kiel – med tre store norske profiler på laget: Sander Sagosen, Harald Reinkind og Petter Øverby.

Ikke billett? Kjøp her!

Elverum Media har fått en prat med den norske trioen før kampen i Terningen Arena. Alle tre beskriver sesongen så langt som varierende.
– Fra veldig bra noen matcher, til mindre bra i andre, sier Sagosen. Han har, som flere lagkamerater, vært ute en del av sesongen med skade. Noe som nok kan forklare THW Kiel sin litt varierende sesong.
– Men vi er fortsatt for fullt med i kampen om titlene i Bundesliga og Champions League, legger Reinkind til, som får støtte av Øverby.
– Vi startet sesongen med å vinne supercupen, og er med i kampen om de to viktigste pokalene for vår del, sier strek-kjempen.

Sagosen for THW Kiel, mot Elverum i Håkons Hall 17. februar 2022

De tre nordmennene stiller høye krav til seg selv og til de rundt seg, noe som passer bra inn i den nord-tyske byen – der folk lever og ånder for håndball. Presset er stort for de som spiller for THW Kiel.
– At det er så stor interesse er utrolig gøy, og det gir masse motivasjon. Press ser jeg på som positivt. Det betyr bare at folk har forventninger om at man skal prestere, og da har man nådd et høyt nivå, forteller Harald Reinkind. Sagosen støtter lagkameraten.
– Press har jeg levd med siden jeg var 18 år, så det er ikke så mye jeg tenker over. Men det er morsomt å spille der det er høye forventninger og det stilles krav til at vi skal gjøre det bra.
– For min del har det alltid vært en drøm å spille for en klubb som Kiel. Presset som følger med er en del av opplevelsen, og er med på å utvikle meg som håndballspiller, sier Øverby.

På onsdag skal Sagosen, Reinkind og Øverby kjempe om 2 poeng i Terningen Arena. De fleste forventer at Kiel skal ta en grei seier, men hva forventer egentlig trioen?
– Jeg håper det blir en morsom kamp med mye folk. Det er alltid morsomt å spille på norsk jord, smiler Sagosen, som får bekreftende nikk fra lagkameratene.
– Jeg forventer et Elverum som kjemper med nebb og klør, som alltid i CL. Men jeg håper at vi kan vise at vi er en klasse bedre etter 60 minutter, forteller Øverby.
– Jeg forventer også at vi møter et Elverum-lag som spiller fritt, uten press, og som drømmer om å ta en stor skalp, sier Reinkind.

Sagosen og co forventer en morsom kamp mot Elverum

De tre guttene er jordnære, til tross for at de har opplevd mer enn de fleste håndballspillere kan drømme om. Og selv om de er mest glade i å prate om det som skal komme, må vi spørre de om hva deres beste håndballminne er.
– Å vinne Champions League, svarer Reinkind kontant.
– Det er helt klart mesterskapet på hjemmebane i Trondheim Spektrum i 2020, smiler Sagosen og Øverby.

Kjøp billett til kampen her

Som nevnt er det fremtiden som er viktigst for Sagosen og co. Så derfor ga vi guttene i oppgave å spå hvilke fire lag som kommer til å spille Final 4 i Køln i juni. Her er trioen ganske enige.
– Jeg tror Barca, Kiel, Kielce og Veszprem, sier Sagosen. Høyreback Reinkind tenker seg litt om før han svarer.
– Kiel, Barca, Paris og Kielce. Men det kan jo hende det ikke er mulig utifra hvordan kvartfinalene blir, gliser han. Øverby er også usikker på hvem som kan møte hvem, men drister seg til et eget tips.
– Barca, Kiel, Kielce… og Magdeburg, sier Grue-gutten til slutt.

Så til sist: Hvilke tre ord dukker først opp i hodet når guttene hører ordet «Elverum»?
– Elgstua, Taiga’n og skog, gliser Reinkind.
– Elgstua, godt håndballag og kaldt, smiler Sagosen.
– Elverum Håndball, Glomma og «daga», avslutter Petter Øverby

Vi takker de tre Kiel-profilene for en hyggelig prat, og ønsker de lykke til i kampen på onsdag. Om vi ønsker at de tar med poengene hjem? Nei!