Elverum – MOL-Pick Szeged: -Vi står sterkere sammen! – Elverum

Elverum – MOL-Pick Szeged: -Vi står sterkere sammen!

Kan Champions League-forløsningen komme på søndag?!

Det er mye som skal klaffe når 60 minutter håndball skal spilles mellom to europeiske topplag. Det ene på papiret sterkere og mer rutinert enn det andre.

Elverum tar imot MOL-Pick Szeged på søndag, det skal spilles VELUX EHF Champions League, den gjeveste turneringen av dem alle i Terningen Arena.

Elverum har lagt bak seg 22 Champions League-kamper i Terningen så langt i klubbhistoriem og en kamp i Håkons Hall på Lillehammer. Det har trukket folk fra fjern og nær til magiske kvelder for alle som er glade i håndball.

Szeged er ikke uvante med å ha fulle tribuner, men det er først og fremst på hjemmebane, med supporterne i sin rygg. Det har tatt dem til seier mot Barcelona og Celje, samt en uavgjort mot Flensburg i Ungarn. Forrige helg fikk også Elverum smake på hvor hardt det er å møte ungarerne på deres hjemmebane. Elverum holdt Szeged i sjakk til pause, men deretter var det ungarerene som fikk det lille ekstra og overtaket i Ungarn.

Vi er ikke lenger her for å lære, men for å kjempe!

Elverumtrener, Michael Apelgren

MOL-Pick Szeged skal på papiret være bedre enn Elverum, men sånn må vi slutte å tenke. Elverum er et lag i toppen av europeisk håndball, nettopp fordi vi har vist at vedtatte sannheter ikke nødvendigvis stemmer med den harde virkeligheten.

Vi tok skalpen mot Montpellier i Terningen, siden den gang har vi trodd på at alt er mulig. Ballen er fortsatt rund. Og selv om bragden mot Montpellier var enormt stor, betyr ikke det at det ikke er på tide å skape nye ferske og utrolige øyeblikk ute på den håndballbanen!

Vi fylte Håkons Hall mot PSG, og jaggu var det ikke nesten en skrell vi fikk. Klarer vi kna Terningen full og skape den samme rammen mot Szeged skal selv ungarerne få det vanskelig. For det er noe annet å stå med 3200 i ryggen, enn å stå med 2480 imot seg på bortebane i Europa, også for Szeged.

Ikke bare er det en liten svaket for dem, det er også en stor styrke for oss!

Når vi har full hall i ryggen, med et ellevillt ståk som støtter oss, har vi minst 10% mer å gå på i Terningen

Rasmus Boysen

Det er når vi samles til kamp en kald og snøtung novemberkveld i de dype skoger, at vi skriver historie. Den karamellen vi sutter på nå skal vi ikke ta forgitt. Med et halvspilt CL er det fortsatt 7 kamper igjen å gjøre det på for Elverum. Om det er mulig å ta seg videre vil tiden vise, men vi skal gjøre det beste vi kan, og det må gjelde både på og utenfor tribunen. Det er det som har tatt oss hit, og det er det som skal bære oss videre!

Elverum er i siget, november har så langt vært en god måned og nå skal vi flyte videre! Vi møter et Szeged som også har svakeheter. Det kommer med stor sannsynlighet til å flakse 2.minuttere, og da er det litt opp til oss på tribunene å sørge for at fingrene peker i ungarernes retning!

Når Szeged entrer banen på søndag, er det ingen grunn til å la ungarerne føle seg hjemme. Så ta med deg kompisen og familien på kamp. Kanskje får vi nye øyeblikk som mot Montpellier, Wacker Thun, Cocks, og Bucuresti for å nevne noen. De øyeblikkene er de øyeblikkene vi skaper sammen!

#SammenForElverum