Børge Lund: – Dette blir råkult! – Elverum

Børge Lund: – Dette blir råkult!

Børge Lund tar over som hovedtrener etter Michael Apelgren når gutta er tilbake fra ferie om noen uker. Det startet med en veldig god nyeht for den tidligere Kiel-profilen!

For fredag formiddag kom den gode nyheten om at Elverum får være med i EHF Champions League for 6 år på rad, nå i et enda mer eksklusivt selskap enn noen gang. Det imponerer den kommende Elverumstreneren, som for noen år siden ikke så den komme

Dette er stort! For de som har vært innvolvert og for meg er dette virkelig en stor dag. Når jeg så hvilke lag det var konkurranse mot og hva Elverum har gjort, de kravene som er oppfylt også videre, så tenkte jeg at man blir skuffa dersom man ikke får plass, vel fortjent. Men tar man hodet litt ut av situasjonen, og ser på hva dette handler om. Et Elverum med omlag 20.000 innbyggere klarer å kapre plass blant e 16 er helt vilt!
Det er en stor honnør til hele lokalsamfunnet, en klapp på skuldra til alle de som har jobba for dette i og rundt klubben! Dette er ikke mulig uten at lokalsamfunnet støtter opp, og det gjør de på et utmerket måte!
Jeg håper mannen i gata setter pris på den jobben som er gjort, nå kan mannen i gata gå å gratulerer mannen i gata for dette er stort for hele byen!

Du kommer nå til et slags «dekket bord», har du begynt å tenke på hvordan dere skal løse det sportslig fremover. Klar for å vise at vi også sportslig sett har noe i EHF Champions League å gjøre?

Ja, jeg har vært klar lenge. Når den beskjeden kom på fredag, gir det en fantastisk motivasjonsboost, dessverre er ikke selve trekningen før 1.juli, for man får jo lyst til å bare gå igang! Vi kommer til å være underdogs i alle disse kampene, samtidig så kjenner jeg sporten såpass godt at jeg vet at det skal finnes muligheter i hvert et oppgjør. Håndball er ferskvare, så vår plan er å skape de beste forutsetningene fra kamp til kamp.

Dere har nå rigget et lag for den sesongen som kommer, både store overraskelser og kontinuitet i det laget. Hva tenker du på nåværende tidspunkt er lagets største styrke i et selskap som dette?

Det er en utrolig god bredde i Elverum, det er ikke veldig tydelig hvem som er i førersetet på hver posisjon. Jeg tror vi kan få brukt mange spillere i alle kamper, og det tror jeg er en stor styrke. Elverum er ikke minst vant til å slå nedenfra, og vant til å utvikle seg. Så blir det spennende å se hvor store skritt vi kan ta neste sesong sammen. Vi må finne ut hvorda vi skal stå best opp sammen mot de ulige lagene vi møter. Jeg synes uansett det alltid er greit å være i utfordrerposisjon i et slikt selskap.

Du er den eneste nordmannen som har gått hele vegen og vunnet EHF Champions League med Kiel. Hvor stort er det å være med i en slik turnering, ikke minst med tanke på at man nå komprimerer det til 16 lag?

Det har blitt bare større og større, siden i 2007. Altså Drammen har vært med, Fyllingen har vært med på en tid når det var større bredde på geografien med flere lag, og da var det stort for alle. Så er det snevra ned til et celebert selskap på 16, å det å komme med der er en unik mulighet, og det er mange store klubber som er skuffet i dag. Så det er ikke nå vi kan sette oss ned å slappe av, og tenke at «yes». Dette medfører et stort ansvar, å vise at jo vi er verdt den plassen og vi er på riktig vei og vi skal utvikle oss. Nå som vi har fått muligheten må vi være dyktige og smarte nok til å benytte oss av den og ta det videre herfra!

Gitt ditt nettverk i norsk håndball og rundt det norske landslaget, hva slags standing har norsk håndball i det internasjonale håndballmiljøet?

Norske spillere har generelt hat veldig høy stand, det er spillere med kvalitet, spillere med gode holdninger og verdier. Klubbene vet hva de får, og det er gjerne arbeidsjern som setter klubben foran seg selv. Nå er håndballen i Norge på veg med en tydelig filosofi, og en tydelig profil. Det vil forhåpentligvis gjøre at de yngre spillerne utvikler seg i denretningen når man ser dette på tv. Ting er på rett veg, og nå må Elverum og de andre norske klubbene bare fortsette det gode arbeidet, slik at også ligaen i seg selv utvikler seg rett veg, og den er på god veg. Vi trenger flere norske lag som er ute å plukker poeng i Europa, for å sikre bedre ranking.

Den 1.juli skal gruppene trekkes. Det blir 2 grupper á 8 lag. Har du noen spesielle ønsker for hvem du skulle ønske å møte i CL den kommende sesongen?

Egentlig ikke. Men det måtte i så fall være Kiel, siden jeg har spilt der selv. Det hadde vært artig å komme tilbake å stå i den samme hallen som trener for en motstander i Champions League. Her er det 16 gode lag, og vi er en utfordrer mot dem alle. Men vi kommer til gode muligheter i alle de kampene og vi må tørre å tenke stort samtidig som vi kan gå inn i de kampene med mot og fryktløshet.

Der Kieler Rückraumspieler BÖRGE LUND am Ball.

Gutta går nå ut i litt ferie, men dere er snart tilbake for å bygge opp til sesongen. Er du klar for å kapre Elverum?

Jeg er veldig klar for å få lov til å komme ned og begynne å jobbe med alle de som har vært med og i klubben. Jeg gleder meg til å få en fysisk tilnærming til det, nå har det meste gått i telefon og Teams, så det skal bli godt å få landet i Elverum og få brettet opp ermene og gjøre noe med de tanker man har hatt. Det blir bra å få komme igang med det teamet og den klubben, det er utrolig hva Elverum har fått til de siste årene og der ligger det mye motivasjon for min egen del!

Når du spilte i Champions League tidligere på 2000-tallet. Hadde du noen gang sett for deg at norsk håndball skulle få den standingen man nå har fått?

Jeg tenkte når jeg hørte for noen år siden at CL skulle ned til 16 lag, at det var synd for norsk håndball. Nå ble det heldigvis ikke slik, og det er jo fantastisk!