Damelaget møter Storhamar – og nå skal vi lage folkefest! – Elverum

Damelaget møter Storhamar – og nå skal vi lage folkefest!

Elverum håndball damer vant 2. runde i NM borte mot Skreia, det betyr hjemmekamp i neste runde mot Storhamar!

Etter et drøyt år uten kamper og med kun 4 uker med full håndballtrening i banken var det klart for NM runde for Elverum håndball damer. Hele laget gledet seg veldig til å spille kamp igjen, og jammen var det tilskuere også!

Motstander var Skreia, som overraskende slo ut Gjøvik HK i første runde. I Norgeshushallen startet Elverum bra og ledet 3-0, men så kom en periode med mange tekniske feil og utålmodig spill som gjør at Skreia henger godt med i 1. omgang. Godt forsvarsspill og en solid Mia Østmoen Bjørnes i mål gjør at Elverum allikevel kan gå til pause med en 2-målsledelse.  I pausen var fokuset på å redusere tekniske feil og hvordan 5:1 forsvaret til Skreia skulle løses på en bedre måte.

Elverum starter igjen omgangen bra, og klarer å holde et jevnt høyere nivå i 2 omgang. Dermed drar de i fra jevnt og trutt og vinner til slutt nokså komfortabelt 26-16. Kapteinene Mia Østmoen Bjørnes og Anna Sofie Sandberg var fornøyd med at laget står sammen og hjelper hverandre selv om det butter litt i mot.

«Vi føler egentlig at vi har kontroll gjennom kampen, selv om det var jevnt i første omgang. Skreia trekker ned tempoet i kampen, og vi blir litt for utålmodige en periode. Det fører til en del tekniske feil i 1. omgang. I 2. omgang klarer vi å redusere disse, og utfordrer forsvaret til Skreia bedre. Da drar vi i fra gjennom hele 2. omgang. Vi er fornøyd med forsvarsspillet, og samarbeid forsvar-målvakt», sier Anna Sofie Sandberg.

Målvakt Mia Østmoen Bjørnes står sjeldent en dårlig kamp, og hadde også mot Skreia mange gode redninger. «Det er en litt vanskelig kamp å spille, fordi det kommer en del litt overraskende skudd. Men jeg får stort sett god hjelp av forsvaret, og laget står sammen på en fin måte.» sier Mia.

Assistenttrener Ola Snekkerhaugen er enig med jentene: «Vi spiller en god defensiv kamp. Det er en tålmodighetsprøve ettersom Skreia spiller med lavt tempo og litt «urytmisk». Det gjør at det oppstår en del litt uortodokse situasjon bakover. Vi har litt lite trening sammen, og kun en treningskamp før dette så det er naturlig at det svinger litt. Men jeg er egentlig aldri ordentlig nervøs for resultatet i kampen.»

I 3.runde venter altså Storhamar håndball Elite i Terningen Arena. Kampen spilles tirsdag 7. september klokken 18:45. Anna Sofie Sandberg ser frem mot å møte den sterke naboen. «Vi gleder oss til å ta i mot Storhamar Håndball Elite. Det blir en kamp helt uten press for oss, og vi får kjenne på nivået i Eliteserien. Vi tar den kampen som en opplevelse, og som en god mulighet til å lære og utvikle oss. Vi har lyst til å lage en bra ramme rundt kampen, og håper det kommer mange som har lyst å se på.»

Billettinfo om kampen mot Storhamar kommer etter hvert.

Kampfakta 2. runde NM Skreia – Elverum
Sluttresultat: 16 – 26
Pauseresultat: 8-10
Elverum: Mia Ø. Bjørnes, Frida Halberg 5, Christine Olsen 2, Anna Sofie Sandberg 1, Johanne Bjaadal, Mille M. Strøm, Solveig Berggren 3, Helle Grue, Kine Ludviksen 3, Siri Hauan 2, Anniken Aasheim 4, Maren Åslie, Jannicke Pettersen 2, Mina Hauken 2.
Ledere: Sigurdur Ari Stefansson, Ola Snekkerhaugen, Inger Lise Nyheim.