Kampen i kampen: Taiga’n vs. Svermen – Elverum

Kampen i kampen: Taiga’n vs. Svermen

De siste sesongenes store konkurrenter, Elverum og ØIF Arendal, møtes til toppkamp i Terningen Arena søndag kveld. På tribunen utkjempes det også en stor duell mellom landets to beste supporterklubber.

Det er noe spesielt med kampene mellom Sørlandets stolthet og Innlandets stolthet. To veldrevne klubber med store ambisjoner og en supporterkultur det lukter svidd av. Gjennom sesongen drar begge lags supportere landet (og Europa) rundt for å støtte sine helter. På sosiale medier erter supporterne hverandre opp, og skaper enda mer blest og snakk om norsk håndball. Noe som gjør denne kampen enda mer spesiell enn den allerede her.

For selv om man kan tape på banen, kan man fortsatt vinne på tribunen. Og det har nok både Taiga’n og Svermen planer om å gjøre søndag kveld.

TAIGA’N
Elverum Håndballs supporterklubb, Taiga’n, ble stiftet i 2006 og fyller i år 15 år. De har vært tilstede gjennom tykt og tynt gjennom alle 15 årene, og blitt en «fryktet» gjeng for alle med litt sarte ører. Taiga’n har mål om å være den 8. mann i alle kamper. De har mål om støtte sine hvite krigere gjennom 60 minutter, og samtidig gjøre det ekstremt vanskelig for motstanderne i hver eneste kamp. Hvis motstanderens trener snur seg og klager, så er det en seier for Taiga’n!

SVERMEN
ØIF Arendals supporterklubb, Svermen, ble stiftet i 2008 og fyller 13 år i år. Gjennom disse årene har supporterklubben vokst, og de er nå kjent for å lage «Balkantilstander» i de hallene de besøker. Svermen har, akkurat som Taiga’n, mål om å være den 8. mann – og å lage så mye støy som mulig slik at deres helter skal få det ekstra giret som trengs i kampen.

Det er naturligvis mange likhetstrekk mellom disse supporterklubbene. De elsker klubben de heier på, de har det utrolig sosialt på borteturene sine, de elsker en god kamp, og de er ikke redde for å fyre opp hverandre!

Men én ting er disse supporterklubbene MEGET uenige om: Hvilken supporterklubb er Norges beste?

For å oppklare dette en gang for alle, har Elverum Media derfor snakket med begge klubbers daglige ledere.

Mads Fredriksen, daglig leder i Elverum Håndball. Hvilken supporterklubb er best i Norge, og hvorfor?

– Det er selvfølgelig Taiga’n. For et utrolig rart spørsmål å stille! Det blir som å spørre hvem som er best av Garden og Buekorpset i Bergen, he-he. Men for å være litt seriøs, så er det fantastisk at det er to så gode supporterklubber i Norge. Og for oss er selvsagt Taiga’n best. Taiga’n er symbolet på supporterkulturen i Elverum gjennom 75 år. De er patrioter og lar INGEN snakke negativt om Elverum Håndball. Akkurat slik en supportergruppe skal være. De lager masse liv. De heier på oss, og ødelegger for motstanderne våre. De er vår 8. mann! Jeg håper at vi denne sesongen klarer å skape en stemning i Terningen som er bedre enn noen sinne – da trenger vi Taiga’n. Og vi trenger at resten av publikum også er med.

Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, daglig leder i ØIF Arendal. Hvilken supporterklubb er best i Norge, og hvorfor?

– Svermen er selvsagt best, men Taiga’n er en god nummer to. ØIF Arendal og Elverum er de to eneste klubbene med reisende supportere. De to eneste klubbene med ordentlig supporterkultur. Og både Svermen og Taiga’n er gode på å lage følelser rundt egen klubb og noen ganger også rundt andre klubber. Og det er akkurat sånn det skal være. Vi liker best at noen elsker klubben vår, vi kan akseptere at noen «hater» oss. Det verste er de som ikke bryr seg. Idrett er følelser, magi og fantastiske opplevelser. Det er skrubbsår og såret stolthet. Det er magisk glede og bunnløs fortvilelse. Det er den gode troen på fremtiden når nederlaget føles som størst. Det er samhold, «stammen» vår og gleden av å lykkes sammen. I Arendal og Elverum er vi heldige som har to fantastiske supporterklubber.

Da er det altså klart: Hvilken supporterklubb som er best blir ikke avgjort i denne saken. Kanskje får vi svaret i løpet av denne sesongen? Første «runde» i supporterklubbkampen går søndag kveld – vi gleder oss!