Halden TH skaper overskrifter: Hårete svar til Svermen, og tatovering på låret – Elverum

Halden TH skaper overskrifter: Hårete svar til Svermen, og tatovering på låret

Når Halden Topphåndball kommer til Terningen Arena, er det en spillergruppe med selvtillit som kommer. Ulvene fra grensebyen er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen, og er kun 2 poeng fra sølvplassen. Det er derfor duket for et toppoppgjør søndag klokken 17:00.

Alle foto: HPWille

De fleste har tippet haldenserne langt ned på tabellen i år, men de har gjort ekspertenes (?) ord til skamme. I tillegg har de den siste uken skapt et par overskrifter!

Den første overskriften kom som følge av en god motivasjonsboost fra ØIF Arendals supportergruppe Svermen. Halden-profil Truls Grøtta ble før kampen omtalt som en god spiller, som ofte ligger nede – eller ordner håret. Grøtta svarte med 9 mål og 10 assist da Svermens helter ble slaktet i «bunkersen» Remmenhallen. Etter sitt siste mål for dagen snudde Grøtta seg mot bortelagets supportere og fikset på håret – til stor jubel fra haldenserne på tribunen.

Overskrift nummer to står en tidligere Halden-spiller, og nå TettPå-programleder Hans Fredrik Cordt Hansen for. I TettPÅ sin sending tirsdag lovte han å tatovere Halden-logoen på låret dersom Halden slår Elverum søndag kveld. Vi i Elverum håper selvfølgelig «Hansi» slipper en tur til tatovøren, men vi regner med at han er litt stresset denne helgen!

TettPå kan du førøvrig se her

I tillegg til de to overskriftene bør vi også nevne noen av grunnene til at Halden har prestert så bra som de har gjort i år:

  • Remmenhallen – en fryktet hall der Halden «alltid» er gode. Dette er siste (?) sesong med spill i hallen fra etterkrigstiden
  • Jan Thomas Lauritzen – hovedtreneren som sjelden skaper de store overskriftene. Klarer sesong etter sesong å skape en enorm lagfølelse blant sine spillere. Ingen stjerner – kun hardtarbeidende kompiser. Det skal Lauritzen ha mye av æren for.
  • Morten Nergaard – Elverum-legenden har avgjort viktige kamper i år, og fremstår som en viktig leder i gruppa. Ikke vært på sitt beste hver kamp, men har da blitt byttet ut med en ung Jonas Stenersen som har levert flotte kamper.
  • Morten Linder – Kasper Liens erstatter har virkelig funnet seg til rette i Halden. Sprer masse glede på banen, og scorer på «alt». Er lagets toppscorer med 66 mål på 11 kamper.
  • Truls Grøtta – playmakeren fra Molde har i år vist seg som en ekte leder i ulveflokken. Leverer helt enorme kamper, spesielt når noen kritiserer hans hår eller skuespilleregenskaper. Vi velger å ikke trigge Truls – og deler kun ut skryt!