Når Halden Topphåndball kommer til Terningen Arena, er det en spillergruppe med selvtillit som kommer. Ulvene fra grensebyen er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen, og er kun 2 poeng fra sølvplassen. Det er derfor duket for et toppoppgjør søndag klokken 17:00.

Alle foto: HPWille

De fleste har tippet haldenserne langt ned på tabellen i år, men de har gjort ekspertenes (?) ord til skamme. I tillegg har de den siste uken skapt et par overskrifter!

Den første overskriften kom som følge av en god motivasjonsboost fra ØIF Arendals supportergruppe Svermen. Halden-profil Truls Grøtta ble før kampen omtalt som en god spiller, som ofte ligger nede – eller ordner håret. Grøtta svarte med 9 mål og 10 assist da Svermens helter ble slaktet i «bunkersen» Remmenhallen. Etter sitt siste mål for dagen snudde Grøtta seg mot bortelagets supportere og fikset på håret – til stor jubel fra haldenserne på tribunen.

Overskrift nummer to står en tidligere Halden-spiller, og nå TettPå-programleder Hans Fredrik Cordt Hansen for. I TettPÅ sin sending tirsdag lovte han å tatovere Halden-logoen på låret dersom Halden slår Elverum søndag kveld. Vi i Elverum håper selvfølgelig «Hansi» slipper en tur til tatovøren, men vi regner med at han er litt stresset denne helgen!

TettPå kan du førøvrig se her

I tillegg til de to overskriftene bør vi også nevne noen av grunnene til at Halden har prestert så bra som de har gjort i år:

  • Remmenhallen – en fryktet hall der Halden «alltid» er gode. Dette er siste (?) sesong med spill i hallen fra etterkrigstiden
  • Jan Thomas Lauritzen – hovedtreneren som sjelden skaper de store overskriftene. Klarer sesong etter sesong å skape en enorm lagfølelse blant sine spillere. Ingen stjerner – kun hardtarbeidende kompiser. Det skal Lauritzen ha mye av æren for.
  • Morten Nergaard – Elverum-legenden har avgjort viktige kamper i år, og fremstår som en viktig leder i gruppa. Ikke vært på sitt beste hver kamp, men har da blitt byttet ut med en ung Jonas Stenersen som har levert flotte kamper.
  • Morten Linder – Kasper Liens erstatter har virkelig funnet seg til rette i Halden. Sprer masse glede på banen, og scorer på «alt». Er lagets toppscorer med 66 mål på 11 kamper.
  • Truls Grøtta – playmakeren fra Molde har i år vist seg som en ekte leder i ulveflokken. Leverer helt enorme kamper, spesielt når noen kritiserer hans hår eller skuespilleregenskaper. Vi velger å ikke trigge Truls – og deler kun ut skryt!