Tung dag på jobben: – Slipper inn mål hele tiden – Elverum

Tung dag på jobben: – Slipper inn mål hele tiden

Det ville seg ikke for Elverums håndball-helter da ØIF Arendal kom på besøk til Terningen Arena. Gjestenes supportere kunne synge «Seier’n er vår» mens de tok med seg begge poengene med seg hjem til sørlandet. Da sluttsignalet lød stod det 34-36 på måltavla.

Kampen oppsummert:
5 min: Elverum får en kjempestart, og leder 4-1.
10 min: Arendal har kommet tilbake og leder 7-6
15 min: Elverum har snudd igjen, og leder 10-9
20 min: Tett og jevnt, og 15-15 på tavla
25 min: Knokkelkamp. Mye vilje, ikke så flott håndball. 16-16
Pause: 19-19. Spillet tok seg opp frem mot hvilen.
35 min: Fortsetter litt der det slapp, med mye innsats. Denne kampen betyr mye for begge lag. 21-21
40 min: Arendal går opp i 24-23. Begge lag er lettere oppgitt over dagens kampledere.
45 min: Arendal rykker ifra, og Elverum tar time-out på stillingen 25-28
50 min: Gjestene har stabilisert avstanden til vertene. Foran med 4
55 min: Elverum prøver å finne frem til løsningen, men Arendal virker trygge i spillet sitt. 5 mål foran med 5 minutter igjen
SLUTT: Det ender 36-34 til gjestene fra Sørlandet. En god kamp av gjestene – som vant «krigen».

Emil Imsgard var skuffet, men fattet etter nederlaget mot ØIF Arendal.
– Jeg vil ikke si at jeg er overrasket. Når man ikke spiller godt, så taper man mot gode lag. Og Arendal er et veldig godt lag. I dag var vi ikke gode nok bakover. Vi treffer liksom ikke, og da blir det null poeng. Vi har veldig mye å gå på, og det har ikke satt seg helt enda. Det er kjipt, men i dag fortjener vi ikke å vinne – enkelt og greit.

Assistenttrener Raymond Hamar ser på forsvarsspillet som hovedgrunnen til at det ble tap:
– Det er to lag som kjemper hardt, og kampen har høyt tempo. I første omgang slippes det inn mål begge veier gjennom hele omgangen. I andre omgang får Arendal litt mer styr på forsvaret sitt, mens vi fortsetter å slippe inn mål hele tiden. Det siste kvarteret er ØIF bedre enn oss, og vinner helt fortjent.

Hamar vil ikke skylde på at det er tidlig i sesongen og at laget har mange nye spillere i sentrale posisjoner:
– Vi kan ikke unnskylde oss med at laget ikke har satt seg helt enda. Vi er rett og slett for dårlige. Vi er ikke gode nok i duellspillet, vi står ikke tøft nok mot dem, vi flytter ikke beina godt nok, vi kommer ikke fram på dem. Og når vi først er framme så blir det så store «hull» at det blir enkelt å spille seg gjennom.

Nå ser Imsgard og Hamar frem mot ny kamp på søndag, hjemme mot Fjellhammer.
– Vi nullstiller raskt, uansett resultat. Vi må jobbe på videre for at bunnivået skal bli høyere og høyere. Det er det som gjør oss stabile etter hvert. Vi er forberedt på at det vil ta tid, og at det vil være tett og jevnt gjennom sesongen. Mange lag har blitt bedre, og det holder ikke for oss å være like gode som i fjor. Vi må også bli bedre dersom vi skal kjempe om titler.