EM dag 11: Orri Freyr Thorkselsson toppscorer mot Kroatia! – Elverum

EM dag 11: Orri Freyr Thorkselsson toppscorer mot Kroatia!

Island – Kroatia 22-23

Island stilte med kun 14 spillere mot Kroatia, og skulle få det krevende kamp. Men det er Island som utover i 1.omgang tar føringen i kampen og sikrer seg et forsprang i kampen. Island leder med både 4 og 5 mål i løpet av omgangen, og går til pause med 12-10.

TIlbake i 2.omgang jager Kroatia islendingene og får betalt, plutselig er det Kroatia som leder med 4 mål, og Island sliter med å komme til gode sjanser. Utover i omgangen får likevel Island et momentum i kampen og spiser opp kroatenes ledelse nærmest med et jafs. Og når Kroatia gjør feil på feil i angrep, kan Island ta tilbake ledelsen og leder 22-21 med 5 minutter igjen. Der stopper det også for Island som ikke klarer å omsette sjansene til mål på tampen, mens Kroatia gjør nettopp det og vinner til slutt 23-22 mot Island, som dermed må vinne sin siste kamp mot Montenegro og krysse fingrene for at Frankrike avgir poeng mot Montenegro eller Danmark.

Kveldens store glede er Orri Freyr Thorkselsson som har slitt litt med å komme i gang i landslagstrøya. Han har vist godt forsvarsspill så langt i EM, og i kveld satt den endelig offensivt også for Elverumsspilleren som ikke bare scorer 6 mål, men også blir kampens toppscorer, likt med kroaten Tin Lucin.