Fra Elverum til Drømmen, etter å ha slått Drammen – Elverum

Fra Elverum til Drømmen, etter å ha slått Drammen

Drammen-Elverum 23-24

Ett profilløst og stillestående Elverum slo Kristian Kjelling, Frank Løke og resten av DHK 24-23 i kveldens kamp.

Det var drammen som starter den første runden i Grundigligaen best. Elverum er slurvete i starten når de misser på både innspill og straffe. Dette gjør at DHK tidlig går opp i en 4-1 ledelse over gjestene fra Hedmark. Bakerst for Drammen står Mathias Kolstad Holm meget godt i den første omgangen der han blant annet reddet to straffer fra André Lindboe.

Etter ca 7 minutters spill festet DHK grepet om kampen da de gikk opp i en 5-1 ledelse ved Kennie Boyesen. Fra tribuneplass kunne man se gliset til Frode Scheie går rundt på dette tidspunktet av kampen. Det fine med Elverum var at de ikke ble vippet av pinnen i denne perioden av kampen.

Lindboe reduserer til 2-5 etter 8 minutter. Da har kantspilleren brukt hele 4 forsøk på å få inn sin første ball for kvelden. Dette er på en måte vendepunktet for gjestene fra Elverum, selv om Christian Spanne setter inn et mål i undertall for vertene.

Steffen Stegavik kliner inn en redusering til 6-4 etter 12 minutterspill. Det virker som om Elverum er i ferd med å komme inn igjen i kampen på dette tidspunktet. Bakerst har Morten Nergaard begynt på ta baller, og fremover i banen har de litt mer fart i spillet.

DHKs trener Rene Haman-Boeriths ser faresignalene når han tar en time-out etter scoringen til Aleksander Børresen som førte Elverum helt opp i ryggen på drammenserne. DHK spiller på dette tidspunktet veldig individuelt, og klarer å få noen mål engang i blant, men som regel rydder Øverby, Børresen og Mehl opp i kjent stil.

Når klokken passerer 16.20 kontrer Elverum inn utligningen til 7-7 ved Steffen Stegavik. Drammen søker mye inn til linjespilleren som nå har opparbeidet seg en fysikk som en kantspiller. Elverums midtforsvar leser spillet godt ved flere anledninger.

Børresen setter sitt andre for dagen etter ett meget godt forarbeid av Stegavik, som for øvrig var meget god i denne kampen. Elverum gikk for første gang opp i ledelse 9-8 etter 19 minutters spill. Morten Nergaard har i denne perioden lekt seg med landslagspiller Johannes Hippe. Den tidligere BSKspilleren hadde virkelig ikke sin beste kamp i dag.

Drammen ledet 5-1 i starten av kampen, men Elverum hadde en meget god periode der både Nergaard og Stegavik sto frem når de snudde kampen til 10-8 i Elverums favør

Resten av den første omgangen er preget av mange, mange bomskudd. Både Elverum og Drammen brenner en hel del klare muligheter. Lagene går til pause på stillingen 12-12. Sånn kampen har utviklet seg er det nok Elverum som var mest misfornøyd med dette.

For Elverum var Stegavik den beste spilleren i første omgang. Tett fulgt av kaptein Morten Nergaard.

På grunn av tekniske problemer fikk ikke undertegnede sett den andre omgangen.

I følge rapportene styrte Elverum mesteparten av 2.omgang. Elverum ledet på det meste 19-15 og seieren så ut til å være sikret. Drammen nektet å gi seg. De kjempet seg inn igjen i kampen. 9 sekunder før slutt satte en kald Jonas Burud inn seiersmålet for de svarte og hvite. I følge kildene dro Petter Øverby på seg ett rødt kort i kampens siste minutt, men han slipper karantene i neste kamp som er mot Kolstad.

På tross av en kamp som er preget av hele 23 bomskudd for gjestene klarer vi å spille DHK dårlig i deres angrepsspill. En spiller som Frank Løke scoret kun to mål i sitt comeback, noe som verken Drammen eller han selv kan være meget godt fornøyd med.

Den beste spilleren for Elverum ble Morten Nergaard.

Banens beste

Elverums lag (målscorere i parantes): Morten Nergaard, Didrik Linderud (), Petter Øverby (2), Aleksander Børresen (2), Vegard Bakken Øien, Steffen Stormo Stegavik (5), Jonas Burud (1), Nikolaj Mehl (5),  Jørgen Jansrud (), Håkon Bratvold Ekren, Luka Mitrovic (5), Erik T. Toft (), André Lindboe (4), Lars Nordberg ()

Vi vil takke Drammen for en flott ramme rundt kampen, og fin oppbygging før kampen. Det er alltid morsomt å komme til Drammenshallen.