Før cupfinalen: Lars Nordberg – Elverum

Før cupfinalen: Lars Nordberg

Lars Nordberg avgjorde forrige cupfinale og han vil gjerne gjøre det igjen i årets cupfinale mot FyllingenBergen.

[jwplayer mediaid=»2396″]

Du var en av dem vi kan takke for seieren mot Drammen i forrige cupfinale.

– Ja, det var en stor lagseier. Alle gutta sto på bra de siste minuttene der og vi henter vel inn en 3-4 mål de siste minuttene. Det er veldig sterkt.

Hvilke følelser er det som sitter i deg når det er igjen kort tid og ballen går i mål?

– Det siste målet der da tenkte vi bare på å komme oss hjem i forsvar, det var første tanke. Bare løp hjem og steng igjen bakover, det er det eneste. Det er først etter kampen at du får litt inntrykk når du får det litt på avstand at du forstår hvor stort det var egentlig. Underveis i kampen tenker du ikke så mye over det, men når sluttsignalet går så merker du at det er noe spesielt som har skjedd. Det er utrolig stort.

Du har vært med på mange cupkamper og to cupfinaler tidligere, hvordan blir det å møte FyllingenBergen i Spektrum i romjula?

– Vi gleder oss som bare det vi. Det er den største kampen du kan spille i Norge, den største enkeltkampen. Det er vanvittig stemning når vi får med så mye folk fra Elverum hver gang vi er der å skaper et sinnsykt trykk i hallen der. Det er helt sinnsykt, det er en veldig artig kamp å spille og det er morsomt for de nye spillerne våre å få oppleve det. Vi som har vært her noen år er det tredje gangen i år så vi har fått med oss litt mer rutine fra de forrige kampene og det tror jeg kan hjelpe oss mye.

2500 elverumsinger er ventet til Spektrum, det er ganske bra å få til?

– Ja, det er helt sinnsykt. Det er ingen by i Norge som klarer å stille opp for håndballen som det Elverum gjør. Det er helt fantastisk hvordan folk stiller opp, hvordan byen reagerer på sånne ting og støtter opp når det skjer sånne ting. Det er veldig positivt for vår del.

Hvordan er det å spille foran elverumspublikummet?

– Det er en ekstra hjelper. Jeg føler at vi kan gi litt ekstra og jeg føler at de hjelper oss med å senke motstanderne litt å.

Veien til cupfinalen har vært lang, beskriv den.

– Starter mot Veldre og det gikk greit, som forventa. Jeg syns vi holdt bra trykk likevel. Mot Falk så hadde vi bra kontroll og vinner greit. Alle cupkampene våre har vært bra egentlig og Runar hjemme er vel en av de beste kampene vi har spilt i år. Drammen borte er en sliteseier som vi vinner med ett mål til slutt og det er utrolig sterkt borte der. Så nå står finalen igjen og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal vinne den.

Hva slags muligheter har vi for å ta cupgullet i år?

– Jeg tror vi har gode muligheter. Vi har lært litt av de kampene vi spilte i fjor mot dem og nå senest i år. Blitt litt mer kloke på hva vi skal gjøre mot dem og jeg tror vi kommer til å gjøre en god kamp den dagen vi møter Fyllingen.

Hva er det vi må være ekstra påpasselige på?

– Vi må jo klare å spille oss til ordentlige sjanser mot 5-1 forsvaret deres. Dem står bra bakover og så må vi ikke skyte keepern deres god en gang til som vi har gjort før. Sette ballen i mål, det er det det handler om. Vi spiller oss til gode nok sjanser, men det er å få den ballen i mål bare.

Hva er det beste med din karriere i Elverum?

– Jeg tenker egentlig fremover jeg. Jeg mangler fortsatt det beste øyeblikket tror jeg, men det største så langt er selvfølgelig cupgullet og opprykket. Det er det største, men jeg mangler en ting i samlinga og det er det jeg strever etter.

Men et cupgull til smaker ikke vondt det?

– Nei, det plasserer seg fort opp på topp 5 lista det, så det skal ikke være noe problem det nei.

Hvordan er stemninga i laget foran kampen?

– Det er veldig bra. I hele år har vi hatt god stemning i hele gruppa. Alle er sammensveiset, alle backer hverandre hele tiden, vi hjelper hverandre på trening og på fritida. Sånn har det alltid vært i Elverum og sånn kommer det fortsatt til å være. Vi backer hverandre uansett hvem som spiller og hvem som er på banen. Det er veldig viktig for oss å ha et sånn miljø her oppe sånn at folk for lyst til å komme hit. De vet at hvis de kommer hit så er det et trivelig miljø å være i.

Nå fikk vi vite at Lazo Majnov er ute resten av sesongen, han er en viktig spiller på høyre bak?

– Ja, selvfølgelig. Det er først og fremst leit for Lazo. Syns synd på han som har gleda seg helt siden han kom å få lov til å kjempe om å spille en kamp i Spektrum. Det var det største han tenkte på når han kom hit og fikk se vide fra når vi var der sist. Det er veldig leit for han at han ikke får være med på det. Vi vil nok gi litt ekstra for at han skal få en god opplevelse der selv om han ikke er på banen.

Hvilket resultat får vi se i Oslo Spektrum i romjula?

– Jeg tror det blir to gjerrige lag. Jeg tror ikke det blir all verden med mål. Jeg tipper vi vinner med 4-5 mål til slutt og at vi prøver å ha kontroll hele veien.