Haslum kommer på besøk! – Elverum

Haslum kommer på besøk!

Endelig er kampen som hele håndballnorge har ventet på her. Elverum tar imot fjorårets sluttspillsemifinalist til dyst i Terningen Arena. Haslum har klaget og sytet helt siden Erik Toft &co sendte rødtrøyene på en tidligere båtferie enn planlagt. Det blåste surt i Bærum på den tiden noe som gjør at forkjølelsen til Tom-Eirik Skarpsno vist nok sitter i enda etter sure dager på sjøen i kalde mai. Haslum er som kjent et av de lagene som elsker å slå Elverum mer enn noe annet, og derfor er det nok en revansjesugen gjeng som kommer til Terningen på onsdag. Bæringene som endelig fikk fylt opp hallen sin i helgen på grunn av at det var landskamper i arenaen er ett ungt lag med mye pågangsmot, som på sitt beste kan utfordre de fleste og det blir spennende å se hvordan de står opp mot Elverum.

 

Vi leser på haslumhk.no at Skarpsno mener at Elverum er favoritter i denne kampen, noe som han har helt rett i. Elverum er et bedre lag og har bedre spillere på de aller fleste plasser. Det er ikke å stikke under en stol at tapet av Erlend Mamelund har mye å si for Haslums unggutter. Mamelund var nok ligaens beste spiller når han var i form og den spilleren som elsket mest å spille mot Elverum. I Haslum mente de også at de kuppet seiersfesten til Elverum etter sluttspillseieren, noe som i og for seg kan stemme. Haslum var jo tross alt grunnen til at vi vant semifinalen det året. Elverum har også bedre supportere (skulle bare mangle, Haslum har jo ingen). Elverum har også tatt over vinnerkulturen som Haslum hadde for noen år siden. I de 4 siste kampene mot hverandre har Elverum seiret tre og spilt en uavgjort (Haslum vant etter ekstraomganger).

 

Selv om Mamelund er borte så har jo Haslum mange gode håndballspillere som spiller en fin og rask håndball. En meget spennende spiller er Simen Nicolai Schønningsen som er høyreback for rødtrøyene. Mange venter seg store ting fra den 19år gamle Fetsundgutten, som tidligere har spilt i Fjellhammer under Dag Vidar Jonassen ledelse. Kanskje dette er sesongen når han tar det neste steget som håndballspiller?

Simen Schønningsen
Simen Schønningsen

 

En annen spiller som elsker å gjøre livet surt for Elverum er kapteinen Anders Røe. Klubbspilleren som spiller med hjertet langt utenpå drakten ønsker mest av noe annet å ta skalpen på Elverum i deres egen hule. Venstrebacken/playmakeren har svingt fra det fantastiske til det elendige i tidligere kamper mot de svarte og hvite. Potensialet er skyhøyt, så det blir spennende å se om den nyutdannede læreren treffer med spenningsnivået sitt i denne kampen.

 

I målet har Haslum duoen Trond Tjemsland og unge Håvard Aasheim. Tjemsland er i likhet med Røe en klubbspiller som har vært i Haslum i hele sin seniorkarriere. 87-modellen har ofte vært god på sin egen hjemmebane, men faller som regel litt igjennom når det er mye folk på tribunen (les; Terningen Arena). Aasheim sitt toppnivå er meget bra, men her også svinger det litt til tider. Disse to og forsvaret er Haslum avhengige av om de skal ta med seg poeng hjem fra TA.

 

Flerposisjonsspilleren Magnus Søndenå er en spennende spiller som Elverum må holde ett ekstra øye til. I sluttspillet var han bedre enn ventet mot Morten Nergaard og Elverum. Kan kant/bakspilleren fortsette den gode trenden på onsdag?

 

Det er uten tvil en tøff oppgave som venter Elverum på onsdag, men de er nok favoritter til oppgjøret som regnes håndballens «El Clasico». Laget har fått en periode fri etter en meget hard start på sesongen der de spilte flere kamper i uka over en lengre periode. Elverum har relativt få landslagsspillere så de har fått jobbet godt med samspillet den siste tiden. Laget har fått igjen en del spillere fra skader, men målvakt Morten Nergaard har ankommet listen. I tillegg til dette er fortsatt Erik Toft ute med en mystisk kneskade.

Blir denne mannen spilleklar? Fysio Øyvind Bronken har siste ord i saken!
Blir denne mannen spilleklar? Fysio Øyvind Bronken har siste ord i saken!

 

Målvakten Nergaard som Skarpsno mener er forskjellen på lagene sliter med en vond hofte. I kampen mot Stord sist måtte han vike til fordel for Vegard Øien på grunn av denne skaden. Elverum har en solid duo i målet og Øien er så god at Elverum svekkes ikke nevneverdig på denne plassen. Det kan også være duket for at Emil Kehri Imsgaard får sin debut for hjemmelaget i GRUNDIGligaen.

 

Når man skal snakke om de svarte og hvite er det en spiller som skiller seg ut. André Lindboe har faktisk vært så god i høst at det er en gåte at han ikke fikk muligheten i Nadderud Arena forrige helg. Kantspilleren har et teknisk register som er langt bedre enn hvilken som helst annen spiller i GRUNDIGligaen. På gode dager gjør kantspilleren 10-12 mål i hver kamp og på vanlige dager gjør han 6-9 mål. Tipper Skarpsno prater litt ekstra om Lindboe før kampen mot Elverum.

 

En annen spiller som garantert har blitt nevnt på spillermøtet til de røde er Luka Mitrovic. Serberen fikk litt kritikk innledningsvis av sesongen, men har vært meget god i de siste kampene. Mitrovic er en målgarantist, som alltid setter mange baller bak motstanderens målvakt. Klarer unge Schønningsen å stoppe den rutinerte Mitrovic?

Nøkkelspiller Luka Mitrovic
Nøkkelspiller Luka Mitrovic

 

Når toppkampene kommer våkner det en trønder ved navn Steffen Stegavik. Den tidligere landslagspilleren har hatt en varierende høst etter en strålende helg i Bosnia, som sendte Elverum til Champions League. Det er viktig at playmakeren får utnyttet sine store styrker i ankomstspillet til Elverum. Om han ikke lykkes har Elverum en spillesugen Håkon Ekren i bakhånd. Hanstadgutten viser gang på gang at Apelgren og Hamar kan stole på hans kvaliteter på håndballbanen.

 

Defensivt har Elverum to maskiner som er fôret på noe annet enn hva folk flest er. Aleksander Børresen og Petter Øverby er gutta som skal gjøre livet surt for rødtrøyene, og livet enkelt for Nergaard og Øien. Duoen som det var knyttet stor spenning til i starten av sesongen har opparbeidet seg et samarbeid som er uhyre viktig for de svarte og hvite.

 

En annen ting som kan være med på vippe kampen i sitt lags favør er de eminente trenerne til hvert av lagene. Tom-Eirik Skarpsno ble lenge sett på som et talent, men har vist gang på gang at han er en fantastisk trener og en veldig fin fyr. Skarpsno har ledet Haslum til alt som kan vinnes her hjemme i Norge. På benken for Elverum er Michael Apelgren og Raymond Hamar. Duoen er taktisk meget dyktige og var meget gode når de analyserte Haslum i senk i semifinalen i sluttspillet.

 

Husk at hallen skal være hvit på onsdag!

 

Sist men ikke minst: De verste med morgendagen er at Bård Egil Tobiassen og Anders Røe tror at de kan vinne!

 

HEIA ELVERUM!