Barça-Elverum, Europacup Menn 1920 – Elverum

Barça-Elverum, Europacup Menn 1920

Lørdag venter Elverum Håndballs vanskeligste bortekamp gjennom alle tider. På erverdige Palau Blaugrana – vegg i vegg med Camp Nou – skal de hvite og svarte møte verdens mest merriterte håndballklubb – Barcelona (eller Barca Lassa som de kalles).

Det katalanske storlaget er det mange som har et forhold til. Den ikoniske logoen har preget og preger fortsatt verdensbildet gjennom profiler som Lionel Messi og tidligere Ronaldinho. Dessverre er det ikke disse profilene vi skal møte på lørdag. Da hadde sjansen for Elverum-seier økt betraktelig. Nei, profilene som står på motsatt side heter Aron Palmarsson, Dika Mem, Luka Cindric, Perez de Vargas Moreno og Ludovic Fabregas.

Barcelona har mange tittelbelter allerede. De har vært i Champions League-finale hele 14 ganger. 8 ganger har de vunnet finalen.

Stjernegalleriet fra Barcelona er kjent for å spille med maksimal innsats i Champions League. De setter aldri på bremsen. Klubben har kun ett mål for øyet – å vinne verdens gjeveste håndballturnering for klubblag. Det har motstanderne merket i sesongstarten. Gode lag som Celje og Zagreb har blitt slaktet i 60 minutter, og tapt med henholdsvis 24 og 17 mål.

Likevel har Barca Lassa fått ett tap i sekken i årets Champions League. Det var i første kamp borte mot ungarske Pick Szeged – noe som viser at det er meget høy kvalitet på dette «ukjente» laget fra Ungarn.

På sine tre første kamper har Barca Lassa scoret elleville 109 mål, og sluppet inn 71. Toppscorerlista viser også hvilken bredde som er i stallen til de blå og røde katalanerne. Til tross for mange mål, er det INGEN Barca Lassa-spillere på Topp 20-lista over toppscorere hittil i sesongens EHF CL. Mestscorende er Ludovic Fabregas med 14 mål. Den listen topper faktisk to nordmenn – Flensburg-spiller Gøran Johannesen har scoret 24 mål, mens Aalborg-spiller Sebastian Barthold har scoret 21.

I lørdagens kamp vil Elverum ha over 100 supportere på tribunen. Noe som er helt fantastisk. Om de over 100 nordmennene vil juble for seier er derimot ganske usannsynlig. En Barcelona-seier er det nemlig ikke mulig å spille på på Norsk Tippings langodds. Noe som betyr at Barcelona er like store favoritter som Larvik var i sine glansdager.

Vi tror likevel Elverum vil by opp til kamp. Resultatet er ikke viktig. Prestasjonen derimot kan skape mye selvtillit dersom man følger planen til punkt og prikke.

Vi ønsker alle tilreisende Elverum-supportere god tur, og håper dere får en fantastisk opplevelse i Barcelona!

Lurer du på hvordan du skaffer billetter? Les om det her