Kjørte over Drammen i toppkampen! – Elverum

Kjørte over Drammen i toppkampen!

Drammen – Elverum 22-33 (11-16)

Søndag kveld var det duket for toppkamp i Drammenshallen. Det var ventet et tett oppgjør mellom de to rivalene, men Elverum fikk tidlig et godt grep om kampen!

Mathé er førstemann på scoringslista til Elverum når han dundrer inn 0-1 i Drammen. Deretter kaster Drammen ballen utover sidelinjen, og Endre Langaas kontrer inn 0-2, før Drammen igjen får angrepsfeil og Elverum ruller raskt opp og setter fri William Nilsen-Nygaard som setter 0-3.

Det vil seg ikke for Drammen som bommer igjen, og Pujol kan rulle igjennom til 0-4, før Elverum nok engang stiller seg høyt og setter press på de blåkledde som virkelig sliter innledningsvis og Endre Langaas kan dundre inn 0-5.

Etter 5 minutter i Drammenshallen har Elverum satt 5 av 5 mens Drammen ikke klarer å skape noe som helst. Mathé scoret Elverums første, og nå er det også han som får lagets første bom. Drammen derimot har 5 feil og 1 bom på kampens første 6 minutter, før Nikolai Moe utnytter en feil fra Langaas, ruller opp i angrep og setter Drammens første, og vipps er det hele i ferd med å snu. Nå er det Elverum som kløner litt, mens Drammen igjen kan sette opp og redusere til 2-5, før Mathé kan legge på til 2-6 for Elverum. Det var 10 raske minutter fra start av kampen her, og lite etablert spill.

Endre Langaas er on fire så langt i kampen og setter inn 2-8 for Elverum, da legger Kristian Kjelling timeoutkortet på bordet.

Mathé er litt het på grøten mot Westby som er på veg inn, men blir tatt og dermed straffe til Drammen som setter den og reduserer til 5-8. Mathé pådro seg utvisning og Elverum spiller nå uten keeper i angrep. Det spiller ingen rolle for Pujol som dundrer til med et kanonskudd rett opp i krysset og øker til 5-9, før Drammen reduserer til 6-9.

Solstad jobber bra på linja, får tak i en retur etter skudd fra Schønningsen, blir tatt og får straffe. Den skal den ellers sikre Tobias Grøndahl forsøke å sette, men den går i stolpen. Lie Hansen drar litt for mye i trøya til Solstad og må dermed ta seg 2 minutter på benken, det utnytter Elverum godt og ruller opp Schønningsen som kliner inn 6-10.

Solstad er ikke vond å be om å ta i i forsvar han heller, men denne gangen kommer han litt uheldig ut med hendene og må ut på benken etter en runde opp i ansiktet på en blåkledd, Drammen setter deretter 7-11.

Elverum er i en dårlig periode, og slurver med både angrep og hjemløp nå. Det betyr 3 raske mål for Drammen som plutselig er oppe å lukter Elverum i nakken på 10-11, og Børge Lund må dermed ta en prat med laget.

Timeouten hjelper tydeligvis, for Elverum går raskt opp til 10-12. før de øker til 10-13 og 10-14. Fries stenger et par gode skudd fra Drammenserne. og bidrar til at Elverum igjen får en luke, godt hjulpet av Simen Holand Pettersen som fyrer av fremover!

Det er en meget svingende 1.omgang i Drammen, og begge lag har sine perioder, men det er Elverum som kan gå i garderoben med ledelse, godt hjulpet av en god start på matchen. Elverum avslutter med en nydelig rask pasning fra Fries til Solstad, som i siste sekund av omgangen kan sette 11-16.

Det er Drammen som setter omgangens første når lagene er tilbake på banen, helt tydelig at Kjelling har gjort endringer i pausen her. Det er også gledelig å se at Alexandre Blonz er tilbake på banen for Elverum, etter 6 uker på tribunen etter skaden han pådro seg i bortekampen mot Porto i EHF Champions League.

Elverum sliter med å komme seg hjem når det ikke blir mål i angrep, det er Drammen flinke til å utnytte, men klarer ikke omsette alle de gode sjansene til mål likevel. etter 40 minutter er stillingen 15-20 etter en nydelig kontringsscoring av Alexandre Blonz. Fries har bestemt seg for å stenge buret, og står med 11 redninger så langt.

En lekkerbisken fra Mathé som sender ballen over blokka og inn til Solstad som tar seg god tid og banker den den i nota, før Drammen og Nordberg setter 16-21.

Lasse Larsen Torsbye er oppe i ansiktet på Mathé og må dermed ut på benken i 2 minutter, men Elverum utnytter ikke sitasjonen godt, og roter bort ballen, før Abalo rydder opp og snapper under Drammens angrep og setter 17-23 på åpen kasse, dermed ber Kjelling om ny timeout for de blåkledde.

Det er uvant å møte et Drammen der Hykkerud og Lie Hansen ikke preger kampene, det er lite spilletid på de sistnevnte, men erstatterne har gjort en god figur så langt denne kvelden for Drammen, det mangler likevel kraft og energi i dette Drammenlaget, det er veid opp med høyt tempo.

46 minutter spilt når Solstad igjen er på scoringsraid og setter 17-25 for Elverum, og bedre blir det ikke for Drammen når Solstad gjør det igjen sekunder etterpå. Da smeller Kjelling timeoutkortet på bordet igjen, tydelig frustert over at Elverum får mye rom nå.

Solstad setter opp Blonz som kan sette Elverum i en 10-måls ledelse, men den går rett på keeper for landslagsspilleren. Elverum får likevel en ny sjanse og Blonz nøler ikke nå når han får ballen og legger på til 17-27 fra kanten etter en fin backhandpasning fra Pujol.

Solstad har virkelig fart i beina i kveld, fått i seg noen gode måltider og har mye å gi i kontringene, da er han ikke vond å be om å sette inn 17-28 for Elverum, og nå får også Tobias Grøndahl tid i playmakerposisjon.

Emil Kheri Imsgard er på plass for å stenge buret de siste 8 minuttene, og fremover rundspiller Elverum det blåkledde forsvaret. Tobias Grøndahl med en lekker backhandpasning til Blonz som ruller opp og setter 20-32 rett i kassa. Det er overkjøring!

TOBIAS GRØNDAHL, for ei slegge den gutten har. Lader tilbake på egen 9 meter og smeller den kontant i kassa bak Drammen-målvakten 21-33. Drammen får sin redusering, men Elverum vinner til slutt 22-33! Dermed er Elverum rett oppe i serieledelsen igjen, med en kamp mindre spilte enn ØIF Arendal.

Elverum leverte en lekker oppvisning, i kveldens toppkamp. Fries blir banens beste for Elverum, mens Alexander Westby blir bestemann for Drammen.

Mål Elverum: Holand Pettersen(6), Solstad (5), Fingren(3), Grøndahl(3), Langaas(3), Mathé(3), Blonz(3), Abalo(2), Pujol(2), Nilsen-Nygaard(2) Schønningsen(1)

Mål Drammen: Norberg(6), Pedersen(4), Westby(4), Moe(3), Thorsbye(2), Gommerud Våg(2), Hansen(1).