Søndag er det klart for Elverum – Aalborg Håndbold, i EHF Champions League! – Elverum

Søndag er det klart for Elverum – Aalborg Håndbold, i EHF Champions League!

Tre av tre seire til nå for håndballherrene til Elverum, men nå venter den virkelige ilddåpen for guttene fra skogen. På motsatt side i Terningen Arena står de danske mesterne Aalborg. Et lag som i likhet med Elverum vant to titler forrige sesong. Laget forlenget nylig samarbeidet med sin hovedtrener Stefan Madsen til 2021 og ses på som en av favorittene til å vinne den danske serien denne sesongen.

Laget består av en rekke gode danske spillere medn om man skal trekke frem tre stykker så er de:

Henrik Møllgaard:

Den danske kjempen som du helt sikkert husker fra alle mesterskapskampene han har spilt mot Norge. På landslaget er han er forsvarsbauta som gir juling, men i Aalborg er han også hærfører fremover i banen. 34-åringen som tidligere spilt i storklubben PSG har også både OL- og VM-gull på den imponerende CV sin. I fjorårets sesong var han med å vinne to titler med «norske» Aalborg.

Mishels Liaba:

Den høyreiste elverumsingen er oppvokst et steinkast unna Terningen Arena, og etter et par år i svenske Alingsås tok han turen over til Aalborg foran denne sesongen. Liaba slo aldri helt igjennom som ung på A-laget til Elverum, og han tok turen til Kolstad etter endt videregående. Stortalentet hadde tre gode år i Trondheim før han som nevnt gikk til Sverige. Liaba er en fysisk tøff forsvarspiller som har skuddet som sin største styrke. Mishels er sønn av den tidligere keeperprofilen, Alexandre Liaba. Vi forventer et hyggelig gjensyn med spilleren som signerte en ettårs-kontrakt med den danske mesteren.

Mads Christiansen:

Den tidligere danske landslagspilleren har blitt hentet fra Magdeburg før denne sesongen. Høyrebacken var i mange år et av få alternativ danskene hadde på den posisjonen da se skulle ut i mesterskap. Christiansen har over 115 landskamper og var med på det historiske OL-gullet som de vant i Rio de Janeiro i 2016. Aalborg håper at denne signeringen skal være med å forsvare titlene som de vant forrige sesong, og at de skal komme seg videre fra den tøffe A-pulja.

I tillegg har de Sebastian Barthold som virkelig har imponert ute på venstrekanten denne sesongen. Barthold har en del landskamper for Norge og er nok en av hovedutfordrerne til plassen bak Magnus Jøndal. En kamp han kjemper med våre to kanter, Blonz og Westby. I forrige mesterskap var det Blonz som trakk det lengste strået. I målet er den tidligere BSK-målvakten Kristian Sæveraas som står. Etter en tur i Malmø tok unggutten turen over til det danske storlagt før fjorårets sesong. Sæveraas er et av de største målvaktstalentene i Norge, sammen med Skjerns Robin Haug.

For Elverum så er de fleste skadefrie. Michael Apelgren valgte å hvile Magnus Fredriksen og Sebastian Henneberg i kampen mot Falk på onsdag, en kamp de vant ganske klart til slutt. Om man skal trekke frem noen på Elverum før denne kampen så er det naturlig å ta for seg disse tre spillerne, som alle har vist seg å være i god form:

Lukas Sandell

Den svenske høyrebacken er inne i sin andre sesong i den hvite og svarte drakten etter overgangen fra Ystad. Den tidligere svenske juniorlandslagsspilleren nettet hele 46 ganger i sin debutsesong i Champions League, og det blir spennende å se om han gjentar den gode sesongen når han nå skal prøve seg mot de aller beste klubblagene i verden.

Magnus Fredriksen

Elverums wonderboy og playmaker har de siste to sesongene imponert i den helhvite Champions League-drakta til Elverum. Den tidligere Falk-spilleren har de siste sesongene vært fast inne i landslagstroppen til Christian Berge og er også en av Michael Apelgrens mest betrodde mann. Unggutten blir en meget viktig brikke i oppgjøret mot danske Aalborg.

Sigvaldi Gudjonsson

Den høytflyvende kantspilleren har denne sesongen tatt over kapteinsbindet i den tradisjonsrike klubben etter at Morten Nergaard valgte å legge skoene på hylla. Islendingen som er inne i sitt siste kontraktsår er en spiller som er solid bakover i banen og en ordentlig målgjører når laget hans har ballen. Gudjonsson har også hovedansvaret for å sette straffene i mål for laget som skal forsøke å nedkjempe tung europeisk motstand denne høsten.

Avkast er klokken 19:00 på søndag! Vi håper på å innkassere sesongen to første poeng i Champions League. Vi ses i hallen, nå er det ikke mange billetter igjen.

HEIA ELVERUM!