Elverum-Barça: Tidenes oppgjør i Terningen på søndag! – Elverum

Elverum-Barça: Tidenes oppgjør i Terningen på søndag!

Nå står oppgjøret vi har drømt om å all tid!

Et av verdens aller beste klubblag og tidenes kamp i Terningen Arena spilles på søndag klokken 19:00. Storlaget Barcelona kommer for å kjempe mot Elverum om to poeng i Champions League. Barcelona er det ledende laget i puljen og har verdensstjerner i alle posisjoner. Ikke bare én i hver posisjon, men gjerne to og på noen av posisjonene er det tre stykker. Elverum har slått lag som Celje og Montpellier tidligere, noe som er veldig stort, men denne gangen er det noen knepp opp.

Ambisjonene til Barcelona er klare, og det er å stå igjen som vinnere da fløytesignalet går i Final4 i Lanxess Arena i Køln. I den hjemlige serien så kjører klubben over alt av motstand, mens i Champions League har de vunnet 9 av 10 kamper. Etter å ha tapt første kampen mot Pick Szeged så har den spanske storheten 9 på stripe. Spanjolene har blant annet slått PSG både hjemme og borte, det samme med Flensburg og Aalborg. Det er med andre ord en kanskje den største utfordringen som Elverum noensinne har fått.

Elverum

Om man skal trekke frem noen av profilene på hvert av lagene så er dette noen av dem.
På Elverum:

Sigvaldi Gudjonsson

Den islandske landslagskanten viste i EM at han holder et høyt internasjonalt nivå etter flere gode kamper med flagget på brystet. I årets sesong av Champions League har 25-åringen satt 49 mål, noe som gjør at han er på 16.plass på toppscorerlista. Gudjonsson som er inne i sin andre sesong i Elverum, har imponert såpass at han skal videre til den polske storklubben Kielce etter årets sesong.

Alexander Blonz

En annen kantspiller som fikk oppleve EM i januar er den unge kantspilleren Alexander Blonz. Kantspilleren er ny i Elverum foran årets sesong har etter en treg start levert varene så det holder. Med blant annet 8 mål mot Pick Szeged og Zagreb er dette en spiller som alle lag må holde et ekstra øye til. Tross sin unge alder har Blonz allerede opplevd to mesterskap for Norge, og det er ventet at Blonz kan ta over stafettpinnen etter Magnus Jøndal på det norske landslaget i tiden som kommer.

Sebastian Henneberg.

Den danske bakspilleren som ble hentet fra Aarhus før sesongen er en av bærebjelkene for laget som ble cupmester i 2019. Henneberg er en spiller med god spilleforståelse og et fantastisk skudd fra distanse. I tillegg er han en viktig spiller i forsvaret til Elverum, der han både kan spille i midtforsvaret og som 2er(nest ytterste forsvarsspiller). Henneberg er dessverre for Elverum klar for det danske storlaget Aalborg etter denne sesongen.

FC Barcelona

For Barcelona kunne man trukket frem hele laget, men dette er kanskje de største stjernene.

Aron Palmarsson

Den islandske bakspilleren har en imponerende CV som han kan vise. Med spill i THW Kiel og Veszprem før i 2017/18 sesongen endte opp i den spanske storklubben Barcelona. Overgangen var ikke uten dramatikk etter at Palmarsson streiket seg ut av den ungarske storklubben som den gang ble trent av Ljubomir Vranjes. I årets sesong har den begavede bakspilleren 35 mål for den Katalanske storklubben.

Luka Cindric.

Den relativt lave bakspilleren rager 182 cm over bakken og er en av verdens beste playmakere. Den 26-årige bakspilleren hadde profftilbud som fotballspiller, men valgte å ta opp arven etter legendariske Ivano Balic som spielführer for det kroatiske landslaget. I årets EM var Cindric skadeplaget, men det hindret han ikke i å hjelpe hjemlandet til EM-sølv, bak Spania. Dette er første sesongen for kroaten i Barcelona, men han har tidligere avgjort Champions League finalen med Vardar, og dette er nok en naturlig målsetning for klubben at de skal sitte igjen med det gjeveste trofeet i årets sesong.

Aleix Abelló Gómez

Ytterst på høyrekanten har spanjolene et av verdens største kanttalenter. Gomez er en spiller som har absolutt det meste for å lykkes på håndballen banen, men spissferdigheten hans er at han bøtter inn med mål uansett hvor han spiller. Så langt i årets Champions League har han 54 mål for laget som topper gruppe A etter 10 kamper. Gomez var også i den spanske EM-troppen som vant EM-gull i januar. Der kom han inn som reserve etter at Nantesspiller David Balaguer måtte melde forfall.

Hallen er full, og kampen har avkast 19:00. VI går for to poeng. HEIA ELVERUM!!!