Elverum tar imot Halden til serieoppgjør! – Elverum

Elverum tar imot Halden til serieoppgjør!

En uke med fri har vært sårt tiltrengt for spillergruppa, og nå venter Halden i sesongens 11. kamp. Kampen som spilles i Terningen Arena onsdag den 11. desember er en viktig kamp for begge lagene. Elverum bør vinne for å være med i toppen med Kolstad, Arendal og Drammen. Før denne runden ligger Elverum på 2.plass, bare poenget bak Kolstad, men Elverum har en kamp mindre spilt enn trønderne. Halden på sin side har 11 poeng på 11 kamper. Laget fra Østfold har fem seire og fem tap, og de kommer fra en sterk borteseier mot Runar i forrige runde.

I den kampen, som i mange andre kamper var det Bertram Obling som var den store helten. Målvakten som kom fra dansk håndball før denne sesongen, har kanskje vært en av de aller beste spillerne i sesongen så langt i år. I begge kampene som lagene har møttes før i denne sesongen så har Obling vist frem sine ferdigheter. Elverum vant 28-27 i seriepremieren i Remmenhallen, mens de vant cupoppgjøret med tre mål etter at Sigvaldi Gudjonsson hadde satt hele 18 baller bak keeperne til Halden.

Halden har en litt tynn stall, men førstesekseren er utrolig sterk. Med spillere som Trym Bilov-Olsen og Martin Andersen i bakspillerrekken er det et lag som kan skape trøbbel for alle lag i serien. Tar man med Mitrovic som er utleid fra Elverum så er det nærmest en komplett bakspillerrekke med veldig ulike ferdigheter, noe som gjør at de utfyller hverandre på en meget god måte. Spesielt Bilov-Olsen kan på sine gode dager vinne kamper alene for laget som trenes av legendariske Jan-Thomas Lauritzen. Bilov-Olsen er også Haldens toppscorer denne sesongen.

På kantene spiller William Nilsen-Nygaard og Hans Fredrik Cordt-Hansen. Begge spillerne har over fire mål i snitt, og er viktige spillere for Haldenserne. Nilsen-Nygaard som tidligere har spilt i Haslum, er også en viktig forsvarsbrikke for østfoldingene. Begge to er også gode kontraspillere som løper inn enkle mål om motstanderen gjør enkle feil i sitt angrepsspill.

I Elverum håper man på å fortsette den gode trenden man er inne i. En overbevisende seier mot Fyllingen i forrige hjemmekamp var godt for selvtilliten til Apelgrens gutter. Og med en helt skadefri stall så er Elverum favoritter i hjemmekampen mot Halden på onsdag klokken 18:30. Laget har tilbake Simen Holand Pettersen fra skade, noe som er viktig for den regjerende sluttspillmesteren. I tillegg har laget fått noen dager fri fra hverandre etter en meget intens høst. Så får man håpe at litt fri og overskudd gjør susen mot en tøff motstander.

Vi går uansett for to poeng, og håper at du kommer i hallen på onsdag. 18:30 er det duket for nok en god håndballkamp i Terningen Arena. Vi ses. HEIA ELVERUM!!