Elverum holdt unna for Halden og sikret 2 nye poeng! – Elverum

Elverum holdt unna for Halden og sikret 2 nye poeng!

Elverum-Halden 33-29 (18-14)

Det var Halden som startet best i Terningen Arena denne kvelden. Elverum gjorde enkle tekniske feil i fremoverspillet, og bakerst hadde Bertram Obling gjort noen gode redninger for Halden. Gjestene ledet 3-1 etter at Elverum ikke klarte å utnytte et overtall innledningsvis. Elverum snudde kampen med fem scoringer på rad og Elverum ledet 6-3 etter 9 minutter. Fire av scoringene ble signert av Lukas Sandell, som hadde en veldig god åpning på kampen.

Alexander Blonz økte til 7-3 etter 09:30 spilt med en herlig rulle som lurte Obling nesten helt ned på gulvet. Bakerst hadde også Fries gjort seks redninger, og hadde en redningsprosent på hele 66% i denne perioden av kampen. Jan-Thomas Lauritzen gjorde det eneste riktige med å ta en timeout for å kunne prate med guttene sine.

Simen Holand Pettersen sørget for at Elverum ledet 8-5 akkurat i det Halden ble seks utespillere på banen igjen. August Storbugt hadde akkurat sonet ferdig sin andre utvisning i det klokka passerte 13:30 i Terningen Arena. Elverum og Sigvaldi Gudjonsson økte til 9-5 etter at islendingen var sikker alene med Obling i Haldens mål.

Lukas Sandell satte inn sin sjette scoring da han økte til 12-7 etter 18:30 spilt. Svensken var i virkelig spillehumør for de svarte og hvite som jaktet tabelltoppen denne kvelden. Elverum ledet for første gang med seks mål i kampen i det uret i Terningen Arena passerte 21 minutter. Fries fortsatte storspillet og fremover var det Gudjonsson som løp inn nok en kontring. Elverum straffet Halden knallhardt hver gang de ikke var lojale mot spillet sitt.

Halden svarte Elverum etter at Elverum ledet med sju mål med å score de tre neste målene i Terningen. Heldigvis klarte Alexander Westby å sette et straffekast på Obling. Elverum hadde brent to før i kampen. Toke Schrøder reduserte til 16-13 etter 27 min, og da var det Apelgrens tur til å ta en timeout. Elverum ledet 18-14 til pause etter at Sigvaldi Gudjonsson satte omgangens siste scoring.

Sandell fortsatte der han slapp i den 1.omgangen. Svensken sørget for at Elverum ledet 21-17 etter 5 minutter av den 2.omgangen. Da hadde svensken allerede sørget for 8 mål, noe som var veldig imponerende ettersom at han bare hadde spilt 20 minutter av tidligere i kampen. Halden og Rasmus Lilholt reduserte like etterpå, og Halden var bare 3 mål bak Elverum med 23 minutter igjen å spille.

Hjemmelaget ledet med 5 mål etter 44 minutter av kampen etter at Alexander Blonz kontret inn sin femte scoring. Kampen var preget av to gode målvakter som hadde mange redninger på gode sjanser. Obling reddet sitt tredje straffekast da Elverum hadde muligheten til å gå opp til 26-21. Heldigvis for Elverum så snappet de neste ball fra Elverums utleide Alexander Mitrovic mistet ballen til Sigvaldi Gudjonsson. Islendingen gjorde nok en god kamp mot Halden denne onsdagskvelden.

Monir Chehri sørget for at det fortsatt var spenning etter 18:30 spilt. Haldenspilleren reduserte til 27-24 etter at han satte ballen i krysset bak Fries i målet til Elverum. Heldigvis klarte Blonz å sette et straffekast som Thomas Solstad hadde skaffet mot sine tidligere lagkamerater. Like etter sørget Solstad for at Elverum ledet 29-24 med ca 9 minutter igjen av kampen. Solstad var meget sentral i denne perioden av kampen.

Gjestene fra Østfold hadde en gyllen mulighet til å bare komme to mål bak da det gjensto ca 6 minutter av kampen, men to enkle tekniske feil sørget for at det var Elverum som satte de to neste målene. Det siste signert av Magnus Fredriksen. Elverum ledet 31-26 med bare fire minutter igjen av kampen.

Elverum vant til slutt 33-29 i en kamp der Lukas Sandell var Elverums beste spiller denne kvelden.

Nå venter en tøff bortekamp mot Runar Sandefjord til helgen. Takk for at fulgte oss i denne kampen. HEIA ELVERUM!!!