Elverum-Paris Saint-Germain HB, EHF Champions League 1920: Forhåndsomtale – Elverum

Elverum-Paris Saint-Germain HB, EHF Champions League 1920: Forhåndsomtale

Etter to strake seire over Fold St.Hallvard venter nå høstens store kamp, iallfall om vi skal se på interesse, motstander og antall tilskuere. Paris St. Germain kommer til Norge og skal kjempe med Elverum om to poeng. Kampen har blitt flyttet til Håkons hall på Lillehammer for å få lagd en håndballfest helt utenom det vanlige. Det er pr nå solgt over 12000 billetter til kampen og det vil være med å sette ny publikumsrekord for en håndballkamp i Norge. En annen ting som markedssjef Kalle Bjørkman har som mål er å selge 12500 billetter, da femdobler Elverum det antallet som de kunne tatt imot i Terningen Arena.

Selv om kampen har en helt utrolig ramme og det er verdens dyreste lag, med verdensstjerner som kommer så er det mulig for Elverum. Tidligere har Elverum slått for eksempel Montpellier på hjemmebane, og gjort flere gode kamper både hjemme og borte mot gode lag i Champions League. Selv om PSG er større favoritter enn det Elverum noen gang vil være senere i sesongen så skal altså kampen spilles på en håndballbane som er like stor som ellers. Elverum har et ungt lag, med enormt pågangsmot.

I de to tidligere rundene fikk Elverum det meget tøft mot danske Aalborg og tyske Flensburg. Spesielt mot Aalborg så var ikke Elverum helt på, men de løftet seg godt i bortekampen mot de tyske mesterne. Elverum lå bare to mål bak da det var igjen ca 15 minutter, og da hadde de en gyllen mulighet til å kontre inn enda ett mål. Dessverre for de norske mesterne endte det med en differanse på 7 mål til slutt.

For PSG sin del så har de startet med 4 poeng. En sterk seier med 9 mål borte mot Zagreb ble fulgt opp av en enda sterkere seier over Pick Szeged. Franskmennene vant tilslutt med fem mål over ungarerne i en kamp der Nikola Karabatic viste god gammel klasse med hele 8 mål. Med seier på Lillehammer så har Paris fått en drømmestart på pulje A.

Man kunne trukket frem alle spillerne på Paris, men vi velger å trekke frem tre:

Mikkel Hansen.

Den danske venstrebacken er kanskje verdens beste håndballspiller, og spiller på verdens dyreste klubblag. Den tidligere AG København- og Barcelonaspilleren har tidligere blitt toppscorer i Champions League og har også vunnet nesten alt som kan vinnes på håndballbanen. Det eneste den langhårete spilleren med det ikoniske pannebåndet mangler er tittelen i verdens beste klubb turnering, derfor er nok Champions League høyt prioritert for det franske storlaget.

NB: Mikkel Hansen fikk hjernerystelse for en tid tilbake og spilte ikke i PSGs kamp tidligere denne uka. Det er meldt stor usikkerhet om hvorvidt han spiller mot Elverum, men her har PSG erstattere i kø på samme nivå.

Sander Sagosen

Trønderen trenger vel egentlig ikke noe særlig presentasjon, han er en verdensklassespiller som det blir morsomt å se i kampen mot Elverum! Sagosen startet sin håndballkarriere i Trondheim før turen gikk videre til Haslum i den øverste divisjonen. Etter en sesong der gikk turen til gruppekollegaene Aalborg før han nå endte opp i PSG. I sin siste sesong i PSG har nok landslagets store stjerne lyst til å stikke av med trofeet i denne klubbturneringen. Sagosen, som regnes som en av verdens beste spillere skal etter sesongen til tyske storklubben THW Kiel.

NB: Sander Sagosen er ute med skade etter midtukekampen i Frankrike, men er på plass i Håkons Hall for å få med seg stemningen!

Nikola Karabatic.

Når man ser på spillerstallen til PSG så tror man nesten ikk hvor mange store stjerner det er mulig å putte inn i et lag. Den største stjernen av de alle er Nikola Karabatic. Nå er kanskje ikke den franske bakspilleren den aller beste spilleren lenger, men det er ikke mange spillere som har vunnet mer enn den allsidige spilleren til PSG. Franskmannen har blant annet vunnet 4 VM-gull, 2 OL-gull og Champions League har han vunnet hele tre ganger. Om Paris går helt til topps i turneringen, så Nikola vunnet turneringen med hele 4 forskjellige lag.

For Elverum er det disse tre man vil trekke frem før den store kampen mot de franske mesterne.

Thorsten Fries.

Den danske målvakten som ble hentet fra Sønderjyske før sesongen er en av nøkkelspillerne til Elverum denne sesongen. Etter en god kamp borte mot Flensburg så er den tidligere Rioch-målvakten full av selvtillit inn mot møtet mot de franske gigantene fra Paris. Fries har viste virkelig i at han kan ta opp arven etter Morten Nergaard, og kampen mot PSG er det perfekte utstillingsvinduet for den danske målvakten.

Thomas Solstad.

Den store strekspilleren kom til Elverum før denne sesongen, etter tre år i Halden topphåndball. Solstad som tidligere opparbeidet landslagserfaring på yngre landslag er en av de store talentene i norsk håndball. I denne sesongens Champions League har Solstad gjort det bra med tanke på at det er debutsesongen på dette nivået. Det blir spennende å følge Solstad mot de franske gigantene i Håkons hall.

Jonas Burud

Den høyreiste høyrebakspilleren har virkelig blitt en av Apelgrens mest betrodde menn. Kolbotngutten som kom til Elverum fra folkehøyskole i Skogn, var et ubeskrevet blad for veldig mange da Christian Berge valgte å satse på han. Etter noen sesonger som læregutt tok Burud virkelig steg i utviklingen sin, og nå er han en av Elverums beste defensivt, han er også en av de mest lojale offensivt. Burud er kanskje ikke den spilleren som synes best, men han er alltid veldig solid for de hvite fra Elverum.

De øvrige kampene i gruppe A er som følgende:
MOL-Pick Szeged-SG Flensburg Handewitt
HC PDD Zagreb-Barcelona
RK Celje Pivovarna Lasko-Aalborg Handbold.

VI gleder oss enormt til Lillehammer, og håper du har sikret deg billett til den største klubbkampen på norsk jord!

Vi går for to poeng! Heia Elverum!!!