NM-finale: El Clasico – og første tittelmulighet i 19/20-sesongen – Elverum

NM-finale: El Clasico – og første tittelmulighet i 19/20-sesongen

Søndag 29. desember fylles Oslo Spektrum for de tradisjonelle NM-finalene. Kongepokalen skal deles ut, og Elverum håper å ta sitt tredje NM-gull. Motstander i Oslo sin storstue er Haslum. Kampstart er 16:30.

På de siste fem oppgjørene mellom lagene har Elverum vunnet fire, mens Halsum har vunnet en. Haslum-seieren kom i sluttspillet i 2018, et sluttspill Elverum til slutt vant etter finalethrillere mot ØIF Arendal. Her kan du lese litt mer om laget Elverum skal møte i Oslo Spektrum.

Haslum trenes av Sten Stockfleth, og ligger i skrivende stund på 7. plass i serien. De har 6 seiere, 2 uavgjorte og 6 tap. Seirene kom mot ØIF Arendal (B), Runar (H), Drammen (H), Follo (H), ØIF Arendal (H) og Halden (H). Laget har kommet seg til Oslo Spektrum med gode prestasjoner. På veien mot finalen har de slått Drøbak-Frogn (B), Sandefjord (B), Kolstad (H), Drammen (B) og FyllingenBergen (B).

Dette er Haslum sine nøkkelspillere

Sander Andreassen Øverjordet (23): Øverjordet er motoren i Haslum-laget. Den allsidige playmakeren har imponert stort de siste sesongene, til tross for mye skader som har bremset opp litt i 23-åringens utvikling. Han omtales som en av de mest spennende spillerne i norsk håndball, og får sin mesterskapsdebut i januar 2020. Han er nemlig tatt ut i Christian Berges EM-tropp som spiller innledende gruppe på hjemmebane i Trondheim. Øverjordet skal neste sesong spille i danske Mors-Thy, der han får tidligere Halden-trener Jonas Wille som sjef. I den danske klubben spiller blant annet elverumsingen Erik Toft.

Anders Røe (31): Røe er kontinuitetsbæreren i Haslum-laget. Kaptein, og den spilleren med flest kamper for Bærumsklubben (vært i klubben siden 2006). Har en evne til å prestere i de viktige kampene, noe Elverum har merket før. God i forsvar, og spiller alltid på grensen. Vond å møte, god å ha på sitt eget lag. Har mest sannsynlig spist litt mindre ribbe denne jula for å være maksimalt klar for kampen mot erkerivalen fra Hedmark. El Clasico og Anders Røe går hånd i hånd.

Binai Aziz (34): Den tidligere Bodø-spilleren er en av de spillerne med mest erfaring fra NM-finaler. Har ett NM-gull i beltet med klubben fra Norland. Kom til Haslum før denne sesongen, og har vært en viktig brikke i bæringenes vei mot Spektrum. Etter Bodø-oppholdet spilte han to år i svenske Malmö, før turen gikk tilbake til Norge. Er en av spillerne som kan avgjøre en kamp på egen hånd dersom han har dagen.

Trond Tjemsland (32): Som Røe, en kontinuitetsbærer for Haslum. Har passert 400 spilte kamper for rødtrøyene, men ser ikke ut til å være mett av den grunn. Har et høyt toppnivå, og er ofte god i de viktige kampene. Omtales som lagets «moroklump», men kan også gi en skyllebøtte til lagkamerater når det trengs. Når Tjemsland er god, er ofte Haslum gode også.

NM-finalene spilles slik: 

Finale NM Junior Jenter 20
Kl. 10.00 Rælingen – Aker Topphåndball

Finale NM Junior Gutter 20
Kl. 12.00 Follo HK – FyllingenBergen

Finale NM Senior Kvinner
Kl. 14.00 Vipers Kristiansand – Storhamar Håndball Elite

Finale NM Senior Menn
Kl. 16.30 Haslum HK – Elverum